[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dumioldman
Forum Index » Profile for dumioldman » Messages posted by dumioldman
Vreau sa-mi construiesc un acvariu care sa arate cam ca cel din desen. Stand din teava rectangulara, imbracat in PAL melaminat. Placile vor fi detasabile si vor fi aplicate pe stand cu pastile magnetice, fixate cu banda dublu adeziva (solutie verificata, foarte sigura).
Am cateva probleme nelamurite pe care le expun mai jos:
1. Dimensiunile laturilor bazei standului (in special cea de 30 cm) sunt apte sa impiedice o eventuala rasturnare a acvariului?
2. Intre acvariu si stand ce e de preferat, blat de PAL sau placa de TEGO?
3. In cazul cand pun in practica varianta din fig.2 (din motive de estetica), suprafata standului va fi mai mica cu 2,5 cm pe trei laturi (frontala si lateralele). Afecteaza asupra soliditatii in ansamblu?
4. Masa bruta a acvariului va fi in jur de 200 kg. Ce teava sa folosesc, 30x30 mm, 40x40mm sau 50x50mm?
Va astept cu sfaturi, pentru care va multumesc anticipat!
marian4232 wrote:Salutare,

Va rog sa-mi spuneti cum ati imbracat suportul metalic al acvariului in PAL.
Cu ce ati prins placile de PAL?
Mentionez ca suportul va fi facut din teava rectangulara de 4x4 cm pentru un acvariu 140x50x50.

Multumesc.

Fara cuvinte
http://www.youtube.com/watch?v=SKzxtd-ch_Q
Stiu ca varianta aleasa de mine nu e nici pe departe cea mai buna. Mi-am facut un plan pe care, pana nu se dovedeste ca e vraiste, vreau sa-l duc la indeplinire. Insist si va rog sa ma ajutati sa procur lampa Aquael Decolight Duo PLant.
Fiind vorba de prima mea postare, ma bucur ca n-am calcat in strachini si ca solutia cautata de mine nu pare a fi aiurea. Problema mea e ca ceeace caut eu exista si nu pot sa procur. Ma gandesc ca e aproape imposibil sa nu existe si altundeva decat la Auchan si la alte cateva magazine din Polonia. Eu atat am gasit. Multam si s'ajungeti batrani!
Salut, oameni buni! Sunt Ionel Dumitrescu, am 56 de ani, locuiesc in Arad, unde m-am mutat in urma cu saptisprezece ani de la Pitesti. Intru astazi, cu respect si cu mare incredere in comunitatea voastra. Visul meu este un "iwagumi style" lung de peste 100cm in care sa traiasca un card numeros. Pana atunci, pregatesc ceva mult mai modest si v-am cerut deja un sfat la coltul incepatorului. Imi doresc o colaborare lunga si fructuoasa. S'ajungeti batrani!
Salut, oameni buni! Am citit ca o putere de 0,5 w/l se incadreaza in categoria "lumina medie". Asta inseamna ca la o suprafata de 40x30 cm si un volum efectiv de 40 l, ar fi suficient 20 w. Solutia la care m-am oprit ar fi Aquael Decolight Duo Plant (2x11 w). Treaba e ca nu gasesc decat varianta cu o singura lampa de 9 sau 11 w. Daca solutia mea merita aplicata sau daca la aproximativ 100 lei exista alta solutie, astept cu incredere sfaturile voastre. S'ajungeti batrani!

Forum Index » Profile for dumioldman » Messages posted by dumioldman
Go to: