[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DeCasa
Forum Index » Profile for DeCasa » Messages posted by DeCasa
Va multumesc tuturor. O sa incerc sa schimb pestii. Acum ei au cam 3-4 cm. Toate sfaturile s-au dovedit a fi foarte utile. Sper s? pot s? o convinge pe fetita sa dam carasii, ii plac foarte mult.
Multumesc f mult.
Am deja lampa, fiindca acvariul l-am cumparat in set complet. L-am ferit de soare, iar acum mai trebuie doar sa caut plante (exist? una de plastic in acvariu ). Sa inteleg ca plantele vor curata algele? Dar cele care sunt pe peretii de sticla, cum le curat? Eu am folosit un burete de spalat vase (nou) insa am avut impresia ca dupa ce am sters cu buretele au aparut mai multe alge. Ce ma fac cu algele in suspensie, care dau un aspect usor de tulbure?
Stiu ca e cea mai buna idee sa schimb pestii insa nu sunt ai mei, iar fetita mea vrea doar carasi aurii. O sa incerc sa o conving, dar slabe sanse de reusita.
Cum stiu daca pietrisul pe care l-am cumparat nu e calcaros? Am cumparat doua pungi - una cu pietris alb si una cu pietris negru. Le-am amestecat, arata frumos.

multumesc inca odata.
Imi cer scuze pentru ca nu se pot citi diacriticele. Data viitoare o sa scriu fara.
Buna ziua,
Sunt oarecum obligat sa caut sfaturile dvs.
Nu sunt un fan al acvariilor însa fiica mea de 5 ani a tinut mortis sa-i cumpar un acvariu. De aceea cred ca am nevoie de sfaturile celor cu experienta.
Bineînteles ca am cumparat pestii (2 carasi aurii) si acvariul (20 de litri) în acelasi timp. Acum stiu ca ar fi trebuit un acvariu mai mare, însa eu alti bani nu mai bag în distractia asta. Dupa ce am umplut acvariul cu apa si am adaugat o solutie cumparata de la magazinul de specialitate, am tinut apa de dimineata pâna seara, apoi am pus pestii. Totul a fost bine pâna de curând, când dupa aprox 3-4 saptamâni am schimbat aprox. 5 litri din apa. A doua zi au aparut alge verzi (erau si pâna atunci, dar putine) si acum nu stiu ce sa fac ca sa scap de ele. Ce-i drept acvariul era lânga geam si de 2 zile a început vremea buna si, a batut soarele direct pe el. Sa schimb toata apa? Sa spal totul bine? Exista solutii pentru aceasta problema? Cum curat peretii acvariului?

Ce-i drept nu am schimbat apa cu un furtun, ci am luat cu o cana de deasupra. Acum am aflat ca îmi trebuie un furtun.

Va multumesc.

Editat de Dolly

Forum Index » Profile for DeCasa » Messages posted by DeCasa
Go to: