[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dumitru.cristinel
Forum Index » Profile for dumitru.cristinel » Messages posted by dumitru.cristinel
o sa incerc sa postez poze in acest weekend!
Tratamentele le-am facut doar pentru pestele in cauza si l-am mutat intr-un acvariu separat!
cum nu am vazut nici o imbunatatire am zis ca poate se va simti mai bine cu ceilalti dar............ de 2 zile aceleasi simptome.
L-am tinut intr-un acvariu de 20l cu filtrare si incalzitor 22 grade C:
1.tratament cu sare neiodata 1 lingura la 4 l apa.
2. i-am pus sera baktopur
nu prezinta pete. Sepoate sa aiba burta putin umflata dar nu pare sa fie exagerata!
1.am filtru intern al acvariului JUWEL + filtru intern aquael
2. mancare TETRA DISCUS dimineata si seara
3. in fiecare saptamana cam 10% apa schimbata
4. teste de apa nu am
5. temperatura e 24-26 C
6. tratamentele le-am facut dupa ce m-au invatat forum-urile.
MULTUMESC DE RASPUNS!
sunt vreo doua luni de cand am un caras care nu mai este activ aproape deloc(doar la mancare)
intr-un acvariu de 60 l(JUWEL) am 4 carasi - 2 carasi aurii = 3 ani; 2 = 2 ani(unul telescop si unul alb portocaliu cu pete negre-asta e cel cu probleme)
are 3 luni de cand i-am facut diferite tratamente (sare, medicamente din comert, albastru de metil, verde de malachit .....) dar nici o imbunatatire.
sta in cele mai ciudatae pozitii, dar in ultimul timp deja sta cu burta in sus.
VA ROG DATI-MI CAT MAI MULTE SFATURI SA IL SALVEZ!
am un acvariu juwel de 60l in care am 4 carasi.
Pana in seara aceasta de 7 luni de zile nu am avut nici o problema cu acvariul.
Ajungand acasa de la servici am constatat ca plantele si sticla sunt pline de alge albe.
Mentionez ca am schimbat tipul de hrana pe care le dadeam de obicei(TETRA GOLD FISH-mancarea care le-o ofeream).
Astept sfaturile dumneavoastra pentru a ma ajuta sa scap de aceste alge!!!!!!!!
Ma numesc Dumitru Cristian , detin 3 acvarii(unul juwel de 180 litrii cu filtrul lui intern, incalzitor, pompa + filtru extern JBL cristal profi E900 populat cu 4 scalari 12 neoni, 4 xipho, 2 plecostomus{e posibil sa fi gresit denumirea }, 4 labeo, 2 glass cat fiche si 10 zebre , unul EHEIM de 180 litrii dotat cu incalzitor eheim, filtru extern TETRATEC 700 populat cu 6 zebre, 4 labeo, 1 discus Leopard, 1 Scalar, 1 plecostomus, 15 neoni, 2 phantomi, unul de 54 l juwel cu filtru intern , incalzitor, populat cu 3 carasi aurii, 1 caras auriu si o zebra care nu afost cuminte in celelalte acvarii), iar in cele doua de 180 litrii am o invazie cam mare de melci paraziti. Am gasit chiar si in filtrele externe ceea ce ma pune pe ganduri. Astept absolut toate ideile si sfaturile dumneavoastra!
am uitat sa mentionez ca toate acvariile sunt plantate!
cred ca is mai multi de 50!
credeti ca 4 melci asasini in fiecare acvariu si-ar face treaba?
Ideea cu botia nu-mi surade, mi-e teama sa nu se dea la ceilalti pesti!
Sa creasca mai mari carasii si pe urma ii mut!
Deocamdata intr-un acvariu de 180 l am 6 discusi leopard pe care ii vand cat de curand! Iar in celalalt de 180 am mai multe specii: scalari, zebre, labeo, gupy, xipho.....
Insa azi am dat comanda de melci asasini si cred ca o sa rezolv problema cu melcii paraziti!
am 3 acvarii!
2 de 180 litrii si unul de 60 litri!
cel de 60 litrii este populat cu 3 carasi aurii, unul telescop si o zebra care nu a fost cuminte E singurul care nu am probleme!
in celelalte de 180 litrii au aparut o multime de melci paraziti cu toate ca am cumparat si au medii de filtrare foarte bune!
ajutati-ma sa scap de ei va rog!

Forum Index » Profile for dumitru.cristinel » Messages posted by dumitru.cristinel
Go to: