| Message |
|
|
|
Ar trebui sa incepi o fertilizare micro in coloana apei
|
 |
|
|
Dar vesti buneeeeeeeeeeeeeeee, problema rezolvata. 5 ml de Tropol au rezolvat problema si neonasii mei se joaca linistiti.
Wtf de ce droghezi pestii omule?
EDIT:am vazut ca reproduce apa neagra din habitatul lor natural. Dar mai stii,poate contine niste ulei de CBD pe acolo mai stii
|
 |
|
|
Se poate vizita  ?
|
 |
|
|
|
Diatomee,teoretic ar trebui sa dispara singure.
Fertilizezi?
|
 |
|
|
Cat de mare ai acvariul?
In mai putin de 50L nu se merita neoni,sunt niste pesti foarte activi (mai ales la masa)
EDIT:am vazut volumul,27L e putin pentru 8 neoni,orienteaza-te pe vivipari (guppy,molly sau platy),betta,sau danio margaritatus,creveti,melci etc.
|
 |
|
|
Uite aici un ghid ff bun si bine explicat de recunoastere a bolilor si tratamentul lor:
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_US.pdf
|
 |
|
|
|
Se mai aude cv?
|
 |
|
|
|
Eu la acvariul meu de 54L am 18W,neonii sunt super ok si tupeisti (ca niste mini-rechinasi sau piranha)
|
 |
|
|
|
Nu stiu sa existe asa ceva...
|
 |
|
|
|
Bolile animalelor acvatice nu se pot transmite la om.
Doar cu analiza de laborator poti sti sigur,eu raman la parerea mea (Costia)
Sau poate ai un microscop acasa?
|
 |
|
|
Spor cu proiectul!
Nu mai face nimeni bazine mari cu guppy zilele astea...
Numai ciclide,ciclide stiti voi 
|
 |
|
|
Unii au ghinion,altii au noroc...
Eu spre exemplu am avut mult noroc,niciun peste nu s-a imbolnavit (bine si acvariul a fost planificat cu mult inainte,poti sa vezi jurnalul meu,poate te inspira 
|
 |
|
|
Imi pare rau
Cand incepi noul setup pune un jurnal aici,pe forum,ca sa te putem ajuta si sfatui si sa nu se mai intample asemenea lucruri.
Vezi ca daca vrei sa faci un acvariu bazat pe plante (olandez),trebuie sa iei in calcul si alte lucruri (pentru a le oferi conditii):co2,lumina,fertilizare.
Fara acesre conditii,multe plante se vor distruge si vor muri/stagna
|
 |
|
|
Daca chiar ti se pare ca se chinuie si nu mai rezista,poti sa il eutanasiezi (si eu am eutanasiat acum 2 zile un peste
Se face asa:il pui intr-un bol cu apa si picuri putin cate putin ulei de cuisoare pana adoarme.Dupa ce vezi ca este amortit,mai picuri pana vezi ca este inert.
Este o metoda usoara si pestele nu simte nimic
|
 |
|
|
Sarea nu l-a ajutat deloc?
Problema este ca nu cred ca il va vrea cineva,de teama transmiterii bolii
in acvariul comunitar.
Daca chiar ti se pare ca nu are nicio sansa si se chinuie prea tare,poti sa-l eutanasiezi 
|
 |
|
|
Radacina este ok.Plantele poti sa le plantezi intr-o perdea in spate arata bine asa.
Pestii nu inteleg de ce ii chinui prin cutii
P.S:frumosi cory sterbai
|
 |
|
|
|
Planta aia ar trebui sa o desparti si sa o plantezi in spate,pe fundal,ca o cortina.
In rest e cam gol. Decoreaza cu lemne (mopani e ff frumos), pietre necalcaroase,alte plante.
Ce Cati pesti ai in total?
|
 |
|
|
|
Filtrul acela e blestemat...
|
 |
|
|
|