[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Larva450
Forum Index » Profile for Larva450 » Messages posted by Larva450
Scuze era 1 lingurita la 5 litri.Mersi la fel.
severum777 wrote:
Larva450 wrote:Normal se pune o lingurita la 1,5 litri.Dar eu am supra-solicitat.

Te-ai gandit ca daca pui prea mult ,sistemul imunitar al pestilor este afectat de salinitatea ridicata?

La ramirez am pus fara sa stiu prea multe...in acvariul mare 3 linguri mari este neobservabil.
Normal se pune o lingurita la 1,5 litri.Dar eu am supra-solicitat.
severum777 wrote:Tu cata sare ai bagat? Eu cata sa bag, preventiv? Am înc?lzitor de 200W

Eu am bagat trei-patru linguri de sare(linguri dalea mari de ciorba) si costapur cat trebuie.
La mine de 4 zile este 30 grade constant,fara incalzitor.Acum imi dau seama ca el nu avea ce incalzi.In acvariul ala mic se incalzea foarte repede si normal ca se oprea toate astea au efect,parca toti se vindeca.Ramireza a fost tinuta in acvariu la limita,am pus sare peste cat trebuia din greseala dar uite ca se face din ce in ce mai bine,acum o tin la comum ca-i vindec pe toti in acvariul mare.
Tu ai incalzitor?eu am 30 grade fara..asa arata termometrul.Ar fi ok sa previ cu sare si ridicarea tenperaturi.
Nu are pe moment...bacteria ce o fi ea cade pe nisip,unde se inmulteste si iar se pune pe un peste.Fara solutii speciale nu cred ca scapi.Acum poate ma insel si scapi ieftin.
Gata ,incepem tratamentul cu costapur ca nu mai merge cu sare.
In clipele astea grele cand grisul ma invadat,scalari creca s-au ales pereche.2 scalari stau numai intr-o parte si 2 scalari in alt loc al acvariului.Au ochii rosii,5-6 cm inaltime si lungime cam la fel.Cand mananca stau toti impreuna dupaia se despart cate doi dar fara sa se incurce intre ei.
Scuze ca ma amestec dar am si eu betta si il tin cu scalari,tetra black,neoni,si inca ceva pesti si nu e stresat deloc.Betta nu are nimic daca sta cu alti pesti ..
Ma asteptam la reactia asta....guppy pot sta cu betta.Iar tetrazonele pot sta cu speciile enumerate de el.Am vrut tetrazone si m-am cam interesat de compatibilitate.
Am citit si m-am interesat de pe mai multe site-uri si acum incerc sa elimin grisul cu Costapur dupa recomandarea lui @Faye.
Mai intai 2 pete ,a doua zi pe tot corpul si toti pesti contagiati.Eu ma duc maine ca azi era inchis sa i-au Costapur si sa-i tratez....Scalari si tetra sunt singuri care nu au gris...maine ma apuc sa-i tratez de urgenta........Bafta!
Azi tot 30 grade sunt in acvariul mare,incalzitorul creca nu avea ce incalzi.De azi incep medicament cu Costapur in acvariul mare cu toti pesti,inclusiv ramireza.Trebuie tratati tot acvariul din cauza grisului.
moisei wrote:
Larva450 wrote: cand mergeam la pescuit .Un sac intreg am umplut ca se agatau in carlig pe langa ciortani si alti pesti.

Cred ca am prins pe cineva care pescuie?te la japca

A nu,cu lansete frumos.Cand voiam sa le schimbam momeala lansetelor vedeam raci si scoici in carlige agatati.Ciortani trageau si ii aduceam la mal si atunci se agatau si raci,scoici

...
Defapt mint.Am pus termometru si fara incalzitor temperatura este de 30 grade.Noaptea banuiesc ca or fi 26-27 grade ,cauza nu o inteleg de fac gris pesti.Oricum fac tratament cu o solutie speciala.
Mancare din aceea le dau si eu la pesti mei + supliment congelat la pranz
Ma duc sa cumpar cand pot dar cat mai repede solutie speciala pentru gris deoarece mi se imbolnavesc aproape toti pesti.Temperatura acvariului mare este 26-27 grade.Urasc treburile astea rau de tot.
Stai ca le incurc,cu aia nu stiu ce faci

Forum Index » Profile for Larva450 » Messages posted by Larva450
Go to: