[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvan
Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
Message
"tineti minte vorbele lu' stefan"

al mai tare si mai tare adapost pentru puiutii de vivipari este :
ori o "tufa" de ceratopteris, ori un ghemotoc de riccia.

daca n-ai fi fost "peste mari si tari" iti dadea mandea o gramajoara de ricia, sa ma pomenesti ... "in veacul vecilor" ;)
man, omu' e in timisoara, tu esti in bucuresti .. dai o fuga pina acolo ?
vezi ca ti-am trimis un mesaj personal .. nu stiu daca a ajuns, sau daca l-ai citit, e o constatare foarte interesanta .. astept un raspuns.
later edit - am "vazut" ca ai primit mesajul, de unde stiu ? "ochiu' si timpanu" functioneaza magnific pe forum
ciudata chestie, ca vad ca are "rosu" si la baza radiilor de pe spate, pe "linia mediana" la pectorale si caudala....
daca ar fi fost numai la gura, ar fi putut fi de la vre-o zgarietura de la mancare... ciudat
o chestie buna de stiut...

cind faceti tratamente la pesti, ori faceti tratamentul intr-un bazin "carantina - spital" ori scoateti citeva zile plantele din "acvariul mare"
pe ce considerente fac aceste afirmatii:
- dozajul de medicament la un acvariu mai mic e mai economic, iar in cazul unui supradozaj apa se poate schimba mai repede.
- medicamentul nu influenteaza ceilalti pesti ( presupusi sanatosi), plantele si ciclarea bazinului si a filtrului
- plantele nu patesc nimic rau daca stau 2-3 zile intr-o galeata sau lighean, cu apa si eventula la lumina, pe balcon
- dezabantaje, balamuc prin casa,dar rezolvarea problemei mai sigur si mai simplu.
in primul rind felicitari pentru descrierea destul de amanuntita a situatiei in care te aflii cu acvariul, ar trebui lasata ca sticky de exemplu si pentru alti "incepatori".

in rindul 2, nu pot sa te felicit pentru mica ciorbita pe care o ai acolo.. 50l e mult prea putin pentru ce pesti ai acolo...
de culoarea galbuie a apei, sa nu te sperii , e de bine, mai ales ca zici ca nu miroase(urit)
zici ca i-ai tratat cu tot felul de medicamente si rezultatul a fost nul... incearca sa observi daca nu cumva, ce vezi tu rosu acolo, este sau nu o rana, sau un parazit fixat acolo. daca totusi zici ca maninca si sunt vioi, nu prea ar fi semn de boala.

in al 3-lea rind, nu te mai grabi cind scri... ia-o ca pe o sugestie
da-mi mie 20 si-ti fac eu cultura de drosofile betive de se face broscuta cit un bullfrog si parol de nu stau si le smulg aripioarele la fiecare in parte , bucata cu bucata...

glumesc, dar mi se pare enorm ....
pe forumul vechi, parca danaraluca deschisese un topic pe tema asta , si chiar despre respectiva parca era vorba ... cauta pe acolo la "alte vietati" si ai sanse sa gasesti foarte multe date despre ea..
cred ca e cazul imperios si ultranecesar sa faci o vizita circiumicola la locul ultracunoscut de pe avrig, moment in care multe din dubiile tale vor disparea.
adicatelea abea acum au fost "descoperiti" si exista diferente intre populatia de pesti din riul m'mambacancianicula din deal si de vale ?????
stiam ca sunt foarte multe specii, variante.. dar nu-mi inchipuiam ca exisata o asa de mare diversitate.
Cory wrote:@razvan: frumos acvariu
la o privire mai atenta am vazut ca ai si nisip mediu fin si pietre negre (cred ca sunt granit sau bazalt) si pietricele.


sa fim seriosi .. si acum mi-e inca rusine de vremurile alea ...
atunci vroiam sa combin utilul cu frumosul si de aceea am facut strutocamila aia cu filtru de substrat si "alveolele" pentru plante. sfirsitul a fost tragic si rapid. plantele traiau o vreme si sucombau sub ochii mei .. am renuntat pina la urma la filtrarea de substrat, si intr-un sfirsit am bagat un filtru extern... care lucra mult mai bine si e mult mai usor de intretinut.....

a! .. cum arata acum.. e rezultatul nenumaratelor "cucuie" rezultate de la bataturile la cap de la mosu cu " schimba bre apa mai des, si mai baga lumina" .
Cory wrote:Oooo, marite faraon, muritorii de rand saluta trezirea ta din sarcofag pentru o chestiune atat de insignifianta, minuscula pentru tine dar care pe plebeii ca mine ii roade....


sa sti ca "minunea" de filtru de substrat, nu e o chestie insignifianta, dar s-ar preta mult mai bine la un acvariu neplantat ( de ex unul cu ciclide) la care interventia periodica pentru curatarea "substratului de sub substrat" n-ar fi prea problematica, daca ... substratul ar fi format din pietris cu granulatie de la 10mm in sus ...

daca totusi vrei sa experimentezi ideea, iti pot oferi suport tehnic pentru realizre.

vezi aici
Dolly wrote:Da' ce v-a apucat fratilor cu culturile astea?


eheheeeeiiiii asta e boala veche !!! ;)
daca "ai la indemana" si esti sigur(ă) de relativa curatenie al baltii-helesteului-gropii, cultura respectiva e de miii de ori mai buna decit tubii aia luati din piata, adunati de cine stie unde..

@ nemo - man , stai linistit, poa' sa fie si corochircolitza baltiforma heleshtina, var. vulgaris ce m-a facut sa scriu "cestiunile" de mai sus,a fost declansat de contradictiile artemia - apa dulce, daphnia - apa sarata...
nemo wrote:Chiar m-am mirat ca nu stiam ca supravietuiesc in apa sarata. In Turda este un lac sarat, si e plin de daphnia si ciclopi.
In schimb nu am vazut artemia smilie . Nici una. Poate nu e sezonul... stie cineva


chiar si omul zice .... ca si in cazul cu artemia, zic, poate n-o fi chiar dafnia, ci ceva care seamana ... nu pun piciorul in prag si zic, uitindu-ma la camila, acest animal nu exista, ci poate o fi vre-un cal cocosat ...

pe zi ce trece devine ferma convingerea ca traim in tara tuturor posibilitatilor, daca animalele de apa sarata, "emigreaza" in apa dulce si viţăvercea
la geam de 4 mm .. hmmm cam riscant, dar cred ca ar merge un test cu 1250 - 1300X30X40 (lung X inalt X lat) cu intaritoare obligatorii si chiar cu 2-3 transversale. daca iti mai ramane geam , poti dubla fundul (e chiar recomandat)
in el s-ar simti de minune niste zebre, albolineatus, chiar si neoni, sau 2-3 perechi de ramirezi ..
vezi ca in general, pe tuburi scrie volumul pe care il "umple" spuma din tub .. ... iti poate da o idee asupra suprafetei pe care o poti acoperi . daca mai tin bine minte, dintr-un tub "normal" se "umple aprox. 25-30 l (spuma polimerizata si umflata la maxim )
hai ca sunteti de belea ...
mai zilele trecute cineva sustinea cu tarie ca a vazut artemia intr-un lac cu apa dulce , acum ziceti voi ca ati vazut dafnia intr-ul lac sarat !!!!!!!!!!
sa moara bibi daca mai inteleg ceva pe forumul asta !!!!!!

hai sa va zic si au cum am reusit sa conving guparezii sa DEPUNA, si o mai veni si altcineva sa ne prezinte cum i-au FATAT discusii, si suntem de cartea recordurilor ....

FRATILOR, AVETI GRIJA CE SCRIETI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smilie smilie smilie
"lumina permanenta" este nevoie DOAR cind depun( de fapt, dupa ce au depus) dar nu e vorba de LUMINA , ci doar de un led, ceva relativ slab ca luminozitate...
ai auzit tu ceva, dar n-ai auzit tot ;)
phrack wrote:pai majoritatea is guppy.

citi sunt in citi litri de apa ?

phrack wrote:Au un mediu de viata ca lumea..

parerea ta .. parerea lor, avind in vedere ca "cam mor" nu cred ca e aceeas.

phrack wrote:faza ii ca seara opresc pompa ca deranjeaza..atat.

atit este de ajuns ca sa nu mai aibe oxigen in apa de ajuns... "pompa" e de aer, sau e filtru intern? daca sunt multi pesti in foarte putina apa( in genul 20 pesti in 15 l de apa) poti sa fi sigur ca pestii tai mor "asfixiati". daca ai filtru intern si te deranjaza zgomotul facut de barbotarea apei la admisia de aer de pe la stutzul de sus, seara foarte simplu poti baga "celalalt cap" al furtunului pe unde trage aer..in apa . si zgomotul va disparea.. o sa zici ca nu se mai oxigeneaza apa.. o sa te linistesc, spunindu-ti ca "curentul" de apa creat la suprafata apei, oxigeneaza mai bine decit o perdea de bule!!!!!!!!.
mor din cauza administrarii de tripaflavin, sau ai luat tripaflavinul pentru ca mor pestii?

tripaflavinul nu este un "medicament universal" este doar un dezinfectant. daca ai vre-o boala mai grava in acvariu, tripaflavinul e cam frectie la un picior de lemn.

da detalii despre conditiile de viata ale pestilor, eventual de simptomele premergatoare mortii, ca sa incercam sa identificam boala(daca ea e raspunzatoare) sau cine stie ce alte conditii de mediu...

mai zilele trecute, un coleg forumist, dupa ce nea lasat sa ne batem capul cu o "boala" a pestilor, vine la sfirsit si zice "mai, dar sa stiti ca le-am turnat si o galeata de otrava" .... deci da toate detaliile.
daca zici ca ai asa de multa experienta, poate iti dai seama ca afirmatia

"o asa femela (perfecta, si abia fatata) o sa faca ceva pui! "

este relativ falsa, in ideea in care ai enuntat-o , si sa dezvolt de ce.
fiind vivipari, fetele de gambusia (ca si celelalte specii de vivipari) au "saculetul" ala in care tin oaresce lichid seminal pentru insamintari ulterioare, cind duc lipsa de mascul (presupun ca cunosti fenomenul.. si aici e fara misto) ... in consecinta la urmatoarele 2-4 fatari sunt sanse minime sa obtii "incrucisari" gambusia - guppy, DACA guparezul este destul de zglobiu si vivace, astfel incit sa reusasca sa fertilizeze gambusoaica.
 
Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com