[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Guppydon
Forum Index » Profile for Guppydon » Messages posted by Guppydon
Message
va referiti la ''cuba''? , deja am plantute nou iesite, nu si-a schimbat deloc culoarea, ii tot verde sanatos , cred ca e pe drumul cel bun
am 12 neoni. 5 cory, 2 sae, muuulti puiuti de snowball si 2 pui de pleco...crezi ca sunt prea putini? ( hehe)
Salutare tuturor!

~am surprins acvariul in evolutia sa de-a lungul timpului dupa cum urmeaza~
Poza 1 (http://img831.imageshack.us/i/img0370sb.jpg/) se petrecea cred ca la inceputul lui ianuarie (oricum pana in 15 ianuarie)...
Poza 2 (http://img146.imageshack.us/i/februarie26.jpg/) e din 26 Februarie
Poza 3 (http://img855.imageshack.us/i/martie10.jpg/) e din 10 Martie
Poza 4 (http://img43.imageshack.us/i/martie13.jpg/) e din 13 Martie ... bun de aici incepe ceva amuzant si uimitor...daca va uitati cu atentie in acel ''copacel'' cu picior din lemn veti vedea o mica mica mica bucatica de riccia fluitans . Sa va povestesc despre aceasta riccia a mea , Domnul ( cu D mare) bazil88 mi-a donat un pot frumusel din aceasta minunata planta, dar dupa numai 4 zile cei doi melci pomaceea pe care ii aveam in acel moment au avut grija sa o extermine pe toata, dar, desi mi-am pierdut speranta si eram oarecum rusinat sa-i spun ca ''am facut praf'' planta ce mi-o daduse, vad ca ''iepurii'' au ratat un mic spor , care s-a asezat si dezvoltat in acel muschi.
Am cumparat de la colega noastra ReBella niste plantute cum ar fi heterantera zosterofolia, staurogyne sp, flame moss cu care am facut acea ''plasa de muschi '' si cateva firisoare de rotala rot. red.
Poza 5 (http://img850.imageshack.us/i/img0642d.jpg/) e deja 26 Martie si ''plasa'' a inceput sa se inverzeasca... ei bine nu stiu daca era flame moss-ul din ''adancuri'' sau doar niste alge nenorocite dar... va las pe voi sa credeti ce vreti (poate imi ziceti si mie ce se intampla atunci ).
Poza 6 (http://img221.imageshack.us/i/aprilie27.jpg/) e 27 Aprilie!!! primavara e in floare ... parca parca a ajuns si la mine . neonii mei sunt tot de negasit (stau ascunsi, speriati in tufa de zosterofolia) muschiul a iesit prin plasa, riccia a inceput sa strige tare si raspicat ''sunt si eu aici , ba chiar fac pearling!!! )
Poza 7 (http://img580.imageshack.us/i/mai14.jpg/) e deja 14 Mai! nu stiu daca cineva a incercat sa isi schimbe substratul (in proportie de 70%) , cu apa in acvariu, cu pesti , cu plante si ... creveti snowball, dar eu mi-am luat inima in dinti si am pornit la lupta , va previn, scenariul e ''insangerat'' ( stratul de baza contine florapol, care...binenteles,a nenorocit apa ) . Nu au existat victime colaterale, doar parchetul s'a umflat putin pentru ca am scapat un bidon de 5 litrii din mana ... era cam 4 dimineata!

Si acum , dupa ce am trecut prin cateva luni destul de grele, prin cercetare si cunoastere, nervi si ... mult stres (din partea mea catre --->, bazil, alber, dolly,djphazer si rebella) , prin diatomee , alge fuzz, green spot, BBA !!! gloria. in sfarsit sunt multumit si incepe sa prinda forma!!!



>>>Poza 8<<< intitulata 22 Mai (http://imageshack.us/photo/my-images/62/mai22.jpg/) .
P.S. - Acea tufa mai ''galbena'' de blyxa nu trebuie bagata in seama deoarece a fost foarte sifonata, neavand pic de radacina , doar o ruptura de tulpina...dar totusi am plantat-o , poate poate, iar hc 'cuba'' e nou plantata deasemenea, sper sa formeze un covor frumos.

Va multumesc ca ati vizualizat umila prezentare a umilului meu acvariu si astept parerile voastre. Cu curaj si mila e pentru cei slabi!
iti cumpar eu butelia si reductorul ai pm.
Momentan am:

-4 poturi de riccia fluitans / 10 lei potul
-heteranthera zosterofolia/ 2 lei firul (disponibile mai multe fire)
salut eugen2265,
mucusul acela e strict seva din radacina de vita de vie,nimic mai mult. O poti fierbe intr-o solutie de apa saturata de sare (sa fie cat mai sarata cu putinta ) cateva ore (gen 4+ ) apoi o pui intr-un vas/lighean/cada , oriunde ai posibilitatea si o lasi acolo pana observi ca nu mai apare mucusul.Apa din recipient trebuie schimbata zilnic, iar mucusul il poti indeparta fie cu mana, fie cu o perie nefolosita impreuna cu produse chimice. Perioada de disparitie a mucusului poate varia ,in cazul meu a durat in jur de doua saptamani(doar ca radacina mea era destul de groasa , si proaspat taiata) deci rabdare. In ce priveste scrisul tau de tip messenger pot spune ca e de prost gust. Nu sunt avocatul nimanui dar Dolly te-a rugat sa nu mai scrii asa iar tu raspunzi
Dolly te salut iarta-ma cu scrisul ca la mess.am sa incerc sa scriu normal sa poti citi. Dar nu stiu cu ce te incurca pe tine. shi cu scrisul in ordine nu ma prea pricep unde trebuie sa scriu.ZAU crede-ma.La ce rubrica trebuie sa scriu si unde trebuie sa ma prezint sa scriu despre mine.
Te prezinti la al doilea topic de pe forum intitulat: Despre noi! . Imi e greu sa cred ca nu poti gasi acel topic... In poza de la avatar vad un om in toata firea.O astfel de infatisare cere si un comportament pe masura!

O zi buna.

LE: imi cer scuze, nu m-am uitat la data postului lui eugen.
salut.
1.In primul rand te intreb daca sunt sanatosi pestii, in al doilea trebuie sa intrebi vanzatorul de la petshop daca e de acord.De exemplu mie mi-a primit doi pomaceea si doi black molly inapoi (in Alba Iulia, ba chiar mi-a dat ceva la schimb pentru ei)
2.http://www.tropica.com/plants/plant-list-a-z.aspx ai aici o buna parte a plantelor folosite in acvaristica. Cauti pe site,te orientezi apoi cauti pe Google mai multe detalii(incluzand si pretul. nu te astepta sa ti se spuna aici pe forum un pret exact! Iti recomand cu cea mai mare siguranta sectiunea Vanzari sau Donatii de pe forum, acolo vei gasi plante sanatoase si vanzatori de incredere(vorbesc din experienta) te-as sfatuii sa inlocuiesti zebrele si melcii pomaceea cu niste sanitari de talie mica gen Corydoras( dar sa fie in numar de minim 3 [sunt pesti de ''card'' ca si neonii). Din cei 60 litri ai acvariului tau iti vor ramane ~55 deci 12 neoni + alti 5 pesti (de talie mica binenteles) cam depaseti pragul de ''4 litrii/peste'', deci grija mare la suprapopulare.
3. La fel, nu te astepta sa ti se spuna exact! poti cauta frumusel substraturi( te sfatuiesc sa iei unul cu fertilizant gen Aquabasis de la JBL sau Florapol de la JBL care spre desoebire de Aquabasis, trebuie amestecat cu pietrisul. In ambele cazuri trebuie sa acoperi primul strat cu un al doilea, format din pietris de o granulatie 2-3 mm.Incepi cu 2-3 cm grosime in fata , apoi urci pana la 7-8 in spate).
4. E oarecum amuzant pe o parte si de-a dreptul trist pe alta ... seteaza-l la 27 de grade(termostatul) sa zic si asteapta 2 ore, notezi ce temperatura ai in acvariu apoi cresti sau scazi din grade pana ajungi la o temperatura stabila dorita. E total aiurea ce faci tu sa nu mai zic ca zapacesti pestii aia .Te-as sfatuii sa-l reglezi astfel incat sa ai 25 de grade constant, si fi fara frica,nu iti va fierbe apa, el se va oprii la 25 de grade).
5.Un test cat de cat precis,rentabil si la indemana oricarui incepator este JBL EasyTest 5 in 1 in jur de 40 Ron.

Consider ca NU te poti incadra in acel pret. Nu ai spus nimic de mediul de filtrare , apoi de lumina (care costa destul de mult) , fertilizanti etc. Un acvariu cuprinde foarte multe aspecte si e nevoie de multa documentare . Depinde ce vrei; acvariu sau ''borcan cu apa '' in care sa inoate pentru un timp niste vietati ...

O zi buna!
mersi scificuss,m-ai lamurit. ea e frumoasa si lasata ''haotic'' , dar ma gandeam ca poate e un secret ceva pe care eu nu-l stiu si deasta creste asa.
ai pm.
am inceput sa tai fiecare nod si observ ca majoritatea frunzelor au cate un nod cam la 15 cm de sol.intrebarea e : firele nu or sa creasca mai lungi de 15 cm? posibil sa fie acicularis atunci .
mersi alber . ce alta planta seamana cu eleocharis vivipara? sa o caut sa vad.
hmmm , bine ar fi sa fie asa...dar mi se pare ciudat , nu m-am gandit la asta. nu zic nu dar ..cum sa se ridice din substrat? pot creste acesti stoloni si sa arate ca frunza obisnuita , apoi de la o anumita inaltime sa faca acele noduri?

deci e eleocharis pana la urma?
Salut forum, am o intrebare legata de Eleocharis Vivipara...mi se pare ciudat faptul ca la varful unor frunze apare cate un nod din care pleaca radacini in jos si alte fire (frunze) in sus . sa fie asta o chestie ok sau ... nu e eleocharis vivipara( in pozele de pe net am vazut doar fire luuungi si subtiri parca pieptanate, fara asa zise'le noduri ? daca nu e ce cred eu, atunci ce e? persoana care mi-a adus'o nu a tinut minte cum se numeste...

http://img146.imageshack.us/i/februarie26.jpg/ cea din mijloc. scuzati claritatea pozei ( e putin mai veche poza, de pe vremea cand neonii ''hibernau sub cabomba'' , de pe vremea cand tenellus-ul era vai de capul lui , de pe vremea cand .... ei bine , lucrurile nu mergeau asa de bine )

mentionez ca creste foarte repede , am aditie de co2 diy cu ''dizolvator '' facut din power head si recipient, fertilizanti jbl in substrat , in apa zilnici si saptamanali, + lumina buna (zic eu ) osram fluora 15 w + reflector, osram 865 15 w. ( au aparut si algele pe aceasta planta, si doar pe ea. presupun ca bate lumina prea tare).

deci... ce sa fie ce sa fie?

multumesc.
MariusBistriteanul wrote: Poate schimbarea de decor a fost prea drastica pentru ei, sau anumiti parametrii ce tin de apa si tot ce implica asta sunt diferiti fata de ceea ce aveau in magazin. .


hmmm pai de la un acvariu de 100 de litrii in care erau 300+ neoni,fara nici o planta doar un burete de aerare si un .... bec albastru? la un acvariu de 54l (10 neoni) si ceva cory +2 black molly(stiu ca nu sunt parametrii potriviti pt ei dar fac treaba cu algele [care observ ca nu mai exista] ) + o gramada de plante sanatoase si lumina moderat-puternica crezi ca asta e o schimbare drastica !?
salut,
am mai cumparat 4 neoni si acum sunt 10.(au o saptamana jumatate de cand am bagat primii 6 si 3-4 zile de cand i-am adus si pe ceilalti 4) si intampin aceasi problema... cand e lumina aprinsa stau ascunsi si se decoloreaza, cand sting lumina , mananca si se coloreaza apoi incep sa innoate . duritate 3< , ph 6.6. 24 grade .acvariul e bine plantat.

nu au nici un semn de vre-o boala pe piele nici un comportament iesit din comun, decat cele mentionate mai sus...ce e de facut?
am dat anubiasul , rog sa se inchida topicul , multumesc.
bine ai venit. ape limpezi!
Schimb Anubias heterophylla (20-25 cm ) cu anubias barteri var. nana . doar in alba iulia.
ok ,mersi . nu merge sa tai biata planta... numai o chinui si tot nu fac ce trebuie
o sa postez la vanzari.
nu o sa cumpar nana . asta am cu asta defilez cum se zice ... cica '' crestere lenta'' ... sa nu mai zic ca au crescut 2 frunze din el in 3 saptamani.si radacinile + ... niste chestii albe ,nici rizomi nici radacini au crescut si ele vizibil, nus tiu exact ce sunt. e vorba ca vreau sa'l ''intind '' pe buturuga. deci sa'l sectionez asemenea unui ... castravete? , fiecare portiune avand 2-3 frunze? ... frunzele alea tot ''lungi''vor fi , sa astept pana apar noi frunzulite si apoi sa le indepartez pe cele batrane? .

daca e asa cum cred eu, mai am o singura intreabare. sa zicem ca il impart in 3 bucati. taieturile se vor vindeca si vor aparea radacini ( si mai apoi se vor forma rizomi) ca si cum ar fi o noua planta?
 
Forum Index » Profile for Guppydon » Messages posted by Guppydon
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com