Message |
|
salut. am un anubias caruia ii merge foarte bine dar ... e cam inalt si as vrea sa'l fac mai mult ca '' o tufa'' . arata ca http://img40.imageshack.us/i/anubiasheterophylla1.jpg/ doar ca are rizomul mai lung ( cam dublu ) si niste radacini mari si groase de mai mare dragul. cu toate astea vreau sa-l tai ca sa il pot prinde pe o buturuga si sa se extinda in latime nu in inaltime.imi umbreste rau o cabomba (varianta rosie) pe care as vrea sa o schimb ulterior si sa pun in locul ei eleocaris vivipara(care in 3 saptamani a crescut considerabil) sau orice altceva. se poate face ceva in legatura cu anubiasul sau e condamnare la moarte pentru el ? multumesc anticipat.
|
 |
|
ah si credeam ca eu am exagerat cu lumina  ... mai usurel goretex , cumpara o priza programabila e pana in 20 ron si seteaza la sub 12 ore lumina
|
 |
|
sa inteleg ca lumina nu este un factor care favorizeaza diatomeele? ( lumina care a fost cu nesimtire la mine..12 ore pe zi )
|
 |
|
Cumpar melci Neritina , daca aveti drum prin alba iulia ( si melci binenteles  ) un pm.
|
 |
|
da. acum ca mi-ai zis tu ce sunt am cautat si m-am documentat, stiu sigur ca sunt diatomee, am citit ca dispar singure dupa un anumit timp si ca nu sunt ceva neobisnuit la acvariile noi. pe pereti efectiv nu apareau doar ... cum sa zic (la nivelul primelor 2 straturi de pietricele pe perete, la baza acvariului,unde nu am bagat carpa niciodata si unde nici nu ajung corydorasii sau pomaceii). le-am indepartat de pe sticla si de pe biobox cu o carpa curata folosita doar la acvariu si am sters putin frunzele anubiasului. am inteles ca apar de la silicati si lumina slaba (nu am lumina slaba acum).
am o intrebare: sa ma apuc sa scot pietricelele de la suprafata (adica cele in curs de ''maronizare''  si sa le curat in apa de la schimburi ? bacteriile fixate pe ele nu se duc la  ? sau e neimportant numarul lor? eu le-as lasa asa sa vad cum evolueaza vad ca am si niste fuzz ici colo pe echinodorus tenellus.cat despre lumina cred ca am exagerat cu 12 ore si poate asta a si favorizat aparitia lor , o sa reduc la 9 ore.
|
 |
|
de...25 de zile? cam asa... e ciclat complet.nitriti 0 nitrati 10-15
|
 |
|
nu mai pot edita. se ''ingalbenesc'' si pietrele din substrat(hmmm dar vad ca cele de sub anubias si de sub cabomba raman albe deci e din cauza luminii...sa fie prea multa  am cam lasat 10-12 ore lumina aprinsa la ambele neoane...ce sa fac?
|
 |
|
salut, imi apar niste pete maro pe biobox, pe geamul acvariului chiar de langa substrat(unde nu l-am sters) si pe anubias. mentionez ca se pot sterge dar dupa 2 zile apar din nou ... ce pot fi ? o alga sau ...
|
 |
|
imi cer scuze pentru site , ma gandeam ca e o simpla informatie si nu face probleme , ioanis tu ce neoni ai ? cei tipici sau cei rosii?
|
 |
|
"In al treilea rand, pestii nu trebuie tinuti la o temperatura prea ridicata. Normal vor fi tinuti la 19-20° C, iar pentru reproducere la 20° C. '' !?
Editat de Dolly
Te rog si va rog sa evitati pe cit posibil sa dati link-uri dupa site-uri romanesti
|
 |
|
binenteles  ma refeream la termostat
|
 |
|
am inteles! ai mei sunt cei normali Paracheirodon innesi , o sa dau drumul la ''soba'' de indata!
multumesc 
|
 |
|
postez tot aici ca sa nu mai deschid alt topic. pana la urma care este temperatura potrivita pt neoni? 22 23 sau 24 grade? am intalnit toate situatile (ma refer la temperaturi) intre 20 -30 de grade avand in vedere ca se pot creste impreuna cu discusii. eu un mare mic semn de intrebare, multumesc 
|
 |
|
am 5 cory albi , 6 neoni in 54 litrii net, poate o sa mai cumpar 3 , later edit:si doi pomacei  multumesc
|
 |
|
multumesc alber  , ii mai las cateva zile dupa care o sa'i iau pe fiecare in parte si o sa le indes mancarea in gura! 
|
 |
|
salutare, am 6 neoni (de 3 zile) si observ ca stau ascunsi dupa o tufa deasa de cabomba cat timp e lumina aprinsa (de la acvariu) iar dupa ce sting lumina sunt activi, problema e ca nici nu mananca atunci cand sunt ascunsi.Am cei 15 wati din dotare(+ un reflector) ca iluminare deci nu pot zice ca ''ii orbeste'' lumina. ma gandesc ce ma fac de maine cand imi vin neoanele osram fluora 15w si cand montez al doilea tub (osram lumilux 865 15 w) . conditiile apei sunt propice pentru neoni , gh < 3 , ph sub 7 , nitriti 0 nitrati aprox 10 , temperatura apei 23 C. Acum vad ca sunt la un loc cu corydorasii...mananca mancarea (data neonilor) cazuta...!?
Putin ajutor?
|
 |
|
sa zic ca banii nu ar fi o problema acum,care e mai recomandat? , de tuburi t8 am nevoie
|
 |
|
salut , vreau sa imi schimb neonul din dotare cu un Osram Fluora 77 15 w si sa adaug inca un tub(ma gandeam la philips tld 830 tot de 15 w) . problema e ca pe site-ul de unde vreau sa comand nu se gasesc neoane philips,doar osram.care ar fi echivalentul lui philips tld 830 de la firma osram? sa fie oare Osram Lumilux 830 ?
numai bine.
|
 |
|
am zis sa incep doar cu 2 cory in caz ca ... dar e totul bine pana acum, o sa mai cumpar 2-3( si atunci poate tin doar 3-4 guppy) , are ceva daca iau cory gri? sau ar fi bine sa cumpar tot albi? de filtru...ce sa zic , m-am gandit si eu la varianta aia dar nu m-am incumetat sa tai siliconul si sa il mut,poate pe viitor , apa circula bine, se observa curentii dupa miscarea plantelor. o intrebare, pomaceea prefera o mancare de un anume fel? as incerca cu castraavete crud(doar mijlocul care e mai moale ) sau morcov fiert? eu le dau niste granule , mananca atat cory cat si pomaceeii. am pus salata si nu s-au prea atins de ea melcii ( dar vad ca prefera plantele!? ) . Pastile de spirulina nu mai aveau pe stoc cand am cumparat mai multe produse si nu mai comand acum doar pt spirulina...
|
 |
|
|
 |
|