[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
De acord cu colegul, chestie de gust. Mie tot in ochi imi sare lemnul ala din stanga, dar poate doar mie mi se pare. Depinde si ce vrei de la bazin, daca prin pozitionarea lui acolo ai creat o ascunzatoare pentru femela,e altceva.
Crezi tu ca scapi asa usor. Pe langa ce ti-a recomandat colegul, tre sa ne si explici ce, de ce, cum... Poate prietenu' matale, Lucian, vede ce te tot indrumam si intra cu un sfat, ceva. Oricum, la volumul acela de apa, o sa faci coada la petshop, nu la farmacie. Plus ca, eu nu te as sfatui sa bagi macro fara teste, baga micro. Macro, mai usurel, sau sub doza.
L E

E corect ce zici matale acolo, schema nr1.
Eu le dau dovlecel, spirulina de la norwin si tropical, viformo de la sera.
Si eu tot nisipul il banuiesc.
Pentru un beta, e suficienta filtrarea care o ai, doar carbunele trebuie inlocuit Be?a are nevoie de apa mai calda, în jur de 27, 28.
De pompa de aer nu ai nevoie. Referitor la biofilm, filtrul tau cred ca trage apa si pe sus, urca eventual nivelul apei in acvariu ca sa traga si de la suprafata.
Sa incepem usor. Filtrul tau are 4 compartimente. 1 cu vata de perlon, unul negru cu carbune activ, un burete albastru si o caseta cu argila. Se scoate caseta cu carbune, poti pune orice in loc, ideal ar fi ceva matrix sau siporax . Se ordinea lor de sus in jos este: perlon, burete, siporax sau matrix, ultimul e argila. Atentie, argila o tii cateva luni, apoi o schimbi. Peronul se spala sau se schimba saptamanal. Buretele se clateste doar, in apa scoasa din acvariu. Materialul biologic(siporax, matrix sau orice gasesti) se clateste rar, cam la 3-4luni, dar usurel.
Poti schimba si argila de la inceput, dar daca tot o ai, e buna. Cand e de schimbat, atunci iei decizia care crezi ca e ok.
Daca piatra aia e dura, cory se vor rani in ea, nu vor mai manca... Deci daca o pastrezi, atentie la Cory. Nu mai cumpara nimic, lasa bazinul sa se cicleze. Orienteaza-te sa nu pui pesti de talie mare, nu de card, iar plantele si decorul sa fie naturale. Plante cu frunza mica, easy.
Cu apa, nu ai mare volum, dar nu e bine sa fie prea dura. Uita te si spre necesitatile pestilor care ii doresti, marea majoritate nu au nevoie de o apa dura. Fa un test de duritate daca poti la apa.
Poti tunde linistit.
Eu nu mai folosesc de multi ani incalzitoare, ce e drept, nici nu prea scade temperatura în casa sub 22 de grade. Si o boieresc neonii, dar si restul. Ce e drept, vara am un ventilator pe bazinul cu creve?i, sa nu depasesc 24,maxim 25,aici tin ?i peste 25 de pesti din diverse specii.
Cadou, greu se dau bazinele mari. Eu am luat unul cu stand de aluminiu, sump, tevaraie, 180/60/60 cu 1000 lei. Mai e si transportul, e foarte greu, daca nu ai cel putin 4 voinici, nici nu te gandi sa încerci sa il scoti din casa. Asa ca slabe sanse sa scapi de el, mai bine il pastrezi.
Nu trebuie sa ne placa noua, e bazinul tau. Lasa-l in pace o perioada, pietrusul se aseaza singur, iar plantelor nu le face bine mutatul continu, nici pestilor pentru ca e stres.
Inca o data repet, Colegul Ugarit incearca sa mai capeti experienta inainte de a sfatui pe altii, nu de alta, dar cei incepatori citesc si pot lua sfaturile tale actuale de bune. Mul?umesc de intelegere, scuze ca ti-am poluat pe aici, Dana.
Pacat, eu zic sa nu renunti. Raman la parerea mea, apa de osmoza. Si eu am 5 bazine, dar nu ma mai arunc la ce nu am conditii. Cu toate astea, tot am bagat o pereche de ramirezi peste creveti. Acum nu prea mai vad creveti, dar am ramirezi.
Si ai mei au inca o serie, zilele astea ii pun in maternitate. Sa vad cati sunt, sa nu suprapopulez. Acum mai am doar vreo 50-60 din seria trecuta. Tu fa-i mari si vedem. Vreo 4, 5 m as baga sa ii fac mari ??.
Hmm, din aia voalati vroiam si eu. Poate la urmatoarea ponta daca sunt . Dau la schimb niste pui de ancistrus clasic, superbi )
Nu pastrezi apa, pui apa proaspata. Ca sa scapi de "buretele" acela de pe radacina, clatesti usor radacinile plantei intr-un vas cu apa. Te poti ajuta de un ac, bold, sarma, ce ai la indemana.
Dragul nostru coleg ugarit ar fi bine sa mai ia o pauza de la sfaturi. Criptocornele le poti pune si pe lemne sau pietre. Lemnele se fierb in general pentru ca ne ajuta sa le dezinfectam si sa ia mai repede apa, adica se deschid fibrele si se scufunda mai usor. Taninul nu este o problema decat din punct de vedere estetic.
La multi ani! Bazinul nu arata deloc rau, se vede ca iti doresti. Eu te sfatuiesc sa inchei achizitiile cu pestisori, la momentul acesta ai destui.
Cand scade mai mult debitul filtrului, il desfaci si clatesti buretele acela usor in apa scoasa din bazin la schimbul de apa.
Referitor la plantute, scoate vata ai in care au venit de la magazin ?i replanteaza-le.
Stiu ca mai erau colegi din Brasov, poate te ajuta cu ceva plante si o plantare.
Pentru pestii pe care ii ai acum, filtrul acela nu va fi de ajuns, schimburile de apa sa nu le omiti. In eventualitatea achizitiei unui alt filtru, unul sa fie pentru biologica, dar schimburile de apa la fel, sa te tii de ele.
Baga grota la loc! Ce e mai frumos decat niste codite care se misca mereu. Si eu am pui la aceeasi dimensiune, fac schimburi zilnice, asa ca sa nu imi ies din mana. Niste voalati parca as mai incerca??. Spor la donat!!!
Felicitari!
Cred ca a citit printre randuri colegul paradox. In bazinul de 10 litrii, nu are loc nici sae, nici ancistrusul, doar un beta. Bazinele mici sunt greu de intretinut, apar dezamagirile repede. Eu m as orienta spre un bazin de peste 50l, dar asta depinde doar de tine ce iti doresti.
Ca o completare, fertilizarea la inceput, in doza recomandata, doar la micro. La macro, mai incetisor, ca o dai in alge. La vreo 2,3 saptamani, poti sa incepi aditia de macro, dar sa te tii de schimburile de apa 50% saptamanal, sau teste.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: