[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Akaiu
Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Nu-i foarte sfios....sta la vedere de parca-i "star" Si nici nu pare sa-l deranjeze miscarea mea prin fata bazinului.
Asta-i gija mea cea mare...cu hranitul... nu stiu ce gaseste el prin nisip. este destul de curat.
http://youtu.be/oLtLAWfkn4M
Ofer gazdurile pt "filefish"

Koala....acu' mai pui si sare pe rana

In alta ordine de idei, Valenciennea puellaris este un descreierat.Ieri am lipsit toata ziua. Cand am ajuns aseara acasa in bazin am gasit 2 dune de cel putin 10cm! A sapat zurliul pe la la baza pieterlor de si-a facut locuri de ascunzis. Tot ce n-am vrut sa faca pompa de valuri a facut dumnealui in nici 12ore
Cu toate ca-mi da peste cap tot substratul imi place in continuare. Este foarte sociabil, sta la vedere si este precum un excavator. Sper sa gaseasca si de mancare.
Am sa-i fac un filmuletz cand e la treaba. Si inca ceva haios la el. Cand e in pauza de lucru cam la fiecare 20 secunde casca gura mare...zici ca ofteaza
Piatra respectiva este cea pe care am zoasii. Deci nu prea am cum sa o scot Ma gandesc sa incerc metoda injectarii cu lemon juice.
Cum gasesc disponibili voi adauga.
Astazi bazinul implineste 7 saptamani.
Nu stiam ce-o sa iasa si cum am sa ma descurc. Pana acum pot sa zic ca am iesit onorabil, singurul esec fiind pierderea unui clown. Citind pe-aici despre experientele colegilor, m-am temut cel mai tare de alge si obtinerea unui echilibru in bazin. Stiu ca poate este prea devreme inca, dar la modul in care vad ca evolueaza lucrurile sunt pe drumul cel bun. In ultima saptamana apa arata din ce in ce mai bine, ca si alge tot ce se formeaza pe timp de zi dispare complet noaptea Lighioanele sunt si ele fericite si halesc pe rupte. In momentul de fata zburda prin bazin:

1xflavescens
1xocellaris
1xpuellaris
1xLysmata amboinensis
2xturbo
3xpaguri

1x ciupercuta
1xsfarcuri de gorila intoarse -marca zoas (+ bonus niste aiptasia )

Program de iluminare: 2 ore pe leduri (22W), 7 ore pe T5(69W)+leduri si inca o ora pe leduri. In total 10ore/zi.

Saptamana aceasta urmeaza sa-mi soseasca overflow-ul si un reactor de peleti cu recirculare si va urma un mic hardware upgrade. Tot cu aceasta ocazie am sa atasez si un mic refugiu extern+ 1ATO cat va permite spatiul.
Va urma si pe la lumini. Leduri mai multe, controllere cu simulari de tot soiul. Toate la timpul lor
Povstea merge mai departe
Da, este ok. la 12V nu-mi rascoleste nisipul. Probabil cand nisipul se va mai compacta voi putea sa o folosesc la 24V.
Stai sa vezi ca dupa ceva vreme o sa ai neaparat nevoie sa cureti skimmerul. Astea AIO au niscai ceva fier prin ele si cum ai iesirea reactorului direct in skimmer..o sa ajunga in el. In continuare stau pe ganduri daca sa ma complic cu modelul AIO sau sa ma merg pe phosguard.
Cu ce se poate sifona nisipul? Fiind atat de fin se duce odata cu mizeria, La apa dulce era foarte usor pt ca pietrisul oricat de mic nu se ridica atat de mult ca sa iasa din bazin.
Am vazut, deja alearga ca disperatul dupa orice bag in bazin. Ciugule ca nebunul de peste tot, pietre, background. Merci de pontul cu algele In petshop preturile sunt naucitoare.
Apropos, in ce consta hrana pe care i-o oferi? Stiu ca-i ierbivor. Trebuie sa caut pe baza de alge. Am un mix congelat - poate o sa puna botul la el.
Acum este in perioada de aclimatizare cu noul spatiu.Este funny cum atunci cand nu sunt pe langa bazin se tine scai de clown de zici ca-s legati cu sfoara.
adiacvaristu60 wrote:Frumusel de tot,cati cm are?

Pare sa fie din categoria musca. Dar ca orice peste, hranit bine va creste.
Pentru ca in curand va exista un nanosump si apa va veni de sub acvariu, m-am gandit sa folossc un spatiu din spatele acvariului care odata ce l-am instalat a ramas cumva aiurea-n papusoi. In acea nisa vreau sa amenajez un refugiu care sa aibe si rol de imbunatatire a zenului, adica sa arata si bine. Ar fi vorba de un bazin 58x24,4x18. Acopera perfect acea nisa si spatele acvariului.
Ma gabdesc sa pun un strat de nisip aragonite eventual vreo 2 pietricele vii si ma gandesc chiar la ceva mangrove care odata ce vor creste va imbunatatii aspectul vizual.
Alimentarea se va face usor din returul pomei (un T cu un robinet pentru a putea regla un debit slow). Iesirea ma gandesc sa o fac printr-un simplu preaplin cu o gaura data in geamul lateral pe unde sa curga apa in acvariu.
Fiind un debit mic, ma gandesc sa dau o gaura cat mai mica. Aveti idee care esre cel mai mic diametru pentru o flansa de geam?

Vi-l prezint pe "Nea Trompeta".
Cand ma indeapatrez de el vad ca se invartie prin caldare deci e este doar stresat de la transport.
A trebuit sa fac zoom ca sa-l pot prinde in poza. cred ca are undeva la 3-4mm, Cand o sa creasca si o sa ranjeasca la mine eu o sa fiu acela care o sa ma ascund imediat

De azi vad ca au inceput sa fiarba piscurile. Partile superioare ale aquascape-ului sunt pline ochi de bule. Sunt zonele care capata cea mai multa lumina si de aceea au si parte de mai multe alge. 2 dintre varfuri sunt vizitate in fiecare noapte de catre paguri & turbos asa ca dimineata arata binisor. Cel din poza nu a benaficiat de serviciile de curatare si s-a cam bronzat. Acum e si plin de basicute de la soare

Ar fi cazul ca intervin in vreun fel?

Dar lindicu' asta de partea cui este? Dart Vader ori Skywalker
Reverse gorilla nipples
Sa inteleg ca de fapt toti au aceleasi necesitati. Difera doar culorile. Pe net informatiile sunt contradictorii. unii spun ca nu-s iubitori de foarte multa lumina . Ai mei se pare ca o adora. Cum am aprins neoanele s-au desfacut imediat.

Alte obesrvatii de novice: Varfurile coloanelor de pietre s-au tot umplut de diatome . sunt complet maro. normal fiind spre suprafata apei si avand parte de lumina multa. 2 dintre ele le-am gasit dimineata perfect curate! Singura explicatie ar fi cei 2 turbo snails. Am si 2 paguri dar nu cred ca au cum sa se catere atat pana acolo. Daca melcii sunt cei responsabili atunci chiar au eficenta maxima
Am reusit sa-l prind cu blitzul...era mult mai intins dar se pare ca este iute!
Aveti idee ce este?
Poate sa imi zica si mie careva ce fel de zoasi sunt dansii?

Dupa ceva studii mai aprofundate pe sub bazin am ajuns la concluzia ca am sa croiesc un nanosump unde am sa mut skimmerul. In celalalt dulapior dar pe uscat (din lipsa de spatiu) am sa agat un reactor de biopelete cu recilculare. Am dat comanda de overflow box si reactor. Cand or sa ajunga am sa vad ce fitingaraie mai am nevoie. si trec la bricolat.
Stiti pe unde pot merge sa-mi faca si mie minibazinul de sump? N-am nici timp dar mai ales rabdare sa stau sa lipesc la geamuri.

Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Go to: