| Message |
|
|
Nu am rasini DI. TDS-ul nu-i masurat pt ca nu mai gasesc aparatul.
Skimmerul il tin spre umed, dar spuma este mai mult alba. Nu prea am mai zarit jeg in ultima vreme.
Nu hranesc exagerat pt ca nu prea am ce. Sunt doar 3 pestani.
Si nici bacterii nu mai pun.
Poate nu am descris bine...Pozele facute sunt varfurillor care se afla la suprafata apei si nu au distanta mai mere de 10cm fata de neoane. Restul pietrelor sunt curate. Nisipul este alb precum zapada. Nu mai am strop de diatoma, nici urma de alt gen de alga. Zoasii care fac vreo 3saptmanai o duc foarte bine, sunt deranjati doar polipii din jurul aiptasiilor.
Cred ca v-ati alertat mai tare decat ar trebui. Sa vreau sa curat ciano si n-as avea cum..dimineata cand aprin lumina nu mai este strop de asa ceva...Nu stiu cum de dispar atat de miraculos peste noapte!
@koala- Daca la pesti am sa ma abtin, la corali am inceput sa prin gustul si n-am de gand sa ma opresc pana nu dau cat de cat o forma bazinului.
|
 |
|
|
Cristi , merci de info.
Daca-i PO4 incepem razbelul cu el...Am PhosEXultra la baioneta
Sa inteleg ca si tu ai avut probleme cu reactotul?  Eu l-am adaugat pentru ca tot de acolo am luat overflow boxul customizat pe cotele mele. Daca ala este foarte fain, reactorul e vai sufletul lui.
Oricum il trimit inapoi.
|
 |
|
|
De vreo cateva zile , partea superioara la aquascapului a inceput sa produca alge destul de abundent. Era de asteptat atata timp cat pietrele respective sunt la doar cativa cm de suprafata apei.
Pana in momentul de fata dimineata cand aprind lumina sunt "rase la os" de alge..ca le ciufule cei doi turbo sau hermitii nu am idee, cert este ca intr-o ora de la aprinderea luminii sunt la loc.
Pe nisip nici urma de alga deocamdata. Il am si pe Dorel gura de aur care-l excaveaza zilnic  . Pe restul pietrelor la nivel inferior, ceva urme de coralina, un strat foarte finut de o alga cu un verde foarte deschis.
Sa ma ingrijorez pentru cele de sus? Sa fie un semn de PO4 crescut...la teste pare inca ok, (salifert).
Bai za uei, merita invetitia intr-un checker HC de la hanna?
|
 |
|
|
Stiu foarte bine ce zici si se vede foarte clar pe pozele tale cum trebuie sa functioneze.
Asta a facut el o superinventie care este complet idioata si nu functioneaza.O sa caut eventual unul clasic, sau chiar stau pe ganduri daca o sa mai instalez  Pana la urma exista varianta NOPOX de la Red Sea.
Pana una alta, montez overflow-ul, cobor skimmerul si adaug refugiul, in functie de cum o sa se comporte si am sa decid despre reactor.
|
 |
|
|
Dupa ceva trante si balaceli prin baie am ajuns la concluzia ca asazisul reactor cu recilculare este un mare fas. Englezoiu a dat-o in bara cu proiectul lui
1. Eu pana acum n-am mai auzit de robinet pus direct pe iesirea pompei
2. Ca sa scoti aerul din saracia asta iti ies peri albi
3. Iti trebuie o piscina ca sa-l poti pune in functiune
E proiectat ca dreaku'. In momentul in care incerci sa inchizi robinetul (micsorezi jetul de recirculare) incepe sa se chinuie pompa si se mareste zgomotul.
O sa-l pun frumusel in colet si-l expediz direct la tacsu' care l-a creat.Sa se spele pe cap cu el.
|
 |
|
|
Nu de mine era vorba coane
Poti sa stai 24/24h lipt de monitor, inainte de olnine a existat offline  Si inca se mai practica  Eram de fata cand mandarinul tocmai fusese tocmit/rezervat pt un alt coleg.
Cat despre filefish....hehehe...don't worry ca era "blocat " mult inanite de a afla matale de existenta intregii liste din care te-ai infruptat
Ca esti un Don' Corleone al acestui forum stim cu totii!
Esti cam zgarcit cu pozele in ultima vreme...Fa si tu unele macar acum ca-ti maresti sheptelul
|
 |
|
|
Mah, da cum naiba faci tu de te strecori si sufli mandarinul altuia io chiar nu inteleg!
|
 |
|
|
Am fost servit! Plecaciunle mele stimate domn
|
 |
|
|
Sper ca sti unde este locul tomentosului
|
 |
|
|
Eu te las pe tine sa-mi sugerezi ce ar merge.Ai cat de cat idee ce-i in castronul meu (adica gol!) si tu ai experienta.Asa ca eu stau cumintel la coada si ascult 
|
 |
|
|
CristiC wrote:@koala: Cauta-l pe e-bay. Da-i o cautare la Cleartides si o sa il gasesti acolo printre alte zeci de modele de reactoare.
Hehe...uite cine stie. Acum mi-am adus aminte ca am zarit sigla si la tine printre reactoarele tale
@koala Vanzatorul asa mi-a povestit asa o sa fac. Daca nu functioneaza il foloesc drept halba de bere
Dorel este mult mai zurliu decat mi-am imaginat. Lipsesc 2 ore si gasesc alt landscape! Cine vrea un bazin ca sa arate zilinic altfel, va recomand cu caldura un Valenciennea puellaris.Na va va dezamagi
|
 |
|
|
|
Treaba e asa:
1- este pt tras aerul din reactor si se va astupa
2- intrarea
3- iesirea
Sper sa si functioneze
|
 |
|
|
|
Care vreti sa vedeti santierul facut de Dorel si eventual sa-l vedeti in actiune:
www.carmmro.i234.me
user guest
pass reef
cei care au conexiune prin rds cred ca pot vedea ok.
pt cei din alte retele recomand prin stream cu vlc ca data trecuta. Sunt disponibile ambele variante.
|
 |
|
|
|
Cu overflowul o sa fie ok. A fost customizat pe cotele bazinului meu. Am gresit eu ca n-am tinut cont de filtrul intern. Vreau sa pun overflow-ul peste filtrul intern. Dar se va rezolva prin customizarea filtrului.
Atasez o poza cu instalatia de la reactor. Am 3 stuturi. Le-am marcat pe poza. Imi arati ca la prosti care-i intrarea din sump, care-i iesirea pt skimmer si ce-i cu al 3lea stut. Io ma prind mai greu precum iaurtul!
|
 |
|
|
Overflow-ul este ok. L-am instalat in curte pt o verificare. Aveam dubii vis a vis de zgomotul produs la scurgerea apei. Vanzatorul m-a asigurat ca pot sta linistit pt ca solutia aleasa de el este ok.
Si a avut dreptate. Este 100% silent  Niste bioballs aruncate in compartimentul de scurgere il face sa taca malc.
La fel am ceva dubii la partea de intrare.Nu-i facut cu piaptan. Si aici a ales varianta cu bioballs aruncate in buzunar. Am incercat si am facut bule de aer in zona intrarii, intradevar nu se propaga.
Lighioane nu ar avea nici ele cum sa treaca deci in principiu este safe si aici. Dar vad ca voi toti folositi piaptane..
La reactor ma uit deocamdata ca curca-n lemne
|
 |
|
|
Au sosit acareturile pt upgarde
|
 |
|
|
Atunci este de bine. Acum sa-l si gasesc.Dorel excavatoristul papa papa si el mysis congelat.Sunt pe drumul cel bun
|
 |
|
|
Varianta la care m-am gandit eu este din categoria "heavy duty". Adica tai piatra pe din doua si salvez pe cea buna. De pe partea cu aiptasii voi incerca sa extrag cativa polipi de zoas ca sa-i fraguiesc pe alta piatra. Restul se vor arunca. Nu as avea cum sa curat aiptasiile pentru ca sunt in mijocul coloniei. Prefer sa pastrez doar ce-i safe. Cu ceva noroc poate fac totusi rost de un filefish.
Apropos de filefish, odata ce fac curatenie la aiptasii ce urmeaza? Rontaie cumva la zoasi?  Sau pot fi hraniti ca orice alti pesti?
|
 |
|
|
Mda, ar fi fost super. Apreciez gestul si iti multumesc pentru promptitudine
Tre sa ma dau bine pe langa conul Koala
Daca as gasi disponibil la cumparare as lua unul imediat ca-i bun la casa omului.
Pana una alta, piatra este destul de maricica iar mizeriile alea 3 sunt grupate pe o parte. Am sa scot piatra si am sa o tai. De pe partea ramasa am sa incerc sa fraguiesc cativa polipi pe o alta pietricica. Am tot dat cu geana pe youtube, am superglue gel, am manusi, am lamela...ceva indemanare imi mai trebuie. Dar cum toate au un inceput, trebuie sa ma avant cu curaj sa-mi "fac mana"
|
 |
|
|
Vesti bune, excavatoristul meu alearga dupa mysis frozen. Deci n-o sa dea in primire de foame. Am ramas surprins sa-l vad cum urca dupa ele.
Un binevoitor care dispune de un filefish  Parca nu-mi vine sa arunc zoasii. Sau sa scot piatra si sa incerc sa o tai...sa incerc sa scoti cativa polipi sa-i mut pe alta piatra...
|
 |
|
|