[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad

Numai au aia in tara un bazin misto.

On topic: Acu' coci' o perversiune si mai nasoala decat cele facute in bazinele tale.
Am pus si un link de la vanzatorul de tevi.
Am pus si o teava din asta de aluminiu care cica: babardeste bacteriile si sporii algelor din coloana de apa.

image

https://www.nevertebrate.ro/sterilizator-uv-eheim-reeflexuv-500-15181
Confirmata treaba.

A mers cu Baktopur.

Ciudat este ca JD-u' mare a crapat Vineri seara. (9 dec)

Dimineata dadea' din coada vesel si seara: pa' stremeleag cu el. (nimic vizibil pe el...)
Ar fi fost mai in regula termocontractibil.

Se va aduna 'umezeala' in tuburile ale de fibra neinchise la capete.
Lucian L wrote:Bayek, merci, asa o sa fac.

EverSad, e posibil ca acel NO3 sa fie din apa de la robinet? Chiar daca am pus Prime in ea? O sa fac un test pe apa de la retea, daca tot aman un pic testele pe apa din acvariu. Ce interesanta e viata, sa fii mediocru in scoala la chimie si sa te prinda dupa 20 de ani cu un acvariu in fata

NO3, este cel mai probabil din apa de la robinet. (am avut si 20)

Ideea este ca Prime, nu descompune NO3. (il scindeaza')

Nu este o problema... ideea 'e ca' nu este produs de bacterii. (inca)
Lucian L wrote:O runda noua de teste in ziua a sasea a acvariului:
kH - 5
pH - 7
NH4 - 5
NO2 - 0,2
NO3 - 5

NO3, este de undeva.... nu din NO2.

In ziua 14, ar trebui sa ai macar 5 ori mai mult la NO2. (daca exista suficient amoniac)

Pana la urma cum este apa?

(acu am picat acasa de la munca)

Treaz' la ora asta... doamne fereste! sper sa nu se mai intample.
Postul Americanului #330, este de luat in considerare... (aia cu Bad Santa este tare.)

Cu verisoara: vor deveni taticii saraci si nu se va continua tratamentul stomatologic. (as' scrie: pass)

On topic: cu microbulele...

Avand in considerare ca fac schimburi de 60-80%: imediat dupa schimb, apa este 'laptoasa'. (urmatoarea zi se limpezeste)

Unde fac schimb de 20-30%, apa ramane normala.

dealtfel: Nu a sesizat nimeni la pozele incepatorilor ca apa este laptoasa? (cazurile in care posteaza foto, imediat ce au umplut bazinul cu apa)
Stimati domni: (exista nescaiva probleme)

1: Samuel austriacu' ia suspendare (pa' forum) pana la integrarea tarii noastre, reprezentata de repetenti si plagiatori in sengen'
2: flo77 (cunoscut/asociat ca si: Florin Americanu) este onorat cu un 'ban temporar de 6 luni pe forum'

Justificare: Daca politicienii nostri' de top, nu ne pot spune care este realitatea in care ne invartim', de ce am crede ce scriu presupusi agenti straini: ce si cum sa face-m cu acvariile ?

Implicit, se trage o concluzie: daca nu am bulit' io' pa' patria mama, crezi ca o bulesti tu?

(scuze: asa ar' trebui sa mearga treaba, la ce ni' se comunica din presa si canale de stiri interne/Romania)

Intamplator: aici este un forum cu oameni pe care ii doare in cardan de politica si jocuri de culise (obosite) a unor repetenti influenceri.
care test de ph?
Sunt:

a: 3-10
b: 6-7.6
c: 7.4-9
dan.pavelescu wrote:Deci se rezolva cu slujbe

Cu vrajitoare... (aveti acolo, in zona: nume consacrate de presa si teveurile de scandal)

La noi (la taranoaia) scot doar argintu viu. (sigur bazinul nu este contaminat cu Mercur)

dupe' edit: dezleaga si cununiile. (astea da' la noi)

sa nu mai fac postare noua:

Invocarea se poate face si de catre acvarist... (gen: spiritism) nu prea este diferenta... tot decedatii se pomenesc.
Multumiri stapanului de acvariu pentru oportunitatea de a fi util intru' limpezirea bazinului.

Ce a omis: daca tot so' ridicat aerarea, am mers pe 27C la apa in ideea ca o sa crape singure bacteriile prin favorizarea ratei de inmultire si crapatu' de foame. )

Este doar o presupunere personala. (ar fi bine sa mearga... nu dauneaza cu nimic daca nu 'merge')

Remarca: Apa aia tulbure are un miros ciudat... (bazine imputite si tulburi, am avut... dar nu cu mirosul ala...)

Acu' sa dea buna maicuta sa mearga manevra...

valorile la apa:

NO2= <0.01
NO3= 0.75
NH4= <0.05
pH= 7.2
KH= 6 (Teste facute cu doua seturi de testere.)

nu am intrebat cand a fost schimbata apa, pentru ca sunt retard.

Suspect ar fi:
1: NO3 este cam mic.
2: KH de 6, si pH de 7.2: sunt la o anumita limita... ceva se intampla la valorile astea cand ai nisip in bazin. (mai ales ca este unul foarte fin si favorizeaza anaerobele)
3: Bazinu' este blestemat. (cine ar fi presupus, asta? )
lukitza wrote:Femelele de ciclide stau cu puii in gura 3-4 saptamani si nu mananca.

Si asta este adevarat... (dar este cu 'cantec' : fu**ta de ciclida este pregatita pentru manevra)

Adica: nu este privata de hrana: 2-3 saptamani.

Eu am program asa:

Caca de dimineata.
7:00 plecarea.
8:30- maxim 9, ajungerea in nord. (parca am scris ca fac si taximetria de acasa la cabinet si invers)....
Hornbach: intru si eu pacolo' (oricum)

Cum se ajusteaza sa nu mai binecuvantati pe Micusor si reatebeu' ?
Suprapopulare nu are cum sa fie acolo. (stiu pe cineva care are bazin aproape identic si incarcare de 4-5X mai mare)

Dar anumiti factori ciudati (karma) in combinatie cu nisipul, pot produce efectul nedorit.

De asta a si scris cineva: ciclidele urate, in custodie...

Dupe' aia edit: Ce mananca lostritele alea?
Sa scormoneasca substartul. (fara anaerobe si alte consecvente in nisip)

Ce ar putea face/fi utili melcii?
Zeci? sute? (aduc decent....)

Multam de accept. (in principiu' doar gazduiesc temporar ciclidele alea urate)

edit: aduc eu un mincioc' jenant...

fara pungi. (sunt ecologist) aduc eu galeata.
Ii iau eu.

Fac si taxiu' de acasa/cabinet/inapoi acasa.
La ce stie sa faca sistemul, nu ar fi utila citirea temperaturii de "cineva". (cand se face remote')

As cordi schimb de apa (remote) de 20+% asistat de camera. (se poate realiza, aproape in fiecare seara ori timp disponibil)

Cu proportia mixerului, este discutabila... (fiind la parter: se poate seta 20% apa calda)

Uneori apa calda 'vine' la 1 minut ori 5. (proportia nu poate fi precisa)

De aia: schimbul de apa in proportie mai mica. (remote)

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: