[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nicu.laita
Forum Index » Profile for nicu.laita » Messages posted by nicu.laita
Se poate inchide. Multumesc.
Daca pui filtrul langa acvariu iar inaltimea filtrului este egala cu inaltimea acvariului atunci o sa traga aer aproape continuu.
Eu am inaltat acvariul cu 25 cm. Am facut un suport din blat de bucarie si 6 picioare de moblier. In pozitia asta merge foarte bine si nu trage aer.
Vezi poza atasata.

La un alt acvariu am un JBL e701 tot langa acvariu. Aici inaltimea filtrului este 1/2 din inaltimea acvariului. Tot trage aer dar mai rar (cam la 2 ore) si mult mai putin,
Donez plante mari si mici: lobelia cardinalis small form, marsilea, ludwigia glandurosa, etc
Se pot ridica astazi din zona Mall Vitan, dupa ora 20:00
Doritorii sunt rugati sa sune la nr. 0744 340 001
Salut, uite mai jos ce mi-au raspuns cei de la EL . I-am intrebat care este recomandarea lor de fertilizare saptamanala pentru plantat
-------------
Thank you very much for your interest in our Easy Life products.
In case of a heavily planted tank with CO2 sytem, you could do the following:

ProFito: 10 to 15 ml per 100 litres weekly (or 1/7 of this daily)
EasyCarbo: 1 ml per 50 litres daily (you already have CO2 system, so enough carbon)
Ferro: as long as iron is detected with test, no additional iron is required. Extra iron can also be added with ProFito.
Fosfo: you need extra to prevent growth problems (holes in leaves, etc). It would be better to have some detectable amount of phosphate in your water, like 0,2 - 0,4 ppm.
Potassium: a weekly addition of about 5 to 10 ppm potassium, would be good. Planted tanks can 'eat' up to to 5 ppm potassium daily, so it's advisable to add some every week.
Nitro: somewhere between 5 to 10 ppm would be sufficient, to prevent growth problems.
---------------

Sper sa te ajute.
cristianalexandru wrote:
nicu.laita wrote:Poti sa inlocuiesti rotorul cu unul pentru jbl e900 si o sa ai un debit mai mare.

... din cate tin minte rotorul de la E900 nu intra in locasul unui E700 !!!

Eu am constatat ca e401, e701, e901 au aceleasi dimensiuni la rotor (cred ca diferenta intre cele 3 rotoare este "puterea" magnetului) si la locasul acestuia.
Din motive de spatiu a trebuit sa folosesc un e401 si aveam debitul foarte mic la un acvariu de 54l, Am cumparat un rotor de e701, l-am montat si lucrurile merg foarte bine: debit suficient, nu face zgomot. Filtrul merge asa de 3-4 luni si totul este OK.
Poti sa inlocuiesti rotorul cu unul pentru jbl e900 si o sa ai un debit mai mare.
JBL ProFlora m1003
lipsesc 2 componente
sonda PH - JBL spune ca trebuie cumparata separat
test permanent CO2
se poate inchide. multumesc
donez cateva plante: echinodorus 35-45 cm, lobelia cardinalis - 1 fir, cateva fire de rotala rotondifolia, cateva fire de lobelia cardinalis small form.
plantele se ridica din zona mall vitan. va rog sunati (0744 349 001), nu am timp astazi sa citesc pm-urile.
Super! Bravos!
Sambata, in sectorul 3, pe langa Mall Vitan avem urmatoarele valori
PH 7.9, KH 5, GH 9
Pestisorii si-au gasit alta casa.
Mai sunt disponibili melci de substrat
2 x cory albino
4 x glowlight tetra
melci de substrat

nu o sa am timp sa verific mesajele private, apel pe 0744 349 001.
Se ridica din zona Mall Vitan
@purigen

Si la mine se vede diferenta. Am urmat sfatul lui dan.pavelescu (a scris intr-un post aici pe forum) si am pus suficint adica cel putin 250 ml in fiecare filtru.
Este in saculeti JBL plasat intre buretii din ultimul sertar de la filtrele JBL CristalProfi.
Incearca la 1, la mijlocul zonei verzi sau chiar un pic mai sus.
Eu zic sa nu te enervezi si sa le pui intrebarea pe mail.
Cred ca vor raspunde si o sa te lamureasca.
Salut, acum ceva timp am trimis un mail la EL intrebandu-i cum se foloseste gama lor.
Vedeti mai jos raspunsul primit:

"Thank you very much for your interest in our Easy Life products.
In case of a heavily planted tank with CO2 sytem, you could do the following:

ProFito: 10 to 15 ml per 100 litres weekly (or 1/7 of this daily)
EasyCarbo: 1 ml per 50 litres daily (you already have CO2 system, so enough carbon)
Ferro: as long as iron is detected with test, no additional iron is required. Extra iron can also be added with ProFito.
Fosfo: you need extra to prevent growth problems (holes in leaves, etc). It would be better to have some detectable amount of phosphate in your water, like 0,2 - 0,4 ppm.
Potassium: a weekly addition of about 5 to 10 ppm potassium, would be good. Planted tanks can 'eat' up to to 5 ppm potassium daily, so it's advisable to add some every week.
Nitro: somewhere between 5 to 10 ppm would be sufficient, to prevent growth problems."

Sper sa fie de folos.
BBogdan wrote: curatarea o poti face prin doua metode: scufundarea pastilei de ceramica in clor sau fierbere.

Multumesc, foarte utila informatia.
Am o depunere verzuie pe pastila (cred, normala dupa cateva luni de folosire) si de 2 sapt bulele nu mai sunt la fel de fine; o parte dintre ele raman nedizolvate.
Parametrii apei si miscarea apei in bazin nu s-a schimbat. Probabil ca trebuie sa curat pastila cu o periuta de unghii sau sa cumpar alta noua.

Trebuie sa tinem cont ca un difuzor similar, cu aceleasi functionalitati, se gaseste pe site-urile chinezesti la preturi de 3-5 Euro. Cele de la tropica costa appx. 10 Euro si nu contesta nimeni puterea brand-ului.
Am si eu difuzorul asta. Merge pe un sistem cu butelie reincarcabila, reductor cu 2 robineti si electrovalva.
Reglajul este un pic mai dificil. Din robinetul mare setezi presiunea peste 0.5 barr, undeva intre 0.6 si 0.7.
Deschizi robinetul de reglaj fin cam pana la jumatate si astepti 10-15 min pana incepe sa functioneze.
Apoi, cu rabdare, setezi din reglajul fin astfel incat sa mearga cum iti doresti.

Este foarte fain ca are incorporate valva de siguranta si numaratorul de bule. Mie imi pare ca pastila de ceramica se duce destul de usor; tine cam 2-3 luni.

Forum Index » Profile for nicu.laita » Messages posted by nicu.laita
Go to: