[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurel
Forum Index » Profile for aurel » Messages posted by aurel

Pret 120 RON bucata
si eu sunt curios ce s-a mai petrecut cu acest setup, o poza, doua ori macar cateva cuvinte.
felicitari ati deschis un nou drum care de acum va trebui batatorit
vand lampa din imagine, soclu RX7s, bec 150w Aquamedic 13k, pret 500 Ron fara transport

image
Patru fire Limnophilla aromatica, au in jur de 20 cm.
Patru fire Rotala macrandra+multi pui.
Pret 30 RON, transportul il achit eu.
Imi pare rau nu am vrut sa par ironic, am fost mai critic dar in sensul constructiv. Nu sunt incepator intr-ale acvaristicii, as putea spune ca sunt cativa anisori buni de cand cresc plante si pesti iar setup-ul prezentat aici nu mai este de actualitate (nu e olandez), probabil te-a indus in eroare numarul de posturi de pe acest forum, dar nu e un criteriu dupa care sa ma judeci. Nu vreau sa-ti mai poluez jurnalul. Mult succes
Iti spun ce nu imi place:

Pietrele, eu as intoarce piatra din dreapta si as mai adauga in ca una putin mai mica in partea stanga. In spate e mai ok sa fie substratul mai gros, dupa poze as zice ca e o groapa in spatele pietrelor?!!! Flame moss-ul cum l-ai prins? Rotala e cea care pluteste?

Pietrele sigur nu sunt calcaroase? mie imi par a fi! daca ai KH=3 poate nu or fi. Folosesti apa de osmoza?

Mai lucreaza putin la hardscaping (ti-am zis mai sus cum as aranja eu pietrele), vezi ca sunt destule exemple pe internet, cel mai la indemana fiind youtube.
are mult albastru, cred ca aveai mai mult succes daca deschideai discutia in topicul dedicat marinelor
Ciprian!! pozele m-au lasat cu gura cascata, arata impecabil bazinu tau
Foarte frumos, imi place mult cum ai aranjat pietrele iar plantele arata foarte sanatos
Arata intr-un mare fel, felicitari.
Zi-ne si noua ce le faci neoniilor sa stea grupati, ai mei sunt de capul lor desi sunt 11 insi rar daca vad 3-4 inotand impreuna iar bazinul este mult mai mic.
AquaBasis este substrat fertil, Manado este inert chimic.
JBL recomanda folosirea lui AquaBasis impreuna cu Manado, se poate opta pentru Manado fara substrat fertil dar rezultatul nu va mai fi acelasi.

La vechiul setup am avut pietris de rau (quartz) impreuna cu bile de la JBL, nu pot spune ca plantele o duceau rau dar nu se compara cu AquaBasis-ul,
totusi acum regret putin ca nu am mai strans putin cureaua pentru o linie completa Dupla , poate la anu....
Acvariu este un MP Aquapro 100, din Hornbach, 100x40x45
filtru Tetratec ex700 cu JBL MicroMec si JBL SintoMec
lampa suspendata 4x39 (Osram 865)
butelie CO2 de 4l cu reactor Dennerle cyclo turbo fara controller
substrat AquaBasis si Manado
Pesti: 6x Barbus tetrazona, 10 x Paracheirodon innesi (neoni), 6 x Siamese Algae Eater
Cateva dintre plantele prezente in bazin: Limnophila aromatica, Didiplis diandra, Micranthemum umbrosum, Rotala wallichii, Bacopa monnieri, Rotala rotundifolia, Cryptocoryne wendtii, Hygrophila polysperma, Echinodorus Tenellus (astept sa-si revina )
Fertilizare JBL ?i macro de EasyLife
o poza putin mai veche (facuta acum 10 zile)
image
Ce v-as putea spune despre mine?
Sunt pasionat de acvaristica de când ma stiu, am avut mai multe acvarii cu bolborositor, iar la aceea vreme nu cunosteam alti pesti de cât vivipari si câteva cyprinidae.
Abia prin 2006 o data cu patrunderea mijloacelor de telecomunicatie moderne în rândul maselor s-a reaprins flacara pasiunii în mine.
Pe atunci consideram ca banalul neon este un peste pretentios iar o planta precum Hygrophila se adreseaza doar adevaratiilor cunoscatori în domeniu.
Eh între timp am vazut ca se poate mai mult de atât si exista o ramura a acestui hobby dedicata profesionistilor, spre care tind si eu.

Ce astept de la comunitatea acvariu.ro?
Exact ce ar trebui sa însemne o comunitate, un grup de oamenii care împartasesc acelasi hobby si colaboreaza în vederea dezvolt?rii acestei pasiunii cât si largirea comunitatii. Sunt interesat de orice tema legata de fertilizarea si iluminarea cât mai eficienta a bazinelor de apa dulce, v-am urmarit din "umbra" de ceva timp si sunt sigur ca voi g?si aici acvariati de la care am multe de învatat.

Va saluta un mic acvarist brasovean.

Forum Index » Profile for aurel » Messages posted by aurel
Go to: