[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurel
Forum Index » Profile for aurel » Messages posted by aurel
dan.pavelescu wrote:La o adica n-am de ce sa ma feresc, este vorba de Snakefish Mike. Nu stiu daca activeaza pe aici sau daca e in pase proaste cu administratia, dar de priceput se pricepe

Mihai (Snakefish Mike) mi-a lipit si mie un acvariu de 360 l acum cateva saptamani. Am toata stima pentru el iar pentru lucrare jos palaria
eu zic ca sunt Hair algae
Dupa o perioada de aproximatix trei ani de cand am renuntat la acvariu plantat a venit timpul sa schitez un nou setup. Acum doua luni am inceput sa adun echipamentele necesare dar acum mi-am dat seama ca am comis o greseala care ma face sa dau inapoi

Mi-am dorit un bazin plantat de 120Lx50lx60h, bazin pe care am reusit sa-l lipesc cu ajutorul unor colegi carora le multumesc foarte mult. Aveam o lampa Aqua Medic Ocean cu bec HQI de 150w, pentru ca nu era suficienta am mai cumparat una identica. Totusi este un aspect pe care l-am ignorat la inceput iar acum stiu ca este extrem de important: apa din zona in care locuiesc eu este foarte dura. Mi-am dat seama intr-un final ca nu pot obtine ceea ce imi doresc eu sau daca ma incapatanez ma va costa prea mult.

Astfel am ajuns la concluzia ca cea mai buna varianta este sa continui proiectul cu un setup stancos, fara plante si ciclide africane pitice. Din pacate sunt complet nou in aceasta zona, de aceea va rog sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti daca pot folosi cele doua lampi sau doar una dintre ele+alte sfaturi.

Multumesc.
Vand un tub de silicon Dow Corning 881 neînceput ?i înc? unul început dar folosit doar 1/4.
Pret pentru ambele 40 RON, cumparatorii din Bucuresti au prioritate.

as fi foarte curios daca ati face un test intre testele clasice cu reactivi si colorimetru. Pe urma sa comparati valoarea intre cele doua, am cochetat si eu cu ideea sa imi cumpar asa ceva dar a venit criza intre timp
ma gandeam eu, nu de alta dar era pacat de sticla
felicitari pentru noul acvariu dar ori nu e poza prea clara ori lipitura lasa de dorit
Vand 10 Rasbora Arlechin 2 RON/bucata, 15 neoni roz 2 RON/bucata, 3 otocinclus 5 RON/bucata ,20-30 creve?i RCS 1,5 RON/bucata.

Predare personala în Bra?ov.
Daca se cump?r? ?i plante atunci preturile sunt negociabile.

Gazon - Hemianthus Cuba - 10 poturi disponibile - 10 lei potul
Blyxa japonica - ~10 plante - 2 lei planta
Didiplis diandra - ~10 fire disponibile -1 leu/fir

Plantele se scot din acvariu cu o seara dinainte de a le trimite.
Bine ati venit pe forum. Pentru acvariu mentionat eu as fi optat pentru un filtru extern dar pana la urma este ok si acel Resun, depinde de cati pesti veti introduce in acvariu.
Daca apa a devenit "laptoasa" este normal si se va limpezi o data ce se va termina ciclarea. Daca doriti sa va ajutam mai mult ne-ar fi de folos o poza cu acvariu.
red chery se poate sa gasesti pe la vreun coleg dar restul sunt raritati prin Brasov
Doar cu UV scapi de apa verde restul sunt povesti. Grija mai mare la bacterii ?i la fosfa?i.
1 x 150w HQI iti ajunge. Oricum este o cantitate foarte mare de lumeni, va trebui sa suplimentezi cu mult CO2, micro si macro elemente.

Am editat diacriticele. Nu toti le vedem, asa ca nu le mai folositi. Multumesc, Alber
da intr-adevar, Coodonare proiect: George Gogescu.

De fapt am vrut sa intreb daca se mai actualizeaza, as fi vrut sa vad articole noi, produse...
pana la urma daca nu mai comercializeaza ADA probabil nici site-ul nu mai prezinta interes.
Totusi poate ne face o surpriza
cine intretine AquaJournal.ro?
baj wrote:
Probabil i sunase ceasul durata de viata a acestui peste e de ~ 2 ani ...sunt mai multi factori care scurteaza durata de viata a acestui peste (ex temperatura ridicata,hrana,stresul...etc)

eu ii am de patru ani
Cine foloseste aquamedic 1000 ori dupla reactor S ?
ca'n viata...
clar controller-ul este mai avantajos:
1) consumabilele nu le vad ca pe un minus ci mai degraba un plus! pentru ca ai posibilitatea de a-l calibra inseamna ca este mai precis
2) poate intr-o zi te hotarasti sa achizitionezi o instalatie de CO2 (practic o butelie, reductor, electrovalva si reactor iti mai trebuie)
3) daca te hotarasti sa-l vinzi, controllerul il vei vinde mai usor/repede
4) gasesti si sub 300 RON, daca se calibreaza intr-un punct ori doua, pana la urma cat dai atata face. Eu as merge pe unul SH cumparat de la o persoana de incredere +o sonda noua

Succes
scad pre?ul la 400 RON!
Si linkul cu buteliile:
http://img9.imageshack.us/i/dsc00026hm.jpg/

Forum Index » Profile for aurel » Messages posted by aurel
Go to: