[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ultkas
Forum Index » Profile for ultkas » Messages posted by ultkas
Cica aici incarca sigur, mi-au spus mai multi ca au incarcat butelii de 500gr la acest centru.

Statia de pe Bdul Preciziei (Militari) are deschis doar in timpul saptamanii pana la ora 16:00.
Incarcarea costa 2 lei / Kg.
Verificarea buteliei costa 90 lei (bine ca se face rar)...

Ca idee, statia este situata vis-a-vis de statia de metrou Preciziei, langa Coca Cola.

Tel: 021.318.34.95

PS: daca reusesti sa o incarci sa postezi aici pentru ca ma intereseaza si pe mine.
Decat sa irosesti un sertar cu burete sau alte bile de plastic mai bine pui un burete pe sorb pentru filtrarea grosiera (frunze si alte resturi). In felul acesta maresti durata de viata a filtrului pentru ca il deschizi mai rar si in plus nu mai trebuie sa cureti furtunele asa des. Si ramai la un sertar cu burete si 3 sertare cu siporax sau eheim substrat pro sau ce mediu poros doresti. Bafta.
Vand foarfeca curba pentru aquascape 28cm NOU.
Pret 35 lei

BF 2 NOU Nefolosit - Filtru de burete cu talpa ingreunata pentru bazine de reproducatori, carantina sau crestere puiet de discus si nu numai. Se pot folosi si ca prefiltrare pentru filtrele externe.
Diametru burete 8.5cm, inaltime burete 11cm, inaltime filtru 14cm, inaltime filtru cu tot cu teava(demontabila) 20.5cm.
Pret 20lei

Filtru intern Boyu-Jad SP601E 200l/h (folosit o luna, este impecabil are si sparybar)
Pret 15 lei

image
image
Mai bine nu bagi nimic. Alga maro dispare de la sine dupa ce se stabilizeaza acvariul. Bafta.
Salut. Pune si tu pozele mai mici te rog ca nu imi incape nici un sfert din poza pe ecran si cred ca nu sunt singurul. Pune la rezolutie in http://imageshack.us/ 800x600. Multumesc.
La sectiunea Cichlidae gasesti tot ce vrei despre Malawi(chiar si un castigator de concurs).
Cause

Excess silicates & nitrates
Inadequate light
Low oxygen levels

Brown algae is a common occurrence in a newly set up aquarium. It is generally caused by too little light, an excess of silicates, an abundance of nutrients, and too little oxygen. Silicates can build up through tap water that is high in silicic acid, and silicates that leech from some types of substrates.
Cure

Wipe off surfaces & vacuum gravel well
Use silicate adsorbing resin in the filter
Increase the lighting
Stock a plecostomus or several otocinclus

This type of algae does not adhere strongly to the tank surfaces, and is easily wiped away. Vacuuming the gravel with a siphon will quickly remove coatings from the substrate. Increasing the lighting will inhibit re-growth of brown algae. As a new tank matures brown algae is often eliminated naturally by plants and green algae competing for nutrients.
Some sucker-mouth catfish will readily eat brown algae, most notably plecostomus and otocinclus. If the problem is due to high silicates in the water, and the brown algae persists, a special silicate absorbing resin can be used in the filter.

Daca nu ai citit ciclul azotului cu asta trebuie sa incepi.

In primul rand trebuie sa maresti canitatea de lumina in functie de marimea acvariului si in functie de ce vrei sa faci in el (gasesti la sectiunile dedicate). Trebuie neaparat sa faci schimburi regulate de apa (aproximativ 30% saptamanal). Stabileste un program de functionare a neoanelor la 10 ore pe zi (cel mai simplu cu o priza programabila). Baga plante easy (cabomba,elodea, valisneria, egeria, etc) pentru care nu ai nevoie neaparat de CO2.
Este alga maro. Apare la acvariile proaspat setate si dispare de la sine in aproximativ o luna. Daca acvariul e setat mai demult ai lumina prea putina. Bafta.
M-ai spart ! Felicitari si la mai mare.
Filtrul de tigara are un randament foarte bun dar se colmateaza repede.
Cumpar cate 2-3 fire din fiecare si un pui sau o tufa de Microsorum pteropus ‘windelow’
Microsorum pteropus ‘windelow’ - o cumpar si separat
Eichhornia crassipes
Rotala sp green
Bacopa caroliniana

Astept mesajele pe privat.
Multumesc,
Marian
Lampa s-a dat.
Multumesc.
Lampa Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W Black (neagra). Folosita doar 2 luni practic este noua. Lampa vine insotita de factura+garantie.
image
Pret: 140 lei

Multumesc, asa o sa fac.
Eu cred ca o sa tina. Mai ales ca nu e cine stie ce greutate. Depinde si cum il simti tu. Dar cu intariturile alea nu o sa ai nicio problema.
Bafta
La un acvariu de 54l cu lampa suspendata 2x24 T5 ce combinatie de neoane sa aleg?
Aquamedic Plant Grow si Aquamedic Reef White sau Aquamedic Plant Grow si Osram 965 sau de ce nu 2 Aquamedic Plant Grow(dar imi e ca se vede prea roz).
vladwrc wrote:Vreau sa imi spuneti parerile despre mobila pe care vreau sa pun acvariu. Dimensiunile bazinului sunt aceleasi cu a mobilei. Din ce stiti voi...trebuie sa-i mai pun intariri sau tine un acvariu de 100 l?

Va multumesc.

Ai putea sa pui pe mijlocul dulapului 2 placi de PAL verticale.
Cumpar dulap acvariu 60x30. PM pentru contact.
s-a vandut totul, multumesc.
Acvariu 125x50x50 NOU (nu a vazut apa) - este lipit impecabil de o firma de specialitate cu silicon negru Dow Corning. Sticla de 10mm cu intarituri longitudinale in partea de sus (lipite cu silicon alb practic nu se vad). Poze nu pot sa fac pentru ca nu pot sa il misc singur dar sigur nu o sa fiti dezamagiti.

Lampa Hailea T5 2x54W 120cm Red NOU (este sigilata nici macar nu am scos-o din tipla) - se potriveste la fix la acvariul de mai sus.
Hailea Lampa T5 2x54W Red Lampa suspendata pentru acvarii. Lungime 120 cm. Putere: 2 x 54W (T5). Neone rosii incluse. Sistem de prindere pe acvariu.

Pret pentru ambele: 750 lei (deocamdata nu se dau separat decat daca se gasesc cumparatori pentru ambele).

Forum Index » Profile for ultkas » Messages posted by ultkas
Go to: