[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ultkas
Forum Index » Profile for ultkas » Messages posted by ultkas
daca vreau sa folosesc doar plante care se leaga pe buturugi, pietre, etc mai este nevoie de substrat fertil? sau se foloseste doar fertilizator gen ferropol si ferropol 24?
ca naiba...mersi oricum
am cumparat un substrat jbl florapol si l-am amestecat cu un nisip cumparat tot de la un magazin pentru pesti...cand am pus apa s-a tulburat rau cu toate ca am pus cu mare grija apa...e normal sau nu am facut eu ceva? am cumparat si 3 plante (2 valisneria si cabomba) sa le bag in acvariu asa in ceata? si mai am o intrebare...sa dau drumul la filtru sa curete apa sau sa las pana se aseaza florapolul? dupa ce se mai limpezeste apa nu o sa se faca iar tulbure de la florapol care la o adica este ca un mal? cand dau drumul la filtru nu o sa traga tot florapolul in burete?
@husky17 ai cumva CO2? ca arata misto plantele
si ce imi recomanzi in locul lor?

cryptocoryne wendtii si anubias merg?
am cumparat un bec philips economic de 14w - 827 dar mi se pare cam galben...sau asa trebuie sa fie (din ce am citit se prefera culoarea asta spre rosu pentru ca algele prefera albastrul cum sunt becurile alea daylight0)? vreau sa cumpar 3-4 plante mai nepretentioase ceratopteris, hygrophila si cabomba (in fundal) si Microsorum pteropus 'Windeløv' (legat pe un butuc), Pogostemon helferi prin fata...toate astea pentru un mascul betta
husky17 wrote:Salutare,
spuneti-mi va rog cu ce sa populez acest acvariu?

image

image

dimensiuni: 57 x 35 x 35, maine face o sapt de cand am pus apa in el.

Daca mi-ar fi pus mie cineva intrebarea asta, as fi spus: niste rasboras, niste neoni etc. As vrea totusi niste pesti ceva mai mari, o perecbe sau, ma rog o familie insa nu-mi vine in minte nimic din ce as putea sa si gasesc prin partile astea de tara.

O seara buna !

smocurile alea de plante din stanga cum se numesc?
nu o reteta universala dar am citit eu pe aici pe forum si toti mergeau pe 827 si 830...acum nu stiu si daca e cea mai buna reteta...la acvariul meu de 20l ma gandeam sa iau un bec de 15w sau de 18w pentru ca se mai pierde din volum prin introducerea infrastructurii...filtrul, incalzitor, substrat, un lemn sau o piatra de decor
CE MANCARE USCATA PREFERA BETTANUL VOSTRU?

vreau sa-mi iau un betta si as vrea sa stiu cam ce mancare prefera...
am gasit bec economic 827...din ce am mai citit pe aici unii spun ca trebuie sa fie 2700k si 827...pana la urma care e ala bun pentru plante? 2700k sau 827...ma gandeam ca e ca la neoane si ar merge un 827
multumesc pentru promptitudine
asta se leaga pe buturugi, pietre etc? si cum se inmulteste?

poate cineva sa imi spuna ce planta e asta?

http://img301.imageshack.us/img301/6343/kk22171.jpg
Becul economic Philips, E-Saver 20W 6Y E27 827 cu lumina calda

credeti ca becul asta e bun pentru un acvariu de 20l? nu pot sa ii pun neon pentru ca e prea mic si el a venit cuun bec economic de 7w...
am gasit poza pe un site si mi-a placut mult bonsaiul...multumesc pentru informatii
am si eu o intrebare...ce plante sunt cele din poza? mersi
http://img694.imageshack.us/img694/6010/acvariu1.jpg

multumesc pentru sfaturi dar cum e cu pompa asta interna? pompa de aer(externa) cu furtunas si burete care se introduce in acvariu sau filtru intern (care se introduce in acvariu)? ma gandeam ca filtrul intern curata si apa dar pe de alta parte trebuie spalat si se pierd bacteriile
scuze ca iti spun dar nu ai citit cu atentie...am spus clar "vreau sa imi fac un acvariu plantat de 20l pentru un betta"
iar despre plante nu am spus ca le vreau pe toate ci doar cateva din lista aia...din ce am citit eu plantele astea sunt mai putin pretentioase si ma intereseaza 1-2 mai inalte si 1-2 mai pitice...daca ar putea cineva sa ma indrume ce sa iau din lista aia la care as mai adauga micranthemum, cryptocoryne, tenellus, lilaeopsis...mai astept raspuns si la intrebarile despre pompa vs. filtru intern...mersi si bafta tuturor
salut, am si eu nevoie de putin ajutor
vreau sa imi fac un acvariu plantat de 20l pentru un betta si am cateva intrebari:
- am vazut intr-o poza o planta care se infasoara pe pietre sau lemne si le acopera in intregime...deci nu gen trifoi ci gen sfoara sa zic asa...cum se numeste?
- ma intereseaza si ce plante sa cumpar intr-un acvariu asa mic...am gasit destul de multe plante pentru un acvariu low cost (le-am gasit pe site nu in magazin sa nu va induc in eroare)
Anubias barteri ''coffeefolia''
Anubias barteri var. caladiifolia ''1705''
Anubias barteri var. nana
Bacopa australis
Cryptocoryne wendtii 'Mi Oya'
Cryptocoryne wendtii 'Tropica'
Echinodorus cordifolius ssp. fluitans
Echinodorus 'Ozelot'
Echinodorus 'Red Special'
Hygrophila polysperma - da
Hygrophila polysperma 'Big Leaf'
Ludwigia repens 'Rubin'
Microsorum pteropus
Microsorum pteropus 'Narrow'
Microsorum pteropus 'Windeløv'
Shinnersia rivularis 'Weiss-Grün'
Taxiphyllum barbieri (Vesicularia)
Vallisneria americana (gigantea)
Vallisneria spiralis 'Tiger'
Ceratophyllum demersum
Ceratopteris
Riccia fluitans
Cabomba
Chladophora aegagrophila
cam ce plante sa iau din lista asta?

- ce e mai bine sa cumpar: pompa de aer cu burete sau filtru intern?
- stie cineva daca e bun substratul "Deko Line Fertisoil Nero Aquatic Nature"?

deocamdata atat...
salut! Sunt Marian am 33 de ani si sunt din Bucuresti. M-am hotarat sa imi iau un acvariu...defapt am mai avut eu o tentativa cu un acvariu dar unul cu plante de plastic deci cam artificial
imi plac foarte mult pestii betta si as vrea sa incep cu un acvariu Hailea 20L (cred ca e o casuta destul de spatioasa pentru un betta) plantat si un mascul...sper sa gasesc un crown tail (din cate se vede m-am si documentat in privinta "cred ca e corect speciilor de betta")...am citit despre ciclul azotului si ciclarea acvariului inainte de introducerea pestelui...deocamdata nu ma bag la CO2 si chestii profesioniste dar increc sa fac un low cost cu plante mai putin pretentioase (poate ma ajutati si voi cu cateva nume potrivite si pestelui pe care vreau sa-l cresc)...ma gandeam ca inainte de cumpararea pestelui sa cumpar un substrat si sa ma apuc de crescut plante (daca se poate spune asa)...cam atat deocamdata si sper sa ma suportati si pe mine probabil si cu intrebari stupide
multumesc mult...eu chiar nu gasisem

Forum Index » Profile for ultkas » Messages posted by ultkas
Go to: