| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Ouale astea sunt de Neritina? Si daca da, ce-i de facut?
|
 |
|
|
|
Cumpara hrana de calitate de la firme recunoscute!!!
Nu te bucura pt o economie de 2-3 RON, ca plangi dupa pesti mai tarziu.
Si ca sa fiu sincer daphniile nu mi se par cea mai fericita alegere.
|
 |
|
|
Oare de ce se chinuie unii sa reinventeze roata si sa aleaga solutiile cele mai complicate ?
Eu ma gandeam ca simplifica lucrurile... :smecher:
|
 |
|
|
adica faci intake dintr-un acvariu si out in alt acvariu, apa trece prin conexiunea mentionata si cu asta basta...
Adica asa?
Parca e prea simplu  ...
|
 |
|
|
|
Ce filtru ai luat pana la urma? E cumva Eheim?
Teava de retur ar trebui pusa deasupra nivelului apei - se face aerarea apei si cred ca si pompa e mai putin solicitata. (sa fiu corectat de cineva cu mai multa experienta daca spun prostii)
Poate o buturuga, o piatra...
|
 |
|
|
WOOOW!
Sincer nu ma asteptam la atatea reply-uri intr-un timp atat de scurt. Multumesc!
Inseamna ca :idee: nu-i tocmai rea. Ma gandeam si la niste robineti pe OUT care ar putea rezolva si problema diferentei de nivel (prin tatonari).
|
 |
|
|
|
Ce credeti as putea pune 1 filtru extern la 2 acvarii?
Are cineva asa ceva?
Ma gandeam la niste T-uri la intrare si iesire.
Sunt constient ca:
- apa va avea aceleasi caracteristici,
- bolile se vor putea transmite dintr-un acvariu in celalalt.
Alte probleme care ar putea aparea?
|
 |
|
|
Eu zic sa pui cel putin 150 W. Pe incalzitorul meu e un tabel cu puterile functie de volum si dif. de temperatura. Pt 50l scrie:
50 W............ pt 5 grade
50 W............ pt 10 grade
100 W.......... pt 15 grade ...atat.
Mai departe putem extrapola, dar numai melcii iti vor putea spune  . Sau nu...
|
 |
|
|
|
1000 l/h este mult pt 150 l. Uita-te pe ambalajele filtrelor ca sunt date volumele de apa la care se preteaza. De ex filtrele externe Tetra:
- EX 600 ...... 600l/h ...... 60-120l
- EX 700 ...... 700l/h .... 100-250l
- EX 1200 ... 1200l/h .... 200-500l
In privinta fundalului eu cred ca, din cauza latimii mici, nu are rost sa te complici. Un fundal albastru inchis (colant, hartie) este suficient, dar aici ...de gustibus...
Lumina?
|
 |
|
|
|
Decorul super!
Cred ca sub pietrisul acela ar fi trebuit pus un substrat cu ceva nutrienti. Nu de altceva, dar ar fi pacat sa nu pui si niste plante mai deosebite.
|
 |
|
|
cum vi se pare 80L x 50h x 35l asta insemnand 140 litri
Mai lat (parerea si experienta mea personala). Am un acvariu cu latimea 30 si cand il privesti nu ai deloc profunzime. Am apelat la tot felul de artificii optice (fundal, aranjare plante si pietre) si tot nu sunt multumit. Nu mai vorbesc ca o planta mai mare iti ocupa si spatele si fata. Poate mai vrei si un background din polistiren... Fa-l de 45 latime cel putin!
In ce priveste constructia de unul singur, daca n-ai 2 maini stangi (eventual si alte 2 in plus), nu cred sa fie o problema. Bafta!
|
 |
|
|
|
Ce ziceti 2000 (L) x 600 (I) ar fi o proportie buna? Adica 600 x 2 x 1.618.
Ma bate gandul sa fac un astfel de acvariu, dar sunt in stadiul de proiect si ati picat cu topicul la fix.
|
 |
|
|
|
M-ar interesa si pe mine, dar sunt cam departe...
|
 |
|
|
Ai dreptate Faraoane, da' nu m-a dus  .
P.S. Ce inseamna domne' sa vorbesti cu persoane coolte™... :-)
|
 |
|
|
Apa de ploaie e buna pt. scaderea duritatii apei in cazul ca apa de la robinet e dura. Eu folosesc, dar am grija sa o filtrez prin vata perlon si o tratez cu Aqutan, ca  stie ce aduna ea din poluantii atmosferici. Vezi si sectiunea "Apa" ca erau niste discutii p-acolo...
|
 |
|
|
|
Scuze ca ma bag, da' n-am inteles unde anume in Baia Mare se ezista(TM) asa un Sarcofag? Vreau si eu adresa! N-am inteles eu bine sau e intr-o biblioteca? In vara asta am drum pe-acolo si vreau sa vad si eu minunea asta.
P.S. Mor dupa plantele rosii!
|
 |
|
|
Nu cred ca e deloc buna ideea cu masuta in mijlocul sufrageriei:
- cum duci cablurile de curent pt. filtru si lumina?
- cum pui neoanele pe geamul-capac?
- o sa fie mare vanzoleala in jurul acvariului => stres mare pt pesti si pt tine cand iti vin musafirii (daca e unul mai impiedicat?)
- cand pui ceva pe masuta-acvariu (o ceasca de cafea samd.) sau (cazul meu) iti dai nevasta cu capul  ca le-a dat prea mult de mancare pestilor => big bang in capul pestilor
Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar astea mi-au trecut prin cap cand am vazut postul tau.
Ca sa-ti fiu si de ajutor (nu numai sa critic):
- nu spala cu prea multa convingere buretele (in nici un caz cu apa de la robinet: are clor). Chestiile alea maro sunt bacteriile cele bune, lasa-le sa-si vada de treaba.
- ca sa nu ai remuscari ca ti-ai lasat pestii flamanzi gasesti in pet-shop-uri niste pastile care se dizolva treptat http://www.zooplus.ro/product_info.php?cPath=21_141_191_194&products_id=1175, dar trebuie si astea adaptate la nr. de pesti si timpul care lipsesti.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Rezolvat. Multumiri lui Kiwi.
|
 |
|
|
Dati PM sau mail la ttampopp@gmail.com.