[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alinn.25
Forum Index » Profile for Alinn.25 » Messages posted by Alinn.25
Message
Acum vad ca acel regulator postat mai sus un pic are presiune de lucru setata din fabrica la 4 bari si nu se poate modifica.
De acesta ce ziceti? https://www.nevertebrate.ro/reductor-dual-stage-co2-cu-electrovalava-si-numarator-de-bule-31977
Sau mai bine iau separat astea si e mai simplu
https://www.nevertebrate.ro/reductor-co2-cu-reglaj-fin-2708
https://abc-zoo.ro/1054-supap-electromagnetic-co2-amas.html
Si numarator de bule, furtun, difuzor si butelie o sa iau de la nevertebrate separat. Ce ziceti?
sefer jesirah wrote:La Acvaconcept, te-ai uitat?

La ei am gasit un regulator exact ca asta la acelasi pret... https://www.nevertebrate.ro/reductor-co2-aquabeat-cu-electrovalva-si-numarator-de-bule-31978
In rest doar de la jbl si trec de 500 de lei.
Ce parere aveti de cel din linkul de mai sus? Singurul lucru care ma nedumereste este ca nu scrie nicaieri e dimensiune are filetul pentru butelie. In rest, de calitate, vad ca exista multe reviewuri pe net despre firma asta.
Voi ce spuneti?
Florin82 wrote:In sfarsit am luat co2 de 500g de pe ABC ZOO. Dar setul luat nu are difuzor. Are o piatra de aer care se cred ca se foloseste in loc de difuzor. Am vz pe nevertebrate difuzorul de la Tropica. Este bun ?
https://www.nevertebrate.ro/difuzor-ceramic-co2-tropica-3-in-1-9438
Si o recomandare pt un test co2 daca puteti sa-mi dati.
Mai imi raman plantele dar sa vad cum aranjez pietrele.
Si ceva recomandari pt plante nu ar strica.

Salut. Scuza-ma ca postez aici dar cred ca esti singurul de pe aici care a cumparat sistem de co2 de la abczoo.
Poti sa-mi spui si mie, te rog, cum este? Se poate regla fin din acea supapa cu ac? Si pare calitativ sau lasa de dorit? Vreau si eu sa-mi cumpar si nu stiu ce sa fac. Scuza-ma ca am postat in topicul tau.
Liv wrote:Si eu am luat de la ei mai multe (inclusiv un reductor si o supapa cu ac) si nu am avut probleme cu ele. Sa verifici daca butelia e de otel (nu de aluminiu) - in Romania avem unele probleme cu buteliile de aluminiu - in sensul ca multe firme refuza sa le incarce.

Din cauza faptuli ca nu mai au butelii pe stoc de 2 kg nu pot lua acel pachet.
Ma gandesc sa iau de la ei doar reductorul, supapa cu ac si electrovalva ca sunt destul de ieftine. Tu ai avut vreo problema cu ele? De cat timp le ai?
Butelie o sa iau de la nevertebrate probabil pentru ca e diferenta de doar 50 de lei si difuzor de co2 si furtun probabil tot de la ei in aceeasi comanda.
Sau ca varianta la acelasi pret ar fi setul asta
https://www.nevertebrate.ro/reductor-co2-aquabeat-cu-electrovalva-si-numarator-de-bule-31978
Ce parete aveti de el?
Sau mai scump putin ar fi https://www.nevertebrate.ro/sistem-co2-eheim-set600-cu-butelie-reincarcabila-2kg-31307
Am tot cautat review-uri la acest set di nu gasesc dar ma gandesc ca este bun.
Nu stiu ce sa aleg??
Poate ma ajutati cu o parere.
O sa ma feresc putin de aceasta firma pentru ca am stat sa citesc termenii si conditiile si la partea de garantie se pot sustrage foarte usor si oricum cand stai sa citesti mai gasesi si cuvinte in alte limbi 2 3 in romana apoi altul in cine stie ce limba, de aici tragand concluzia ca nu sunt foarte seriosi.
Ce parere aveti despre un set complet de CO2 ca acesta? Isi merita banii sau nu prea. Mi se pare foarte ieftin in comparatie cu altele si ma gandesc ca ceva nu este in regula. Lasand deoparte difuzorul pentru ca as lua altul fata de cel cu care vine setul. In rest, ce parere aveti despre butelie, regulator si electrovalva?
https://abc-zoo.ro/3-profi-set-de-co2-2kg-cu-o-supap-electromagnetic.html
Si sertarul cu burete il las asa? Sau bag in el tot material pentru filtrare biologica?
De spalat o sa-l spal bine ca e mult praf in el.
Antecume wrote:Siporax e foarte bun.
Renunta si la burete si carbune si pune in locul lor tot un mediu de filtrare biologica (poate fi tot Siporax sau altceva ce gasesti mai usor).

Asa arata cartusul din filru: https://imgur.com/289X1M2
Siporaxul din etajul de sus: https://imgur.com/sXd3TBq
Pad-ul care e din vata si inauntru cica are carbon: https://imgur.com/kPso8mu
https://imgur.com/iydm8Pi
Si buretele din etajul de jos: https://imgur.com/7vDXFdC
https://imgur.com/h3nZfDl
Daca scot buretele de jos si acel pad cum se va efectua filtrarea mecanica? Ma gandeam sa mai adaug sus niste siporax ca mai e loc, nu e umplut cat se poate. Si jos ma gandeam sa tai acel burete pe jumatate(pe lungime) si sa obtin un burete dar de grosimea pad-ului cu carbon si sa pun siporax si in sertarul de jos si peste acea felie de burete. Si pad-ul cu carbon sa nu-l mai pun ca oricum din review-uri am cam vazut ca se colmateaza destul de repede si ar trebui schimbat cam la 2 luni...si oricum se mai gaseste doar pe ebay asa ca renunt la el.
Jimmi wrote:Nu cred ca are relevanta tara de unde este magazinul pentru ca ei oricum nu le repara, ei le trimit la producator pentru reparatii.Mie mi-au trimis filtrul Tetra care imi curgea foarte tare in Germania la garantie.
Poate doar cel de carbon il poti schimba.In rest ai grija la materialul pe care il folosesti pentru ca o sa iti afecteze filtrul mai tarziu.

Problema mea era defapt legata de garantie pentru ca daca trebuia cumva trimis in Bulgaria credeam ca o sa coste mult, dar curierul care mi-a adus pachetul are tarif 20 de lei pana in Sofia asa ca nu e problema.
Filtrul are Siporax in el. Cel cu care a venit si nu stiu cat de calitativ este. Ar trebui schimbat? Si daca da, sa pun tot Siporax sau altceva?
Salutare colegi. Mi-au venit cam toate accesoriile pentru acvariu si in vreo saptamana sau doua o sa ma apuc de montaj. Pana la urma am luat filtrul Dennerle Scapers flow si dupa cum poate stiti are 2 sertare. Cel de jos are un burete si un pad cu carbon si cel de sus are siporax. As dori sa va intreb daca ar fi necesar sa schimb mediile de filtrare. Si daca da, ce sa pun in loc?
Ati cumparat vreodata de pe https://roacvarii.com/index.php?route=common/home ? Sunt in regula ca am gasit filtru de la dennerle la ei la un pret bun si as vrea sa stiu daca sunt in regula pentru ca am vazut ca de origine sunt din bulgaria.
Si ma gandesc ca daca vreodata voi avea nevoie de garantie, sa nu fie probleme.
1 Betta si 4-5 neoni merg. Nu baga guppy cu Betta ca s-ar putea sa ramai fara. Eu in 25 de litri as baga doar betta si cateva decoruri cu plante. Eu am acvariu de 55L si sincer vreau sa tin in el doar un Betta si maxim 10 neoni si un sanitar cory. In 25 de litri Betta sta bine. pune un lemn si cateva plantute ca sa se ascunda pe acolo si o sa fie multumit.
Am si eu putin timp sa ma laud cu ce mi-am luat!
Am primit cam tot in afara de filtru pentru ca nu mai exista in stoc...
Acesta e acvariul impachetat. M-am speriat cand am vazut cat de mare este si a trebuit sa-l car vreo 200 de metri de la sediul curierului pana acasa.
https://i.imgur.com/VV6ugVJ.jpg
Asa a venit impachetat de cei de la nevertebrate.ro
https://imgur.com/W7FhWC3
https://imgur.com/V5XU7oO
Lampa cu led. Scuzati ca a iesit asa neclara poza dar imi tremurau mainile de la carat.
https://imgur.com/44FfywH
Si doua poze cu acvariul cu tot ce am pe el.
https://imgur.com/bvY83Uh
https://imgur.com/ch0leEb
Filtru mai exista doar in Animax Brasov la 400 de lei. Cei din Bucuresti mi-au recomandat ca inlocuitor Eheim Classic 150 si nu stiu ce sa fac. Sa-l iau pe cel extern de la Eheim sau Dennerle Scaper's Flow? Cel de la Eheim sincer mi se pare mare la 350l/h si e livrabil in 1-2 saptamani... Mai bine dau o fuga pana la Brasov ca tot am legitimatie si merg pe gratis
Buna ziua! Am revenit. Maine ar cam trebui sa ajunga acvariul de la Dennerle de 55 de litri. Am cumparat filtrul Dennerle Scaper's Flow si ar cam trebui sa ajunga sambata. Am cumparat si un incalzitor de la Resun de la animax de 75W. Sper sa faca fata. O instalatie de CO2 mica de inceput pana strang niste bani sa iau una cu butelie de macar 2 kg si aceasta lampa cu led https://www.nevertebrate.ro/lampa-led-aqualighter-1-9w-45cm-11109 care sper sa faca fata. Lampile cu led de la dennerle nano le-am vazut in animax puse pe acvarii de 50 de litri si nu prea fac fata. De aceea am ales-o pe aceasta si daca nu face fata mai iau una sau un Dennerle trocal de putere mai mare. Ca substrat am luat 5 L de JBL Manado si o punga de cuart cu nisip de 0.2-0.7 mm ca sa asej cat de cat.
Acum intrebarea este: Unde gasesc pietre si radacini? Ca in animax sunt vai de ele iar de pe net sunt frumoase in poze dar cand citesti review-uri iti dai seama ca nu arata deloc ca in poza.
Si plante de unde cumpar? Ca in animax sunt pline de o mazga verde pe ele si nu prea ma incanta. Voi de unde ati cumparat plante pentru acvariu? Eu sunt din Bucuresti. Daca stiti magazine bune sau oameni care vand din productia proprie ar fi mai bine.
Am inteles, Silviu. O sa iau filtrul hang on Dennerle Scraper's Flow si o sa incep direct cu el. Filtrul intern il voi da surorii mele care are un betta intr un acvariu de 15L. Cel hang-on de la Dennerle mi se pare cel mai elegant pentru acvariul pe care il vreau si dupa review-urile gasite cred ca este destul de bun.
Cu filtrul intern o sa fac doar ciclarea pana mai strang niste bani si apoi o sa cumpar filtrul hang on sau unul extern de la sunsun
Arata minunat, Silviu! Felicitari! Ce instalatie de CO2 ai la acvariu? Si ce lampa folosesti?
Humbert wrote:Atunci e cel mai bine asa, n-are rost sa te arunci acum la filtru extern inainte sa fii sigur ca ai nevoie de el. Succes!

Inca o intrebare si iarta-ma ca te tot deranjez. La un betta si 2 cory micuti as putea pune mai multi neoni sau vreo 6 neoni si 6 zebre mici? Sau se suprapopuleaza?
Probabil raman la cel de la Dennerle intern XL pentru ca il primesc la oferta odata cu acvariul. Eu ma gandeam sa fac doar ciclarea cu el si dupa sa cumpar un Dennerle scapers flow(cel hang-on).
Sa vad cum merge cel intern si dupa ma decid daca merita cel hang-on la 400 de lei.
Humbert wrote:O sa cam fie uragan in el cu acel jbl-uri si in afara de asta, daca acvariul are capac de sticla, nu stiu daca o sa poti monta jbl ul.

Plus ca nu prea are rost: eu zic ca ori mergi pe dennerle ca sa arate intr-un fel, ori iei un acvariu normal si nu te mai intereseaza cum arata.

Sa iei un acvariu f scump pt ca e frumos si sa bagi apoi in el tot felul de echipamente care il uratesc pare absurd, dar tu stii mai bine.

Nu-ti face probleme cu filtrarea, dennerle ala o sa fie suficient chit ca jbl e mai mare, de ex. daca nu pui pesti poti sa nici nu iei filtru. Daca pui 10 neoni te descurci cu orice filtru intern cu niste siporax in el, deci filtrarea se stabileste in functie de cati pesti ai, nu de altceva.

De asta ziceam sa te documentezi mai intai si sa te hotarasti ce vrei de la acvariul asta - daca e plantat cu 2 pestisori nu e nevoie de filtrare etc

oricum nu prea poti sa pui multi pesti in acvariu asta asa mic, sincer eu as tine 10 pesti mici cu un filtru intern ca sa nu ma complic si sa dau bani aiurea

Vezi ca cei de la sunsun fac niste copii dupa filtrele interne de la dennerle, arata exact la fel
( nu pot cauta acum)

Am inteles ce vrei sa spui. La faptul ca nu o sa arate prea bine ma gandeam si eu. Asa ca o sa aleg filtrul Dennerle.
In acvariu cat fac ciclarea o sa-l plantez. O sa investesc si intr-o instalatie de CO2 cu butelie de 2 kg probabil. Dupa ciclare voi aduga probabil un banc de 6-7 neoni si unu sau 2 corydoras mici ca sanitari. Si daca merge treaba bine si totul e in regula, probabil voi adauga si un betta dupa vreo luna sau doua.
 
Forum Index » Profile for Alinn.25 » Messages posted by Alinn.25
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com