[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alinn.25
Forum Index » Profile for Alinn.25 » Messages posted by Alinn.25
Am vazut ca au in Maxi pet langa dristor dar sunt 22 de lei bucata si aveau cateva exemplare si in Animax la Sun Plaza langa mine dar erau 25 de lei bucata.
Humbert wrote:

Imi multumesc foarte mult pentru promptitudine. Dau o bere, doua, trei cu prima ocazie
O sa ma apuc de tratament si o sa urmaresc cu atentie evolutia locatarului.
Humbert wrote:

Neonii nu mai sunt din ziua in care am vazut ca-l ciupesc pe Betta. I-am scos si le-am gasit casa noua. Nu l-au rani pe Betta sau ceva.
Semne cred ca sunt. Tot incerc sa-l pozez dar nu sta chip in asa fel incat sa se vada. In aripioarele mari care erau dintr-o bucata au aparut franjurari. Efectiv zici ca sunt despicate pe mijloc si se tot intind spre capat probabil urmand sa se imparta in mai multe bucati. O sa incerc sa-l mai pozez.
Daca se decicleaza acvariul, tinand cont ca am doar Bettanul in acvariu, o sa am probleme?
Si dupa ce se termina tratamentul, cum curat medicamentul din apa? Am pad-ul de la filtru cu carbon activ pe care nu l-am folosit. Ma gandesc ca dupa sa pun carbonul si sa folosesc si ceva solutie de start cu bacterii.
E bine asa?
Problema a aparut in saptamana cu sarbatorile de pasti. Am fost in vacanta si o saptamana si vreo 4 zile Betta a fost singur. Cand m-am intors am hranit pestele ca era cam palid si am facut schimb de apa de 30%. Am facut teste de apa si inainte si dupa si e totul in regula.(teste la picatura).
Salut! Am si eu un Betta pe care-l suspectez de fin rot de cateva zile pentru ca i s-au scurtat aripioarele. Stresat nu pare sa fie.
Sta in bazin singur in 48L. Acvariul are 45x36x34. Este plantat cu Eleocharis pussila mini, monte carlo, egeria, anubias nana petite si ceva echinodorus parca. Filtrul are cam 1,5l de matrix in el. Temperatura acvariului este de 27 - 28 de grade.
Intrebarea mea este, ce solutie sa folosesc pentru tratament pentru ca tot am cautat si am tot gasit Sera Baktopur sau JBL Ektol si nu stiu care e mai folositoare.
Si a doua intrebare este: Daca fac tratamentul in acvariu, se va decicla? E mai bine sa-l fac in acvariul de carantina?
Jurnalul despre acvariu este aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/45640.page
Betta nu mai arata asa. Marginile aripioarelor nu mai sunt ca in poza. E mai franjurat putin si nu mai e acel albastru fix pe muchia aripioarelor.
Multumesc anticipat!
rodoselada wrote:.

Salut! Am si eu o intrebare. Ce lampa de la Chihiros ai? Esti multumit de ea sau e doar un lucru chinezesc si nu prea merita banii?
bebetto wrote:Te duce la suta de lei...mai intai intreaba la centrul unde umpli cu CO2 daca schimba robinetul, sa nu dai banii aiurea.

La coca-cola in bucuresti am inteles ca e 80 de lei robinet nou si e 110 cu verificare si umplere. Am vazut ca pe olx sunt extinctoare cu 50 de lei... o sa ma mai interesez sa vad daca merita sau nu.
bebetto wrote:Merge, eu am 2 G6 modificate. Sunt cu verificare in termen, nimeni nu poate spune nimic. Ca sfat - nu accepta un robinet"reconditionat" monteaza unul nou. Este mai scump dar stai tu linistit. Si de ce dai banii pe un stingator nou ? Nu ai de unde face rost de o butelie mai veche ?Din 2016 multe tipuri de butelii au fost declarate atipice pentru uz PSI....

Chiar nu am habar de unde as putea face rost. Mi-au picat azi in facultate ochii pe un extinctor si am vazut ca e cu co2 si au inceput niste rotite sa se invarta. Oricum si nou e ieftin fata de o butelie dedicata care e cel putin 350 de lei cea de 2kg.
Cat costa un robinet nou cu tot cu montare? Mai ti minte?
niqn10 wrote:salutare, din ce stiu eu, legislatia nu permite modificari de genul asta.

Asta inseamna ca tu poti sa faci ce vrei pe barba ta, dar la centrele de reincarcare, nu iti vor incarca un stingator modificat.

Pai pe forum in topicuri care nu mai sunt actuale de mult am gasit ca la centrele de incarcare ti-ar face modificarea si verificare dupa asta si ar fi in regula. Eu am intrebat sa vad daca cineva a facut asta de curand si se mai poate face.
Salutare! Vreau sa-mi cumpar o instalatie cu Co2 cu butelie si sunt intr-o dilema.
Am gasit asta https://www.ronsting.ro/stingatoare-cu-CO2-tip-G2
Ma gandesc sa cumpar un extinctor si sa-i pun robinet. Unde as putea sa fac asta in Bucuresti?
Voi recomandati o butelie dedicata sau merge si extinctorul modificat?
Am uitat sa precizez ca betta era mai activ si se plimba prin tot acvariul. Acum mai mult sta. Am bagat in acvariu si un filtru intern mic pentru filtrare mecanica. Se plimba, da o tura si apoi se duce si sta pe filtru.
Am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta. 2 neoni, cei mai mici, il ciupesc pe betta de coada. Aveti habar de ce? Betta se intoarce spre ei si dupa se ascude prin plante. Ii pot rani coada?
Ma gandesc sa-i scot. Voi ce imi recomandati?
L-am pus de o zi ca am fost plecat si am uitat geamul rabatat si a ajuns apa la 22 de grade. De obicei nu-l tin in acvariu. E foarte lung si nu am unde sa-l bag. O sa cumpar unul mic cum sunt cele de la Dennerle si o sa-l bag in spatele pietrelor.
Nu am mai postat de ceva timp si as vrea sa va prezint locatarii mei.
Acvariul cred ca avanseaza binisor. Plantele cresc si se inmultesc iar pestii se simt bine. Am avut initial 6 neoni, apoi am adaugat un Betta si un Ancistrus. Mai jos va las cateva imagini si astept o parere si din partea voastra.
Betta nici macar nu ii baga in seama pe neoni si Ancistrusul daca il vad odata pe zi e bine. Apare de cele mai multe ori cand lumina se stinge si curata sticla.
Melcii mei se tot calaresc si pe 2 frunze am gasit un fel de gelatina cu bilute foarte mici albe in ea. Sunt oua de melc?
image
image
image
image
image
image
image
Pentru rezolutie maxima, click pe imagine!
Cucuci wrote:Cu lampa am inteles, cu filtru nu m-am lamurit. Cascada sau intern? De 200 l/h e prea puternic pentru betta de exemplu?

Cascada as recomanda daca poti sa pui. Si il umpli cu siporax sau matrix. La 200 de litri pe ora, nu stiu ce sa zic. Cred ca o sa cam faca valuri.
Berea wrote:
Alinn.25 wrote:
Berea wrote:Din experienta mica ce o am si ce m am documentat eu, ai nevoie de 2-4 mm sa fie solul, iar 12 w la 20 litri asta inseamna 0.6w/Litru ceea ce e ok pentru 5 6 ore pe zi

E lampa led de 12w. Eu cu o lampa de 9w luminez un acvariu de 55l.
La led se calculeaza lux/litru nu wati. Depinde cati lumeni are lampa. Gasesti lampi de 12w care produc 5000 de lumeni.

Care era socoata la lumeni per litru? Si sa fim seriosi la 12w ce gasesti prin comert nu cred ca are mai mult de 800 lumeni, reali

Ba normal ca gasesti. Eu am un dennerle trocal led care masurat produce exact cat spune producatorul adica 1680 de lumeni. Si consuma 12w lampa. Lampile de la chihiros la 20w produc 4700. Vreau acum sa cumpar una si sa masor sa vad daca e real. Sunt scumpe dar chiar produc.
Berea wrote:Din experienta mica ce o am si ce m am documentat eu, ai nevoie de 2-4 mm sa fie solul, iar 12 w la 20 litri asta inseamna 0.6w/Litru ceea ce e ok pentru 5 6 ore pe zi

E lampa led de 12w. Eu cu o lampa de 9w luminez un acvariu de 55l.
La led se calculeaza lux/litru nu wati. Depinde cati lumeni are lampa. Gasesti lampi de 12w care produc 5000 de lumeni.
Filmul posteaza-l pe youtube si da-ne linkul. Si eu am un betta dar l-am introdus in acvariu dupa o luna in care acesta a mers fara pesti. La cat timp il hranesti si cate granule ii dai? Ai testat apa pana acum?
Apollo wrote:Easylife Profito nu are nitrati sau fosfati. Nu are cum sa creasca cantitatea de no3.
In cazul in care fertilizezi cu fosfo si nitro este alta poveste.

Am toata gama de la EL si am fertilizat o saptamana cum e indicat pe ambalaj si mi s-a parut prea mult asa ca am scazut doza la 30%.
Humbert wrote:

tu ai nitratii mari pentru ca fertilizezi cu masterline,

Fertilizez cu Easy Life nu cu masterline si pentru o saptamana pun cam 30% din doza recomandata de producator. O sa ma opresc din fertilizat o saptamana sau doua si o sa adaug si guppy.
Acum cred ca 2 saptamani cand mi se topeau frunzele de eleocharis si ma speriasem putin am facut un test si aveam nh3-nh4 0,25mg/l. Probabil din cauza descompunerii frunzelor. Acum vad ca e 0 si din aceasta cauza ma gandeam ca s-a ciclat. Am 10 RCS in acvariu de ieri. O sa cumpar probabil si 1 sau 2 otto si cativa guppy la o saptamana sau 2 dupa ce iau otto.

Forum Index » Profile for Alinn.25 » Messages posted by Alinn.25
Go to: