[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: raschye
Forum Index » Profile for raschye » Messages posted by raschye
Inca astept pret pentru constructia acvariului...
S-a modificat un pic culoarea la cererea expres a cuiva.(nu dau nume sa nu se supere sotia)
Mai am 3 usi de facut )
A aparut in peisaj mastodontul!
koala wrote:
raschye wrote:Intreaba de costuri si la Dan (pepika.ro)...

Ca si vietuitoare vor fi pentru inceput 4 Oscari, apoi in functie de marime si sexe mai vedem daca pleaca 2...

Pentru contact, vezi pe www.pepika.ro - intrebi de Dan si ii spui ca vii de pe forum.

Este foarte bine cum ai gandit, sa pleci de o "trupa" de tineret si sa-ti alegi o pereche... vei ramane cu 2 bucati, la final.
- foarte serios iti spun si eu, la fel ca si colegii... ia in considerare ideea de filtrare cu sump.
- vei beneficia de o cantitate mai mare de apa in sistem,
- vei avea loc sa pui o gramada de material filtrant acolo...
- practic, ai nevoie doar de o pompa si aia e tot ce-ti trebuie.
- eu am avut filtrare cu canistre si am trecut la sump...
- Dragos (kirucd) mi-a gaurit acvariul si am rezolvat problema, dar la tine este mult mai usor daca o faci de la inceput.
- faci caseta de overflow pe laterala aia de la perete... nu o sa se vada nimic, mai ales cu background peste geamul ala.
- Shubi a facut recent un bazin care se apropie (ca pozitionare) de ideea ta... uita-te aici si studiaza nitel problema: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38852.page

Cel mai important lucru pe care pot sa ti-l spun este NU TE GRABI!

Treaba e ca am deja Oscarii(4 bucati) care sunt prieteni buni cu 2 scalari si cu niste hoplo(astia sunt o dragoste mai veche, de cand vea unchi-miu acvarii prin 91)
Apoi o sa tin 2 si mai vedem ce mai merge langa.(aici astept niste sugestii)
Acum in acvariul de 180 de l(nu aruncati cu pietre stiu ca e suprapopulat, dar fac schimburi de apa de ~60% saptamanal) Oscarii si scalarii se inteleg de minune.(Scalarii erau deja acolo cand au ajuns Oscarii).
Nu o sa ma grabesc caci stiu ce inseamna greseala asta
Sa am mobila pe pozitie si vad cum pacalesc sotia sa fac si sump )
Am filtru extern sun sun cu prefiltru.
Deocamdata folosesc ce am , apoi mai vedem...
melcu wrote:
raschye wrote:
Ca si vietuitoare vor fi pentru inceput 4 Oscari, apoi in functie de marime si sexe mai vedem daca pleaca 2...

Acum iau fata aia de dezamagit.... 1 tona de apa pentru 2 baboi.

Initial 4 =))
koala wrote:Mobila aia arata promitator. Eu voi urmari acest proiect.

- sticla e perfect aleasa pentru cotele povestite (200x60x60)... fund dublu si ranforsari.
- cine iti face acvariul?... ai studiat nitel problema sumpului, ca solutie de filtrare? Sau esti decis sa mergi pe canistre (filtre externe)?
- daca vrei sa folosesti canistre, nu gauri sticla acvariului... mergi cu ele pe deasupra, in partea de la perete.
- eu am un bazin oarecum asemanator (200x50x55) pe care l-am "tinut" ani de zile cu 2 canistre... acum am facut sump, si cred ca e cel mai bine asa.

Intreaba de costuri si la Dan (pepika.ro).

O sa merg pe canistre(cum scriam am deja 2), daca ma razgandesc si fac sump are loc
Inca mai caut pe cineva care sa execute sticla.(vazusem la un moment dat lumea acvariilor pe fb)
Nu o sa gauresc sticla, de asta am lasat spatiul acela langa perete, vreau oricum ca acea latura sa o maschez si cu un decor 3d sa nu se vada nici un furtun.
Daca ma ajuti cu un nr de telefon al lui Dan ar fi ideal.

melcu wrote:Ma roade curiozitatea cat te-a costat doar acvariu cu suport ! Fara lemn scripeti si goange de genul ?

approx 2000 ron (fara acvariu)
Am demarat proiectul.
Pentru inceput corpul de mobila(care urmeaza sa fie gata pana la sfarsitul saptamanii, apoi voi face si acvariul.
200x60x60 din sticla de 12 cu fund dublu si intarituri.
Capacul o sa aibe o parte fixa iar cea mobila se va ridica spre tgavan cu un sistem de scripeti.
Vand Lampa uv-c 9w JBL 200 ron
Asta si caut, pe cineva sa execute lucrarea.(ma rog sa estimeze un cost aproximativ, sa stiu cum stau)
Cu sau fara sump, asta e alta discutie.
Scuze ca am gresit sectiunea, rog un admin sa mute postul acolo unde ii e locul. Ty!
Intreb si eu ca sa imi fac o idee...
Am doua canistre externe, deci nu ar fi o alta investitie un jbl 1501 si un sussun 404B .

Ca si idee am intrebat la un magazin(nu dau nume) din drumul taberei , si doar acvariul era cam 4500 ron.(mi s-a parut un pic cam mult si am zis sa mai intreb si pe altcineva)
Si cum stiu ca sunt multi care pot da un sfat am zis sa intreb pe forum.
Salut,
As vrea sa imi fac un acvariu cu dimensiunile din titlu(sper ca am postat unde trebuie).
Evident am nevoie si de mobilierul aferent sa sustina greutatea acestuia, aici ma gandeam la un cadru din cornier imbracat in ceva pal.
Sticla de 15( cred ca e suficient de groasa), cu 2 gauri pe fundul acvariului care vor fi conectate la canistrele pe care le am pe o parte iar printr-un robinet(evident si un "T"-eu) la scurgere, asta ca sa nu intind furtune la schimburile de apa.
Cred ca ar trebui si un oarece capac pentru ca vreau sa tin in el niste Oscari

Astept sfaturi si pareri cu privire la constructia acestuia.
Merci!
Dupa cum spune si titlul vand cele mentionate mai sus.
Folosite dar functioneaza foarte bine.Nu sunt sparte .Nu curg.
Pret: 350 ron (pachet)
Separat, Filtru 200 ron
Lampa uv-c 200 ron
ia o frunza intre degete si vezi daca nu se "dizolva". Daca textura e foarte moale e posibil sa iti manance si pestii din ea, dar oricum planta este afectata de alti factori
Lipsa ceva nutrienti...cred eu
pai cand schimbi apa opresti filtrele, iar cand se evapora completezi...
Lasa-le in paralel o perioada!
Nisip fin alb hornbach. Parca era vreo 39 de lei.
pentru 25 de kg.

Forum Index » Profile for raschye » Messages posted by raschye
Go to: