| Message |
|
|
Araldq wrote:ce e prea mult sa stii ca strica 
problema e ca daca renunt la tava am gatul uscat, si beau non stop. bere 
|
 |
|
|
|
am 2 acvarii in camera cam la 700 de litrii de apa,. amandoua au capace deschise non stop.
cu toate astea, datorita faptului ca am un calorifer comuniste dement, si balconul inchis, la mine in camera sunt iarna cam 28 de grade. ca sa pastrez o umiditate ok, mai pun apa in o tava pe lungimea caloriferului, pe care o umplu cam la fiecare 2 zile.
umiditatea e benefica in aer, si nu conduce la tuse. as zice eu.
|
 |
|
|
|
... sau cum am zis stutul e bot in bot cu geamul si arunca apa in sus si jos. de accea vezi tu ca ar iesi deasupra filtrului. si tot cum am mai zis, e o pozitie proasta. faci cum vrei.
|
 |
|
|
nu cred ca stii ce ai. e un aquel fan 2 parca.
de sus arata cam asa
[ (.) ]
!!
[] = baza propriuzi-sa a filtrului, unde prin rasucire se baga capacul bombat, semisferic ( ).
. = orificiul unde introduci futunul cu chestia aia de rasucit in spate.
tu debitul il percepi total aiurea. chestia aia neagra de la furtunul extern regleaza cantitea de aer care o inghite filtru. normal ca daca o rasucesti o sa iasa de la mai putine bule = mai multe bule si iar mai putine bule de aer. debitul filtrului il reglezi de la rotita dintata din apa. pune-l pe maxim.
daca nu vrei bule, si din nou zic e cel mai recomdata, tre sa acopri . cu capacelul primit odata cu filtrul.
apa IESE numai prin !! (care s trutul de iesire.) daca iese pe fix deasupra filtrului probabil nu ai prin bine semisfera plasitca. !! se poate misca drepata stanga DUPA fixarea bine a semisferei.
ultima mea explicatie. daca tot nu intelegi scoate-l afara si uita-te atent la el. gandeste logic principiul de functionare, ca nu e greu.
|
 |
|
|
|
ti-am dat un pm cred.
cum am zis ma abonez si eu la 4. de 36.
|
 |
|
|
ti-am facut in mod barbar o schema
din cate imi dau seama systemul tau e ca in fig 1.
ceea ce inseamna o circulatie mica a apei, deoarece filtru reiau apa care deja a trecut prin el.
in fig 2 se observa o diferenta daca il pui invers.
si cata vreme indrepti putin iesirea in sus, astfel incat sa se formeze mici valuri, nu ai nevoie de perdea de bule, care arata cam idiot dupa parerea mea.
|
 |
|
|
|
Ma refeream la capace acolo..nu doar acvarii..ideea e ca trebuie sa faci lungimea si latimea dupa modelul acvariilor de la juwel.
By Araldq.
|
 |
|
|
|
1.e cam prea simetric.
2. filtru ala nu e pus bine. ar trebui pe peretele lateral su stutul indreptat spre lungime. cum il ai tu pe acolo, apa nu prea curge, murdaria nu este angrenata in curent.
|
 |
|
|
|
pastreaza o pereche.
|
 |
|
|
|
am gresit si suna cam ciudat... un tunel in mal (mal fiind noroiul ala, nu mal cu referire la malul apei.)
|
 |
|
|
|
un pleco matur NORMAL are cam 35-40 de cm.
ei depun sapand un tunel de mal, aproape de suprafata apei. asa ca sincer nu prea conteaza ce sex are al tau, doar daca dispui de o piscina corespunzatoare. oricum este greu de sexat un pleco, in afara de timpul de depunere.
|
 |
|
|
|
probabil e exceptional de stresat de ceilalti pesti, si s-a atasat de piatra aia. ce cauta un pleco in acvariu de 60 de l ?
|
 |
|
|
|
sera backtopur, probabil ai ceva bacterian.
|
 |
|
|
|
poroasa, nu paroasa.
|
 |
|
|
|
umbla pe la depozitele de constructii.. cuvantul chesie e granitic daca nu ma insel (pietris/nisip). cu 75 de mii iei un sac de 50+ kile. asta imi aminteste ca tre sa umblu si eu.
|
 |
|
|
|
erata -> tetra discus, nu sera discus.
|
 |
|
|
1 nu stiu ce intelegi prin spatiu deschis. la mine in prima luna au stat numai in locuri considerate sigure de catre parinti. o groapa sapata, o nuca de cocos, pe langa radacina. in general in gropi sapate de mascul, cand femela ii veghea.
2 cel mai bine e sa scoti restul de pesti. o sa reduci si stresul parintilor, care nu mai trebe sa vegheze la orice misca, si o sa iti salvezi si puii. eu am avut noroc cu niste oscari cuminiti  care desi puteau sa inghita toata masa de pui dintr-o sorbire, nu i-au atacat niciodata. nici chiar cand au inceput dupa luna de mai sus sa umble prin tot acvariul. de abia acu recent i-am mutat in alt acvariu.
3 am incercat sa ii hranesc cu cele enumerate de marele alb, dar problema e ca nu ajungea nimic jos la ei. (60 cm inaltime aprox + 2 oscari nehaliti). la mine sistemul de hrana a fost simplu, in apropierea locului pe unde erau localizati puii, aveam grija sa fie intotdeauna o tufa mare de java. au gasit mancare la greu printre fire. hrana folosita in mod normal a fost sera discus, graunte. la inceput tot norul de pui se satura din 2-3 graunte.. acu la un singur pui ii trebe cel putin 1
bafta.
btw, nu stiu cum is hoplo tai, dar eu am 2 destul de mari pe care ii doare practic in fund de cine si ce apara. oscarii reusesc sa ii mai intoarca de la treburile zilnice. oricum le e cam greu sa ignore un oscar de minim jumatate de kilogram. ce vreau sa zic, e ca daca hoplo ajung dupa hrana pe langa pui cand is mici, o sa tii inghita din nebagare de seama. kribii is vanatori, dar cred ca le pot face fata parintii, dar o sa fie o permanenta sursa de stres. de zebre si meeki nu ma pronunt. cel mai bine e oricum sa ii scoti, si sa lasi numai perecheade nigro in acvariu.
|
 |
|
|
|
hrana
uitasem..
timp de 2-3 zile la 2 saptamanai ii servesc cu melcii negrii colectati digital de la un prieten la care se inultesc in veselie. le plac la nebunie.
|
 |
|
|
systemul meu de inmultit melci:
1 merg pana la kiwi, sa iau niste cocoane
2 am o plasa mare in acvariu cu oscari care are java prin ea
3 pun cocoanele pe un dop plutitor si le umezesc de 2-3 ori pe zi.
4 in max o saptmana ies, si pana ajung mai respectabili, se hranesc si se joaca in java. ideea e sa ii prind inainte sa plece la explrat bazinul mare. oscarii sunt refractari la vizite de genul.
as pune si 2 poze, dar galeria iar da niste erori ciudate.
|
 |
|
|
|
policolor.ro -> search
product(s) matching "nestrapol"
NESTRAPOL 120
NESTRAPOL 220-66
NESTRAPOL 220 V-66
NESTRAPOL 450-66
NESTRAPOL 4507-65