Hai sa trec si eu gradina mea la plantate ca asa se cuvine( Mai mult la indemnul colegului nostru narcis..)
Pt inceput ceva prezentare:
Am inceput cu un acvariu micut acu vreo 8 ani( avem undeva pe la 14 ani) . Cum era normal pt varsta aia aveam un acvariu mititel cu populatie ceva cam densa( undeva la 60 pesti in 40 de litri). Imi vine sami dau palme singur cand imi amintesc. Pietris verde,Plante artificiale,vrei 10 sanitari ( ma pacalit vanzatoare ca,cu cat mai multi cu atat e mai curat acvariu

) ).
In fine lam donat cuiva(cel mai intelept lucru facut in perioada aia)
Apoi dupa ani si ani am zis sa imi incerc norocu. Dar sa o fac ca la carte.
A urmat ceva studiu de caz. Dupa vreo saptamana de informare continua am facut rost de acvariu. Cumpara necesitati( tot ca incepatorul am luat si ce nu aveam nevoie).
Un bazin de 30+ litri. Filtru,Incalzitor, pietris, ceva plante naturale, chiar si pompa de aer( apoi mi-am dat seama ca naveam nevoie ca baga si filtru oxigen dar eu oricum aveam plante

. In fine deja era in constructie si ceva conditi facusem pt locatari.
Apoi m-am hotarat la mai mult plante . Dar probleme

.Acvariu era prea mic pt destule plante.. Avea undeva la 40L /20l/20h ...
Baga comanda pt altu. 80L/22l/29h circa 50litri. Parca e ceva mai bunicel. Si iar sa o luam de la capat... Ciclare , plantare. Apoi pestii.. Probleme iar. Prea multi..Prea mari.
Cam 25 de pesti si toti care cresc enorm... Doneaza, Vinde schimba.. Incepea sa arate a acvariu adevarat.
Cauta pe forum ceva plante de vanzare. Si aici multumesc lu narcis ca el a fost mentor de atunci

. Schimba neoane simple cu cele speciale de plante. Baga fertilizanti.
Co2? Eroare la portofel. Stai ca facem o bomba. si asa am rezolvat si pasta.
Si incet incet a evoluat.
Filtru intern resun sp-900l
Incalzitor
Neoane x2 ( Fluora glo 20W+ Philips Cool White18W)
Fertilizare :
-Feropol 24
-PlantaMin
-Tropica Plant Growth
+ Bomba Co2
Vegetatie:
Alternatara
Anubias Nana
Bacopa
Cabomba caroliniana
Christmass moss
Cryptocoryne wendtii "green"