[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tlpcrys
Forum Index » Profile for tlpcrys » Messages posted by tlpcrys
Da dar as vrea sa nu le acopar. Poate ceva anubias printre roci. Dar cred ca merge si moss daca il tund si nu il las sa se desvolte prea mult.
Vreo idee despre restul plantelor?
Da ma gandit si eu la un setup simplu ,ceva da arate gen munti cu gazon, pietre si moss. Dar sunt inebunit dupa culori si plante. Cred ca mai bine renunt la pod .
Dar ramane si mossul fara locatie.. Mai am o cioata de lemn dar e maricica si nu prea as lasao in setup
Idea cu podul ma incanta enorm. Dar stau si ma gandesc ca o sa acopere plantele din fundal.. Offf
Lotusul il vreau in fata pietrelor deoarece acestea sunt inchise la culoare spre negru si ma gandesc ca o sa scoata frumos culoarea plantei
Althernanthera va fi pe un deal cu 2 cm mai inalt decat cel din fata lui. Amandoua dealurile vor fi imbracate in pietre
Scuze, uitasem sa o adaug
La multi ani tuturor si ape limpezi pe anul ce vine.
Am nevoie de putin ajutor gradinarilor mai "batrani"
Setupul este ceva de genul schitei de mai jos.
Dungile negre reprezintw pietrele iar cele de la moss, asa zisul pod.
Plantele care imi raman si nu stiu cum sa le pozitionez:
-Didiplis diandra
-Rotala macrandra red
-Hydrocrotyle leucocephala
-Cabomba furcata
-Staurogyne repens
-Cardemine lyrata
-Rotala Wallichii
- Echinidorus
-Anubias petite nana
- Christmass moss

Va rug mult sa ma ajutati cu idei cum sa le aranjez (pe ce pozitie)

Ps. Cred ca la noapte ma imbat sigur sa uit putin despre aranjament
Si inca o intrebare. Cata roca vulcanica imi trebuie sa pot pune intr-un compartiment de la filtru? Vreau sa las un burete si inelele ceramice
Multumesc pentru pareri. Intradevar suna bine idea cu tava. Dar ce anume tip de ciment pot folosi pentru nu a dauna la apa din acvariu?
Iar in legatura cu siliconul ma intereseaza de asemenea ce tip. Vreau sa lipesc mossul de pietre si prins cu ata sau guta nu prea imi place.
Acum partea a 2 :
Am dat o comanda de plante pentru perioada in care vin in tara( sper ca resista 5 zile ambalate ) , miam facut lista cu fertilizanti de luat( pana acum tin sa anunt ca acvariu nu a cunoscut cuvantul acesta ), acum o sa urmeze aranjamentul
Vreau sa inalt partea stanga cu althernantera ( aia rosie sau cum se cheama) cu in jur de 5-6 cm cu ajutorul unui deal, pe care o sal imbrac de jur imprejur cu pietre. De pe acel deal sa plece podul( cred ca o sa imi blestem capul cand l-oi face ) care o sa fie invelit cu fissidenus fontanus ai poate chiar si un anubias mititel. Partea dreapta o sa fie tot peretele acoperit pentru a masca filtrele. Sper ca pana aici sunt idei bune si cu succes.
In lista de plante am si gazon, monte carlo nu stiu cum. Lumina mea este suficienta pt o crestere medium? O sa adaug fertilizare micro macro plus bomba co2 pana ajung la butelie
Si care tip anume? Stiu ca nu pot folosi silicon normal iar cel pt acvarii nu il cunosc exact care este. In legatura cu podul, ar trb sa folosesc decat pietre ori sa pun pietrele lipite pe un suport ceva?
Alta intrebare . Ce fundal ar merge mai bine pt setup? Negru, alb, albastru? Ma intereseaza sa fac ceva asemanator ca cel din poza dar cu alte forme si plante
Am si eu o intrebare mai de incepator . Cum pot sau cu ce mai exact, sa lipesc pietrele? Vreau sa fac un setup format din roci in laterale, iar un pod format tot din pietre intre cele 2 laterale pe care ma gandesc sa il umplu cu moss
Aranjamentul nu este cel final, dupa noile plantute o sa aiba adevarata transformare dupa tema .
Ceva mai multe pietre iar plantele crescute printre ele
Da stiu cum sa le micsorez dar nam decat telefonul aici
Si o sa incerc cu vata cum ai zis. Sper sa mearga. Iar de filtrare biologica o sa ma ocup din ianuarie dupa ce ma intorc din concediu. O sa iau si ceva plante din tara , deja am facut comanda la un coleg
Sunt mai mult de 2 ani de la ultimul meu acvariu, dar chiar si asa am urmarit forumul cu sufletul la gura gandindu-ma cand oare o sa mai am si eu un acvariu frumusel , o gradina in borcan la mine acasa .
Am facut rost de un acvariu de 60l mititel si am inceput din nou.
Filtrare: -sun sun 302( bureti si perlon deocamdata)
- Resun SP900L ( filtru intern cu bureti)
Lumina: - 2 T8( osram fluora + 965 biolux)
Substrat: - Aquabasis+ quartos de 4 sau de cat o fi
Decor: una bugata lemn( mopan cred dar nu sunt sigur) + ceva pietre furate dintr-o gradina pe timp de noapte era cat pe ce sa ma prinda baba( proprietarul). Le-am testat si nu sunt calcaroase.
Fauna: 3 guppy, un betta si un ottocinclus
Flora: eleocharis parvula, echinodorus ( habar nam care) anubias petite nana,althernantera reinecki liliana sau liliacina(da da aia rosie, stiti voi care), christmass moss
Are aproape 2 luni de la start, ciclare facuta la intuneric, dar totusi apa nu este asa limpede cum vreau. Probabil de la filtrare din lipsa de material biologic.
Pozele o sa le pun cum gasesc o cale sa le micsorez avand marimea de 10mb fiecare
Da am auzit despre ea, dar eu stau in Stuttgart iar la petshop aici nu am gasit nimic cunoscut pentru filtrarea biologica
Exact ce credeam si eu . Multumesc de raspuns rapid. Am zis sa intreb pentru ca de 2 luni caut ceva material filtrant biologic si nu gasesc. Inele ceramice de la eheim sau alte prostii. In rest nimic decent.
Salut. Stiu ca este o intrebare tampita, dar am vazut pe un forum de acvaristica german, o postare in care un individ spune ca are in canistra bureti, perlon si pietris quartos la un plantat de 100l . Cum o sa gasesc topicul din nou o sal postez dar pana atunci am intrebarea: Se poate folosi pietrisul normal drept mediu filtrant? stiu ca e putin cam ciudata intrebarea tinant cont ca nu sunt exact incepator dar treaba asta chiar nu am habar. Sunt sigur ca nu are eficienta ca si Matrix,Zeolit Siporax sau alte medii dar totusi sunt curios daca a incercat cineva si cat de eficient este.
Masculi de guppy or sa fie vanati de beta pentru cozile lor colorate. Pot trai impreuna pentru ca si eu am aceasi combinatie dar o sa le ciuguleasca cozile mereu. Colisa am avut in trecut cu betta si gourami. Erau fugariti de gouramii mai mari dar de betta nu prea am vazut. E posibil sa mearga
Ahh ce iubesc forumul asta. Sunt 2 ani de cand am plecat din Romania, lasand iubitul meu acvariu acasa..
Bineinteles ca a fost desfintat de fratele meu piesa cu piesa..
Dar eu aici departe ( germania mai exact ) stateam cu inima in pioneze cand vedeam cate un acvariu prin magazine sau alte parti.. Asa viata nu se poate. Mos craciun a venit cu 2 luni mai devreme si mia adus un acvariu cadou( i love you mosule ) bine inteles ca vazuse apa, acu vreo 5 ani ultima data, asa ca era plin de calcar sau ce o fi fost pe geam. Ceva alb uscat si aspru. L-am spalat o saptamana cu otet.. Vai si amar de mine, sa nu zic ca miroasea in apartament de parca timp de 2 ani ,am mancat numai castaveti murati. In fine, a iesit. De clatit iarasi o saptamana, am facut plinul de apa de 10 ori pe zi. Sa fiu sigur ca fac bine. In fine. Deja o dau in povesti lungi . Deci acvariu 60 litri brut.
Filtrare: 1 sun-sun hw 302+ un resun intern e903 parca. Nu stiu exact. Si inca 2 mai mici, chinezari dar isi fac treaba. Au presiune de mama mama. Toate au venit in pachet prin posta din Romania( accesorile de la vechiul acvariu)
Substrat: aquabasis + batranul squartos de 4 . Cred, nu sunt sigur cat dar stiu ca e potrivit
Lumina: 2 t8 de 18w osram fluora si biolux 965
Fauna: 3 guppy, 1 ottocinclus si una bucata beta( halfmoon am impresia, dar nu sunt sigur)
Flora: eleocharis parvula, echinodorus ( habar nam care) anubias petite nana,althernantera reinecki liliana sau liliacina( da da aia rosie, stiti voi care), christmass moss
Decor: 2 bucati mopan si niste pietre ( de la o baba din gradina, era sa ma si prinda noaptea la 11 ) care leam testat si nu sunt calcaroase.
Acum .. Marea intrebare pentru care am facut o presentare asa dragalasa.
O sa plec in concediu in tara pentru o saptamana, si problema e cu pestii, mai exact mancarea ? Nam de unde sa fac rost hranitor automat si niste mancare de vacanta gen pastile sau nu stiu ce minuni. Iar sa las pe cineva sa le dea mancare ... Nu am pe nimeni .. Cum sa o scot la capat?

Ps. Am dat comanda la un coleg de un pachet de plante pt data cand ajung in Romania

Ps 2: despre fertilizare va povestesc mai tarziu

Ps 3: am priza programabila la lumina

Va multumesc pentru ora pierduta la cititul povesti, si iertatimi greselile, dar sunt pe telefon. Danke
Bun Venit in familie. Si eu sunt din Stuttgart deci poate ne ajutam. Ar fi frumos niste poze cu minunatia
Mai rar dar normal. O sa ma documentez pt revenire cu unu mai mare. Chiar as vrea marin

Forum Index » Profile for tlpcrys » Messages posted by tlpcrys
Go to: