[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maryusdv8
Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
Dupa tunsoarea de azi.
Imi place mult cum arata acvariul. A doua fotografie, in mod deosebit.
Poate este de ajutor cuiva:

sambata am umblat la lampa Hailea 4 x 39W (are 2 intrerupatoare: 1 pentru tuburile 2 si 3, iar celalat pentru perechea 1 - 4) si cu aceasta ocazie am constatat ca poate functiona cu 1 sau 3 neoane... daca din cele 4 tuburi se scoate 1, lampa aprinde cele 3 ramase... daca se scot 3, va functiona cu 1.

Didiplis (5 fire), Alternanthera reineckii mini (3), Bacopa caroliniana (5), Lobelia cardinalis small form (5), Blyxa japonica (3), Lindernia rotundifolia (2), Ludwigia glandulosa (2), Ludwigia ovalis (2) si Hygrophila polysperma "Rosanervig" (5).

55 lei

Plantele sunt din acvariul din fotografie.

Contact PM sau 0723 411 765
Bine ai venit!
Pacat de intamplarea cu clorul .
Reiau asteptarea maturizarii acvariului. Sigur va merita
Didiplis (6 fire), Alternanthera reineckii mini (5), Bacopa caroliniana (5), Lobelia cardinalis small form (6), Blyxa japonica (3), Ammania gracilis (3) si Hygrophila polysperma "Rosanervig" (5).

55 lei

PM sau 0723 411 765

Plantele sunt de aici:
De azi.
scorpionul wrote: De azi o sa incep un nou jurnal care se va intitula Focul Viu. De ce aceasta denumire? nu stiu dar imi place foarte mult. Am fost odata intr-o pestera in Apuseni si la o anume ora in timpul zilei, printr-o gaura mare in tavan intra o raza de soare care lumina un ghetar iar acesta emana o lumina ca un foc. Imaginea este super. Si pentruca aceasta este o imagine placuta a mea m-am hotarat sa intitulez Focul Viu acest jurnal

Mi-ai trezit niste multe amintiri din Padis... impresionanta toata zona.

Astept acvariul, cu tot cu ghetar
Iti recomand sa citesti jurnalele colegilor care au acvarii plantate (inteleg ca plantat vrei) pentru a vedea ce echipamente au. Majoritatea incep jurnalul prin a transmite date despre echipamente (L, l, h acvariu, iluminat compus din x, y neoane de zW, filtru de care + medii filtrare, sistem de CO2 - de care, fertilizare - ce producator, etc).

Eu, acum, daca mi-as propune sa imi fac un acvariu de 200 l, plantat, as alege un acvariu cu L=90, l=50 si h=45. Cu cat latimea (adancimea) este mai mare, cu atat iti va permite aranjamente mai frumoase.

Iluminatul ar fi min. 4 x 39W - lungimea acvariului am ales-o in functie de lungimea neoanelor de 39W.

Filtru extern, cu cat mai mare cu atat mai bine, in care as pune materiale de filtrare biologica (ex. : Seachem - Matrix, Eheim - Substrat Pro, JBL - Micromec, Sera - Siporax, etc) in toate sertarele, iar sertarul de sus as lasa un rand de bureti (in partea de sus a sertarului - in zona pe unde intra apa in filtru) + material biologic (asa am acum la acvariul de 90x40x45).

Sistem de CO2 cu butelie... dc ar fi si controler, ar fi ideal

Substrat fertil + inert. Am avut la un acvariu substrat fertil + inert, iar acum am doar inert. Substrat fertil tulbura apa mai mult cand scoti / muti plantele, iar eu umblu des . Mai eficient este substrat fertil + inert.

Ca fertilizare as merge pe produse de calitate (ex. Dennerle, Vimi, Easy Life, JBL... este ce am folosit, iar asta este ordinea preferintelor mele). Mereu am fost nevoit sa suplimentez Fe-ul si PO4-ul.

Testele de apa mi-au fost de mare ajutor (cumpara teste dedicate pentru un parametru, nu din cele "n" in unu. Acestea din urma sunt foarte inexacte). Fara ele, cred ca nu as fi reusit aduc acvariile la o forma care sa imi placa.

Gandeste-te bine inainte sa faci o investitie. O spun din propria experienta: o achizitie de carpeala iti va aduce: 1. acvariul nu va merge cum vrei; 2. ulterior tot spre ceva de calitate te vei indrepta si iti va parea rau de banii aruncati pe ceva slab calitativ.

L.E. - hai ca m-am apucat la o ora de scris, si am terminat dupa masa ... vad ca esti indecis... nu mai modific ce am scris, ca poate ajuta.

Salut,

Pentru partea de fertilizare ti-a raspuns Lucian intr-un alt post.

In ceea ce priveste sistemul de CO2, iti recomand sa nu arunci banii (asa cum am facut eu) ci sa iti cumperi de la inceput un sistem cu butelie reincarcabila (urmareste anunturile de vanzari si poti gasi la un pret decent). Folosirea CO2-ului nu exclude fertilizarea saptamanala / zilnica.

Proflora iti asigura un aport de CO2 cca. 30 de zile, fara a avea vreun control asupra canitatii dizolvate in apa. "Reincarcarea" este cca 30 lei. Intr-un an, vei ajunge cam la aceleasi costuri cu investitia intr-un sistem cu butelie.

scorpionul wrote:foarte frumos, daca as fi mic mic mi-as pune o bancuta intre plante sa lecturez ceva sau as veni cu o ...sirena...
.

Multumesc... eu as merge pe varianta cu sirena
Multumesc, baieti... hai ca m-am trezit si eu si mai pun ceva fotografii.
Plantele crescute emers.
Micranthemum sp. “Monte Carlo” este gazonul + cateva fire de: Ammania gracilis, Lindernia rotundifolia variegated, Staurogyne repens, Ludwigia glandulosa, Bacopa amplexicaulis, Hygrophila polysperma Rosanervig.

Acvariul in care sunt puse are 40x25x25 cm.

In acelasi pret, bonus doar azi si maine, se adauga plantele scoase azi din acvariu: Ammania gracilis (10 fire) siHygrophila polysperma Rosanervig (10 fire).

Total plante = 45 lei

PM sau tel.: 0723 411 765
Salut,

Bine ai venit!
Asteptam detalii si fotografii
Am avut un acvariu identic cu al tau.
Pe scurt, pentru acvariul plantat:
- cele doua neoane de 18W sunt insuficiente (am suplimentat cu 2 de 24W);
- filtrul intern l-am inlocuit cu unul extern (JBL e901);
- am facut aditie de CO2 lichid (Easy Carbo) + gazos (initial cu o "bomba", ulterior din butelie);
- fertilizare.

Poate te ajuta: http://acvariu.ro/forum/posts/list/0/27884.page
Superba ultima fotografie. smilie
Probabil ca asta va fi cel mai frumos acvariu ce l-ai facut ... nu ca celelalte nu ar fi fost.
Multumesc, Dan

Ieri am tuns plantele, iar din profil arata asa:

Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
Go to: