[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Bacteriile doar la schimbul de apa, nu zilnic ca fertilizantul. Iar daca vreodata completezi apa evaporata, nu e nevoie de bacterii, doar de conditioner de apa. Prin evaporare se duce doar apa, nu si bacteriile.
Foarte frumos arata, jungla. Iar radacinile de anubias arata bine, chiar dau aspect de jungla. Dar e o chestiune de gusturi, daca tie nu iti plac poti sa tai din ele, nu le afecteza cu nimic, se regenereaza.
Iar imi dai de lucru… si ziceam ca stau cu mainile uscate o perioada. Trebuie sa ma duc la AA, acvaristi anonimi
Nu are cum sa nu se faramiteze nici Ada. Acuma… daca incepe sa se sparga dupa 2 ani e ok.
Frumos, maestre. Plante sanatoase, frunze rosii, bucephalandre cu flori…

Ce substrat ai folosit aici? Am vazut ca e mai nisipos la baza, e detritus sau s-a faramitat?
Samy wrote:In si outul eu leasi pune una langa alta

Aici e un schepsis cu in out puse una langa alta? Face un flow mai bun sau e doar o chestie estetica?
Multumesc, se noteaza si se abordeaza…
Cand vad asa un acvariu, imi vine sa dau restart doar pentru substratul Ada.
Nu stiu ce e dracovenia asta, dar de filtru de carbon nu ai nevoie decat dupa un tratament medicamentos. Si atunci e nevoie de filtru, nu de un cub bagat im apa.
Ciorap de dama folosesc si eu (sa astup sorbul, a nu se intelege altceva) si e foarte ok. Si siporax mini daca pui in filtru e perfect, numai sa il bagi in saculetul special care vine in cutie, sa poti sa-l speli usor (doar cu apa din acvariu, NU robinet). Seachem matrix e mai bun, dar nu merita in cazul tau, in plus sunt mai mari pietricelele, se preteaza la un filtru mare. Daca vrei si esti din Bucuresti, pot sa-ti donez o mana de matrix, mi-a ramas de rezerva. Am si 2 pui de vallisneria, bonus.
Mersi de incurajari. Merg pe schimburi clasice de un sfert de acvariu la saptamana si uscaturi cu tanin, o sa fie ok. Nici nu trebuie sa scad ph prea brusc, iar mai sus decat apa de robinet nu are cum sa urce.
Si eu am anubias, ai vazut. Dar baga moss, le place crevetilor. Si in general plante cu frunze mici in care sa se ascunda si sa ciuguleasca alge si alte alea. Cabomba style.

Si lemn, taninul tine ph sub control si are efect bactericid. Sigur gasesti o radacina faina de vita de vie la vecinii de la Murfatlar. Acum e un moment bun de scos si pus la uscat, pana nu se umple de seva.
No ma si eu ziceam ca am fost primul cu ideile geniale Da chiar ar merge un hob acolo, e frumusel cubul.
Arata frumos acvariul, curat. Planta aceea in substrat si eventual niste bucephalandra lipite pe pietre. Cu lipici special pentru plante si foarte putin, surplusul o sa se vada (se albeste in apa). Dar poti sa lasi si asa, sunt frumoase pietrele si goale.

Ai acvariu mic ai fara capac, cel mai bine se preteaza un filtru cascada (hang-on-back). Nu cred ca gasesti un filtru intern bun si care sa nu iti ocupe spatiu.

La filtrele cascada nu ma pricep, ii las pe colegi sa vina cu recomandari, dar eu asta as pune acolo.
Eu as merge pe 6 pesti nano (cauta pe net nano fish si vezi ce se gaseste la noi), 2 corydoras pigmei si 2 neritine.

Grija mare la plantele pe care le bagi, se clatesti inainte in 90% apa 10% apa oxigenata, tai radacina la 2 cm, clatesti in apa robinet si apoi le plantezi. Desi sunt buni melcii comunitari pe care ii iei pe plantele din magazine, nu vrei sa se inmulteasca intr-un acvariu mic.

Si aspira substratul la fiecare schimb de apa, e predispus la acumulat mizerie. Am si eu granulatie asemanatoare si mereu scot namol.

Buna treaba, dar sper sa nu faci doar o ferma pentru hranit namilele din acvariul mare Cred ca nu le ajunge nici pe-o masea o colonie de creveti.

Vrei sa incepi direct cu caridine sau testezi cu neocaridine? In functie de asta e substratul, la caridine e bine sa fie substrat special. Dupa ce incepi ciclarea e timp de povestit, trebuie sa fie foarte bine ciclat acvariul inainte sa bagi carcalacii.
De exemplu Aqua Carpatica are pH 8 si TDS 199. La limita se sus pentru red cherry, TDS poate ca nu. O sa merg pe schimburi mai rare si volum mai mic de apa. Am puiet si 4 bortoase, semn ca e totusi veselie si balamuc in acvariu. O sa mai fac un test inainte de schimbul de apa, pe asta il facusem la o zi dupa un schimb masiv, de 50% (am aspirat sub hardscape si m-a luat valul).

Ati incercat sa bagati coaja interioara de nuca, din aia dintre miez? Sau e concentratie prea mare de tanin acolo?
Gata, am facut rocada. Multumesc pentru sfaturi. Acuma sper sa se prinda usteriana, ca se dezvoltase foarte frumos. I-am taiat mult din radacina, dar tot am lasat vreo 5 cm si am infipt-o pana in substratul nutritiv, avea peste 15 cm, am zis sa aiba forta sa-si ia mancare. Pacat ca nu se gasesc la noi mai multe specii de criptocorine. Sunt pe net destule, dar nu sunt mare fan plante in vitro.
E o vorba, cu bani poate oricine
Asta e un bazin low tech, va trebui sa gasesc solutii fara gadgeturi suplimentare.
In bazinul de pesti am pH 7, dar cu CO2. Aici as vrea macar un 7.5.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: