[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80

Nu am exprimat corect faza cu doua capace: am un capac cu doua usi/ridicatoare ca este "straif" pe mijlocul bazinului)

Asta ma obliga sa folosesc lampi de 50-70Cm in fiecare jumatate a capacului. (ca sa le si pot'/puie monta )

On topic: nu gasesc pe stoc ce vreau.

Fiind fixat ca vreau lumina mai buna, am mers pana la HB si am loat' o bucata de Fluval aquasky led 2.0 53Cm sa vad ce cacat stie sa faca...

Si surpriza... lampa are suporti de prindere pe capac foarte facil de montat si adaptoare pentru amplasare in locul neoanelor.

Are aplicatie pe "dinti albastrii" si este customizabil orice paramentru RGB si W cu cacaturi de gen nori cu soare si apus/rasrit. (chiar interesanta si ieftina)

Tampenia este ca nu ajung doua bucati. (cred) O mai frec pe asta si maine merg sa mai iau una ca sa iluminez ambele jumatati a galetii.

Daca imi place, ma frec pe Eheim. (bag 4 dastea' si am treminat cu lumina)

dan.pavelescu wrote:Evertristule, am si eu o intrebare prosteasca. De ce asemenea lampi pentru plantele alea maidaneze?

Nu pentru plante vreau lumina, neaparat'. (vreau sa am ceva becuri mai de calitate ca sa arate mai sucar' pestii)

Echinodorus si Anubias am in galeata si merg prost tare... (adica: se duc pe *ula, nefiind mancate de pesti)

Boss, trimite pe watsapp ceva poze cu lampa....sa vad acolo cu prinderile etc. Poate iau si io de astea....si zi mi si de pret etc.
EverSad wrote:Ai luat ban? ca: nu se vad/exista pozele.

Ceva nu am facut bine....

Poate ma ajuta dnul Dan
Hybrid wrote:Din pacate nu merg linkurile la poze.

Am rugat admin sa le rezolve...nu stiu ce am facut
ocean wrote:Frumosi, manacapuru nu sunt adulti?! Pai ii postezi demult, sau astia sunt altii?

Mersi!
Astia sunt altii.....primii mei Manacapuru au fost de la Attila apoi i-am luat astia de la Alex Giuroni care i-a adus de la Forkel.

Sunt spre adulti, dar inca nu au crescut la potential maxim cum erau cei 2 mari care i-am avut demult....aia erau imensi
O mica stresiune foto cu acvariile personale dedicate crevetilor si melcilor

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Am si ceva vesti mai putin fericite...ieri cand am schimbat apa am scos 2 cochilii de asolene spixi goale(adica morti melcii)...

Nu stiu de la ce...si cum etc....tre sa investighez.

Oricum, am inca 2 cuiburi de outze...sper sa iasa ceva...

Inca ceva....iar vad la cochilii ca s erodate putin, lipsa calciu, cu toate ca dozez saptamana 1,5 sau 2 pastile de calciu lactic de la farmacie...si dozez si saruri minerale gh/kh+ in acest acvariu....si administrez si mancare dedicata melcilor...

nu stiu ce dzo sa le mai fac cu lipsa de calciu...stiu ca in Cluj apa e moale (gh 2 si kh 0-1 la robinet), dar ce e ciudat ca pana cum au mers bine....mici deficiente de calciu dar nu grav.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Si cateva poze, cum am reusit, sa ii prind pe Nanay...mai am 2 Rio Nanay maturi si 7 manacapuri aproape maturi...

image
image
image
Sa nu uitam de acvariul meu stil blackwater amazonian

Clipul video la calitate maxima aici:

Eu zic ca sunt ok pt ce plante vrei tu sa tii acolo, zic eu.

Eu as merge pe 1 fresh daylight si 1 fresh plants....cumva sa ai din ambele temperaturi de culoare. Incearca asa si vezi cum se vede....eu zic ca e ok.
Acum nu vrei tu sa tii plante f pretentioase.

Calculeaza totalul de lumeni si imparte la net litri de apa si asa vei sti ce fel de lumina ai....
https://tropica.com/en/guide/make-your-aquarium-a-success/light/

Ma gandesc ca le bagi in capac fara suporturile lor. Atentie la apa si umiditate...sau ai capac de sticla sau?

Preturi la nevertebrate.ro. Mai poti cauta de aquasabi.com

https://www.nevertebrate.ro/advanced_search_result.php?keywords=EHEIM+powerLED

https://www.aquasabi.com/EHEIM-powerLED-fresh-plants

Alte site uri mai vezi pe nea Google!

sa stii ca si eu vreau sa renunt la acvariul mare la cele 3 neoane T8 si sa pun o lampa LED, dar am sa merg pe 1 chihiros tot asa o bag in capac, o prind cumva (eu am si capac sticla intre apa si capacul normal cu neoane).
petrutz2003 wrote:Background ul am sa l schimb cu un decor negru. Este cumparat deja dar drumul din China e luuung.
Cand se raceste afara o sa am nevoie de un incalzitor. Actualul este prea mare si prea urat. Nu ma pot decide la un incalzitor. Specificatii: mic, negru sau foarte discret, sa duca 50-60 litri
Plantele ma astept sa pierd din ele. Daca macar jumatate s ar adapta, ar fi o reusita, tinand cont de lipsa aditiei de co2 din acvariu. Deci sunt in cautarea unor noi plante. Criterii:
- Sa creasca fara aditie de co2
- Crestere rapida
- Radacina sa nu deranjeze substratul, sa nu se raspandeasca in toate directiile
- Sa nu creasca pre mare, pentru inceput prefer diversitate de plante, nu volum ocupat in acvariu
Am deja cateva plante plutitoare dar inca nu le am pus in acvariu
Lumina merge undeva la 12-14 ore. Stiu ca este mult, dar .... sper sa fie ce trebuie. Walstad Method recomanda multa lumina, poate chiar si cea de la soare
Sunt deschis la parerile voastre

Ce decor negru ai luat? Trebuie doar un autocolant negru mat pe spate, daca ne dai linkul ar fi mai usor sa vedem daca e ok.

Plante pune ce e super easy, cauta aici si vezi ce iti merg: https://tropica.com/en/plants/
https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/plante-de-acvariu-21/plante-de-prim-plan-22/?cPath=22&Dificultate%5B%5D=1_1&Experienta%5B%5D=8_11&Rezistenta%5B%5D=7_9&btn_submit=Aplica&filter_id=

Sunt ok plantele mentionate de tine, Bacopa vezi tu care nu creste f mare...studiaza netul.
Moss: poti folosi christmass moss, weeping moss, java moss. As mege pe primele 2.

Incalzitor din ce stiu cele mai mici sunt Dennerle, uite aici ai 2 modele:
https://www.nevertebrate.ro/incalzitor-nano-dennerle-heater-constant-50w-acvarii-35-55l-52025
https://www.nevertebrate.ro/incalzitor-dennerle-nano-heater-compact-100w-pt-60-120l-18051

Lumina eu as zice sa o reduci la 8 ore. Asa e la Walstad da, dar tu nu ai chiar walstad.... nu ?
Daca nu o reduci vei avea alge multe...zic eu.
Bayek wrote:Colega nu e pe forum. Sau?

Nu este

Imi plac toate comparatiile facute....de voi, m am distrat bine
fish & shrimps wrote:Am inteles ca la temp crescuta (>25) se inmultesc mai lent cardinile.

Asa este, daca te referi la caridine ... peste 25 gr nu e ok pt ei
EverSad wrote:Arata misto si cu mossu' mare.

Daca aduce fro' colega Arowana ori Pacu: zici ca nu...

aia e clar!
Bine ai revenit ! E totul ok.

No asta putem spune ca este un low tech

Apa albicioasa e parte din ciclul azotului. Va trece, cu rabdare.
Biofilmul se face daca nu ai miscare la suprafata, dar va trece dupa ce pui pompa de apa Tunze.

Din ce vad eu in filmare e bine pana acum....

Melcii lasa i acolo, daca nu te deranjeaza, daca te deranjeaza scoate i manual si arunca i....depinde ce melci sunt.

Planaria trebuie vazut, da-i pace deocamdata si nu o zgandari ca se inmulteste..o sa dispara la un moment dat. Cica melcii asolene spixi o mananca,,,eu am acesti melci dar la Cluj, daca vii la Cluj iti pot da 2 3 buc.

Parametrii apei sunt ok, cu exceptia Gh 14 care e f mare si kh maricel...dar mai masoara tu pe viitor. As sugera sa masori parametrii Gh Kh No2 si No3 si Ph cu teste la picatura individuale de la JBL, Sera, Tetra etc.

Lumina sa nu o lasi mai mult de 5-6 ore la inceput, apoi peste 1-2 luni cresti treptat saptamanal 30 min.

Nu stiu daca ai nevoie de incalzitor, depinde ce temperatura ai in casa si ce pesti vrei sa tii, de exemplu eu la melci si creveti nu am incalzitor.
Termomentrul muta l pe o laterala spre spate, sa nu se vada in fata.

Ai rabdare sa se finalizeze ciclul azotului si totul va fi ok!

Ape limpezi!
paradoxx wrote:
Bayek wrote:Grija cu colegele. Azi un pestisor temporar, maine un melcisor… si uite asa.

De ce.o zici de parca ar fi ceva rau ?

da.....o sa fiu precaut, dar e doar temporar (cred).....

In orice caz trebuie tuns mossul ca deja o ia pe aratura.....
Coafura rezista, dupa concediu.

Ieri am schimbat apa si am curatat putin. Am ceva alge,...dar asta e.

Avem si un musafir nou, un betta halfmoon rosu, dar este al unei colege si va sta aici doar temporar.

[/url]image
image[/url]
ugarit5 wrote:Fanii eheim sunt echivalentul acvaristic al fanilor apple

Nici chiar asa! Eu am Eheim dar nu mi place Apple deloc.... Am samsung
Mersi!

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: