Message |
|
ma intereseaza pe mine uite cum arata acest nisip pe care il am
Nisip cuartos ce contine:
-cuart
-saruri
-minerale
-siliciu
-fier
-mangan
Pietrisul este de 1-4mm si este folosit la filtrarea apei potabile.Pietrisul nu este uzat si se aduce la cantitati dorite(saci,nu-i problema).Este testat de mine si sunt foarte multumit. Se da la schimb pe orice este de acvaristica(plante,filtre sau mai stiu eu ce) sau 5lei/kg.Tel:0726.006.450 sau 0765.237.333 sau PM.
http://img192.imageshack.us/img192/3533/30072010224.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/462/30072010223.jpg
|
 |
|
Ms Sorin
|
 |
|
eu am un mascul si 3 femele,ei bine de vreo 3-4 zile masculul a inceput sa imi faca spuma acel cuib la suprafata apei asta in bazinul comun,deci asta e un semn bun,nu am mancare vie sa le dau dar in vreo sapt am sa ii mut in alt acvariu cu apa curata bine aerata,apa sa fie maxim 10cm in acvariu asta sa nu se plictiseasca masculul sa tot urce si sa cobore dupa icre,la mine va fi prima reproducere la acesti betani si s-ar putea sa fie incepatori si nu or sa stie cum stau lucrurile de la inceput or sa pape icrele dar isi vor da seama ca nu trebuie sa faca asta si le vor pune in acel cuib de spuma.Apa de preferat ca temperatura sa fie vreo 28 grade.Mentionez ca in acel acvariu de reproducere nu fa exista nimix doar ceva plante de suprafata si cam atat aaaa si incalzitorul,fara burete sau filtru ca sa nu faci vreun pateu de peste.Si incearca daca pui la reprodus sa nu mai ai nimic altceva in afara de betta.melci sau alti pesti.
|
 |
|
da betta este un pic mai pretentios la temperatura,uite ceva ce iti poate fi de ajutor
Inainte de inmultire este bine ca Betta, atit masculul cit si femela, sa fie bine hraniti iar apa sa fie foarte curata.Este de preferat ca cca 2 saptamini perechea de Betta pe care vreti sa o puneti la inmultit sa aiba mincare de buna calitate, tubi si in general mincarea vie este preferata de catre acesti pesti, artemia, larve de tintari , larve de libelule si fulgi
vitaminizati, aceste feluri de mincare sint foarte hranitoare si fac ca pesti sa fie predispusi la imperechere.
Un Betta matur si sanatos este intotdeauna gata de imperechere. Femela poate fii identificata dupa burta umflata si ovipositor-ul care este mai evident si incepe sa semene cu un tub mic.
Acvariul in care vreti sa puneti pesti la reprodus trebuie si el amenajat. Este bine ca acvariul sa nu fie foarte mic (1-3l), cel mai des se foloseste un acvariu de 20-30L, filtru nu este neaparat necesar, temperatura apei trebuie sa fie de 28-30'C si foarte important este sa aveti plante de suprafata sau ceva care sa pluteasca pentru ca masculul sa aiba de ce sa-si "ancoreze" cuibul de spuma .
Dupa ce totul este gata, masculul este introdus in noua lui casa. Se lasa citeva ore pentru ca masculul sa se linisteasca si sa inceapa sa lucreze la cuib. Dupa aceea femela intr-o punga cu putina apa este introdusa in acvariul in care masculul a inceput contruirea cuibului. Acest lucru face ca amindoi parteneri sa fie interesati de reproducere iar masculul foarte interesat de femela v-a termina cuibul in scurt timp. Este important ca acvariul de reproducere sa aiba capac pentru a se pastra o temperatura constanta si la suprafata apei .
Odata ce femela este eliberata, reproducerea incepe.
Masculul v-a imbratisa femela care elibereaza citeva oua, intre 5-35, depinde de femela.Masculul fertilizeaza ouale,le aduna unul cite unul si le duce un cuib, in acest moment, femela ramine plutind la suprafata pentru putin timp dupa care incepe si ea sa caute oua pe fundul acvariului . Citeodata se intimpla ca ea sa manince ouale sau sa ajute masculul cu plasarea acestora in cuib. Citeodata, mai ales daca este incepator si masculul v-a minca din oua dar in timp v-a realiza ce se intimpla si v-a incepe sa le duca in cuibul de spuma. Aceasta operatiune are loc de citeva sute de ori pina in momentul in care femela a eliberat toate ouale. Masculul v-a incerca sa o tina cit mai departe de cuib,acesta este cel mai bun moment pentru a scoate femela din acvariu si sa lasam masculul sa aiba grija de restul . El v-a readuce inapoi in cuib ouale care cad pe fundul acvariului si le v-a pazii tot timpul.
Viitorul tata ramine in acvariu timp de 1-3 zile de la reproducere , in acest timp nu trebuie sa-l hraniti, oricum nu v-a da nici o atentie mincarii. Ouale eclozeaza in 24-36 de ore. Odata eclozate ouale, masculul mai poate fii lasat 1-3 zile in acelasi bazin pentru a avea grija de alevini.Citeodata se intimpla ca alevinii sa cada din cuib, masculul ii v-a
aduce inapoi. El v-a continua sa-i ridice de pe fundul acvariului pina ce alevinii vor putea sa inoate singuri.
Daca observati ca masculul nu poate face fata si sint prea multi alevini la cazuti din cuib, puteti, foarte usor, sa scoateti din apa din acvariu. In acest fel, distanta dintre cuib si alevini va fii mult mai mica si atunci masculul pute face totul mai repede si mai bine.
Daca el incepe sa manince alevinii, indepartatil imediat si lasati nivelul apei foarte mic, de cca 5 cm. Indepartarea lui insa poate fii fatala alevinilor care fara el sint practic neajutorati.
Odata ce puii au inceput sa inoate, tatal poate fii indeparta
Autor cartea:acvaristica practica (Ing. Mircea Oprea,C. Ralex si D. Ricardo)
|
 |
|
PH-ul se da din mai multi factori
De cat timp nu ai mai schimbat apa din acvariu in afara de 20-25% depinde de caz la sfarsit de saptamana?
daca ai si aditie de CO2 la fel scade
sau ceva buturugi sau mopani,lemne la fel acestea scad PH-ul apei
eu de pe data de 20 august 2010 nu am mai schimbat apa decat 25% saptamanal,am 2 mopani si plante,nu folosesc CO2 deloc.la inceput am avut PH-ul 7.4 iar de 5 zile cand am facut PH-ul rezultatul a iesit 6.9.
|
 |
|
Inainte de inmultire este bine ca Betta, atit masculul cit si femela, sa fie bine hraniti iar apa sa fie foarte curata.Este de preferat ca cca 2 saptamini perechea de Betta pe care vreti sa o puneti la inmultit sa aiba mincare de buna calitate, tubi si in general mincarea vie este preferata de catre acesti pesti, artemia, larve de tintari , larve de libelule si fulgi
vitaminizati, aceste feluri de mincare sint foarte hranitoare si fac ca pesti sa fie predispusi la imperechere.
Un Betta matur si sanatos este intotdeauna gata de imperechere. Femela poate fii identificata dupa burta umflata si ovipositor-ul care este mai evident si incepe sa semene cu un tub mic.
Acvariul in care vreti sa puneti pesti la reprodus trebuie si el amenajat. Este bine ca acvariul sa nu fie foarte mic (1-3l), cel mai des se foloseste un acvariu de 20-30L, filtru nu este neaparat necesar, temperatura apei trebuie sa fie de 28-30'C si foarte important este sa aveti plante de suprafata sau ceva care sa pluteasca pentru ca masculul sa aiba de ce sa-si "ancoreze" cuibul de spuma .
Dupa ce totul este gata, masculul este introdus in noua lui casa. Se lasa citeva ore pentru ca masculul sa se linisteasca si sa inceapa sa lucreze la cuib. Dupa aceea femela intr-o punga cu putina apa este introdusa in acvariul in care masculul a inceput contruirea cuibului. Acest lucru face ca amindoi parteneri sa fie interesati de reproducere iar masculul foarte interesat de femela v-a termina cuibul in scurt timp. Este important ca acvariul de reproducere sa aiba capac pentru a se pastra o temperatura constanta si la suprafata apei .
Odata ce femela este eliberata, reproducerea incepe.
Masculul v-a imbratisa femela care elibereaza citeva oua, intre 5-35, depinde de femela.Masculul fertilizeaza ouale,le aduna unul cite unul si le duce un cuib, in acest moment, femela ramine plutind la suprafata pentru putin timp dupa care incepe si ea sa caute oua pe fundul acvariului . Citeodata se intimpla ca ea sa manince ouale sau sa ajute masculul cu plasarea acestora in cuib. Citeodata, mai ales daca este incepator si masculul v-a minca din oua dar in timp v-a realiza ce se intimpla si v-a incepe sa le duca in cuibul de spuma. Aceasta operatiune are loc de citeva sute de ori pina in momentul in care femela a eliberat toate ouale. Masculul v-a incerca sa o tina cit mai departe de cuib,acesta este cel mai bun moment pentru a scoate femela din acvariu si sa lasam masculul sa aiba grija de restul . El v-a readuce inapoi in cuib ouale care cad pe fundul acvariului si le v-a pazii tot timpul.
Viitorul tata ramine in acvariu timp de 1-3 zile de la reproducere , in acest timp nu trebuie sa-l hraniti, oricum nu v-a da nici o atentie mincarii. Ouale eclozeaza in 24-36 de ore. Odata eclozate ouale, masculul mai poate fii lasat 1-3 zile in acelasi bazin pentru a avea grija de alevini.Citeodata se intimpla ca alevinii sa cada din cuib, masculul ii v-a aduce inapoi. El v-a continua sa-i ridice de pe fundul acvariului pina ce alevinii vor putea sa inoate singuri.
Daca observati ca masculul nu poate face fata si sint prea multi alevini la cazuti din cuib, puteti, foarte usor, sa scoateti din apa din acvariu. In acest fel, distanta dintre cuib si alevini va fii mult mai mica si atunci masculul pute face totul mai repede si mai bine.
Daca el incepe sa manince alevinii, indepartatil imediat si lasati nivelul apei foarte mic, de cca 5 cm. Indepartarea lui insa poate fii fatala alevinilor care fara el sint practic neajutorati.
Odata ce puii au inceput sa inoate, tatal poate fii indeparta
Autor cartea:acvaristica practica (Ing. Mircea Oprea,C. Ralex si D. Ricardo)
Sper ca am fost de ajutor
|
 |
|
Datorit? coloritului viu pe care îl au,pestii Beta sunt unii dintre cei mai cunoscuti si frumosi pesti de acvariu pe care ii poti avea.O singur? privire aruncat? inspre ei si te vor vr?ji pentru totdeauna.Dar în ciuda frumuse?ii lor,Beta nu pot fi ?inu?i într-un acvariu populat ?i de al?i pe?ti.
Beta este originar din Cambodgia,Thailanda unde populeaza apele nu foarte adanci.Deoarece in mod natural acesti pesti se gasesc in zone cu climat cald, ei prefera o temperatura destul de ridicata a apei din acvariu. Daca apa din acvariu este mai rece, rece insemnând chiar si la temperatura camerei, atunci ei vor sta apatici pe fundul acvariului.Este recomandabil ca in acvariu sa se plaseze un termometru care sa satisfaca nevoia de caldur?.
De?i se considera c? Beta se dezvolt? cel mai bine în vase de dimensiuni mici, el are totu?i nevoie de un anumit spa?iu destinat mi?c?rii, pentru a-?i putea întinde înot?toarele ?i pentru a respira. Ace?ti pe?ti ?i-au dezvoltat un organ specializat prin care respira asemanator oamenilor.Deci, pe langa termometru,in bazinul lor este bine sa se gaseasca si un filtru de apa.Daca nu ai posibilitatea de a-i cumpara ?i acest produs ai grija ca apa sa le fie schimbata mai des(de 2-3 ori pe s?pt?mân?)pentru c? altfel vor muri.
Intr-un acvariu nu va putea convietui mai mult de 1 mascul. Fiind un peste cu „personalitate” masculii se vor bate pana la moarte(în Thailanda se organizeaza concursuri de bataie intre masculi de Beta ). Este posibil ca un mascul sa atace si femela sau s-o hartuiasca pana survine moartea aceteia. Daca neaparat vrei sa ?ii mai mul?i Beta într-un acvariu atunci ai grij? ca acvariul sa fie destul de mare si sa aiba numeroase plante pentru a se putea ascunde a?a cum fac ?i în libertate.
Culorile acestor pesti – de la rosu la albastru,mov sau orange – permit diferentierea masculilor de femele.De obicei masculii au un colorit mai spectaculos decat al femelei si au înot?toarele mult mai lungi.
Durata de via?? este cuprinsa între 2-3 ani, fiind o ras? u?or de îngrijit.
Pe lâng? faptul c? este deosebit de frumos ?i de interesant, Beta este si foarte inteligent, înv??ând repede cine este cel care îl hr?ne?te(î?i flutur? înot?toarele a?a cum î?i flutur? coada un câine sau o pisic? cand te v?d cu castronul lor în bra?e) singurul inconvenient fiind acela c? este un…pe?te.
Sper ca v-am trezit interesul fat? de ace?ti pe?ti de acvariu si ca data viitoare cand veti mai intra intr-un petshop va veti uita macar de curiozitate la un Beta Splendens.
[font=Arial Black] Sper sa va fie de folos urmatoarea poza:[/font]
Denumire specie : Betta splendens
Lungime : 8 cm - 10 cm
Temperatura : 24ºC - 30ºC
pH-ul apei : 5,5 - 7,5
Duritatea apei : 8dGH - 10dGH
Observatii : Se impaca bine cu majoritatea altor specii. Nu se recomanda sub nici o forma prezenta a mai mult de 1 mascul adult intr-un acvariu. Aripioarele masculului cresc foarte lungi pe cand cele ale femelelor raman relativ scurte in comparatie cu cele ale masculului. ^Nu se recomanda sa fie tinuti cu alte specii cu inotatoare lungi sau carora le place la randul lor sa ciupeasca inotatoarele lungi ale altor specii. Este omnivor consumand marea majoritate a hranei administrate celorlaltor specii.
Reproducere : Ca si in cazul celorlalte specii, este recomandat ca indivizii alesi pentru reproducere sa fie hraniti in prealabil timp de 1-2 saptamani cu hrana vie. Acvariul ales pentru reproducere se recomanda sa contina apa cat se poate de curata pentru a nu avea probleme ulterioare cu alevinii. Ca hrana vie puteti administra tubi, larve de tantari (normali, rosii, negre, albe) inclusiv hrana congelata. A nu se uita ca hrana congelata pierde prin congelare o parte din vitamine, deci se recomanda in acest caz hranirea si cu “vitamine”. Am folosit cu success deasemenea “activarea” reproducatorilor cu galbenus de ou fiert, uscat in prealabil si maruntit.
Temperatura recomandata pentru reproducere este de 28-30ºC. Nivelul apei in acvariul de reproducere este recomandat a fii 5-15cm. Evitati filtrarea - betta prefera apa statuta si fara curenti. Nu este nevoie nici de aerator. Cu cat este mai putin adanca cu atat usurati munca masculului de a pune icrele in cuibul de spuma. Nu uitati, este recomandat deasemenea ca fundul acvariului sa fie liber – fara pietris sau alte decoratii. Recomandat este si capacul pentru acest acvariu, astfel evitati schimbari de temperatura in aerul aflat deasupra apei. Nu uitati, icrele se vor afla in timpul eclozarii in spuma aflata la suprafata si deasupra apei.
Sa nu se introduca mai mult de 1 pereche in acvariul de reproducere, deoarece masculul devine foarte agresiv in cazul existentei altor indivizi in acvariu, indiferent de specia acestorasi cu ata mai mult daca este un alt betta. In aproximativ 3-4 zile trebuie sa se fi apucat de construirea cuibului de spuma. Daca nu a facut-o atunci inseamna ca perechea nu este dispusa sau pregatita de icrare. In acest caz puteti schimba eventualfemelasau chiar perechea.
In timpul imperecherii puteti observa cum masculul curteaza femela, aducand-o mereu sub cuibul de spuma. Aici are loc o imbratisare a femelei de catre mascul. De fiecare data cateva icre sunt eliberate de catre femala, nefiind rare situatiile in care aceasta “cade” fara a se misca la fundul bazinului. Este rolul masculului de a prelua de pe fundul acvariului icrele si a le aduce in cuibul de spuma.
Eclozarea are loc in 24-36 de ore. Chiar si dupa eclozare, masculul continua sa aduca alevinii inapoi in cuib. Acsta poate ramane fara nici o problema impreuna cu puii pana ce acestia ajung la marimea in care pot inota singuri. Acest lucru se intampla dupa circa 1 saptamana – dupa ce sacul vitelin s-a retras. Acesta este un bun moment de a scoate masculul din acvariu.
Pentru hranirea puietului puteti folosi la inceput infuzori: parameci sau microviermi. Artemia eclozata este si ea administrabila dupa circa 10 zile. Pui de dafnii sunt si ei recomandati. Nu aufost rare situatiile cand galbenusul de ou a fost solutia pentru a aduce puii la varsta in care pot manca artemie eclozata sau alta hrana putin mai mare. Atentie insa la apa in acest caz sau nu va treziti ca aceasta se strica sau ca hrana neconsumata de pe fundul bazinului mucegaieste. Putin albastru de metil poate ajuta in aceasta privinta. Odata cu cresterea puilor, incercati sa ii separati pe grupe de marime – altel riscati ca inafara de cei cativa care au crescut exploziv sa nu mai ramana alti indivizi in acvariu.
Sper ca am fost de ajutor
|
 |
|
|
 |
|
Imi puteti spune si mie cum anume sa reproduc hasemania nana??
|
 |
|
nu cred ca ai sanse sa nasca acum de curand trebuie sa fie neagra acolo in spate la anala
|
 |
|
Salut Marius si eu sunt un iubitor de betta dar acel peste albastu nu e nicidecum femela,este mascul parerea mea si nu cred ca ma insel.
Am si eu 3 femele si un mascul crown tail,dar nu am vazut nici o femela de betta asa de voalata

|
 |
|
acesti pesti se numesc hasemania nana
|
 |
|
Ma intereseaza pe mine roca vulcanica
|
 |
|
de obicei pui albastru de metil doar cand sunt bolnavi.Eu asa stiu.
|
 |
|
pai am luat perechea de mult de la Cina si era perfect,ii am din august
asa erau pana acum vreo 4-5 zile
|
 |
|
off bietii de ei,am si eu o pereche pe care vreau sa o separ ptr depunere dar de vreo 4 zile femela sta numai ascunsa nu stiu ce are.
|
 |
|
booghibooghi wrote:Donez pui de gupp de 1 luna vreo 20 si 6 zile vreo 40 buc.
Ei sunt cei de la donatie mai putin puii de betta
|
 |
|
daca vei tine betta cu crevetii vei avea o surpriza neplacuta ceva gen ciorba de peste
Sper sa iti placa bettan-ul meu il am de mic nu am probleme cu el si pentru asta i-am adus 3 fetite :-) betta crowntail

|
 |
|
Bine ai venit si ape limpezi
|
 |
|
Donez pui de gupp de 1 luna vreo 20 si 6 zile vreo 40 buc.
|
 |
|
|
|