[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bita
Forum Index » Profile for Bita » Messages posted by Bita
Salut cumpar sonda ph reincarcabila de preferat HANNA sau Dupla
detali pe pm
Corect Lucian sunt montate placutele ledurile fara leduri

Da este corect eu intentionez sa montez lampa pt un acvariu de apa dulce cu 5 discusi si usor planata si cred ca daca pun numai , rosu si albastru diferite nm-uri se va vedea urat ca si nuante de culori asea ca o sa le combin si cu alb cald 3200 Kelvin ,alb rece 6000-6500 si 3-4 verzi care stiu ca sunt = cu 0 pentru plante +restu care le voi folosi pt plante
Am facut o greseal cand am zis ca montez led galben e.. nu e galben este asea zis-ul "alb cald ".De lipit nu este o problema le voi lipi cu o statie de lipit cu jet de aer cald si o pasta de lipit circuite integrate cu care nu tebuie incinse prea mult ledul .Radiatoartele pe care vin montate ledurile sunt cu borne de cupru cred eu, sunt usor de lipit

Tanar nu mai sunt l lol

Acum sa intreb si eu ceva ca de asea se face treaba mai zice unul o vorba altul una si vedem cum iese la final

1. Cum facem cu condensul (eu cred ca voi folosi o bucata mare de plexi cat mai transparent sa nu intre apa rezultata din condens in contact cu ledul)
2.Radiatorul are 8 kg nu cred ca tine geamul greutatea sau poate tine dar nu vreau sa risc (stau si la et 1 si 250 litri sigur ajung pana la vecinu )asea ca il prind in plafon cu cablu dar trebuie sa fac un sistem de ancorat usor si de umblat prin bazin cand dam cu aspiratorul
voi cum face?i cu montatul

Respect si bafta la bricolat
Mrs
Momentan am 0 leduri montate lol .Astep ziua de 4 urmatoare zi de salariu sa cumpar leduri acum sa vedem eu zic ca 18 rosu 15 abastru 8 uv, 3 verde,si cred ca 30-40 albe si 20-30 galben acum nu stiu sigur nm pentru ele ma duc zilele urmatoare la tipul cu leduri si vad ce si cum este cu ele,(stiu ca se alimenteaz la 3.2v si sunt de 1 w sau de 3 w) Lucian la ce lungime ai radiatorul si ce configuratie de leduri o sa folosesti ? de prins cum o sa-l prinzi ca e destul de greu ?

Uite eu pentru controll am folosit un sketch(program) facut de 2-3 acvaristi prin uk si era configurat inital pt sarat asea ca man apucat de treaba si in 2-3 saptamani lam modificat pentru ce nevoi aveam eu daca te decizi am salvat sketch si te poti folosi de el ,modifica sau ce vrei tu sa-i faci aici este parte misto la arduinio

Si eu ca si tine am facut pt inceput un mic test in care am folosit un total de 20 de leduri si au fost inpartite pe 5 drivere pentru control individual la fiecare culoare mai putin verdele care era conectat cu gablen De controlat le controlam cu arduinio ( factor de umplere pwm) adica pot seta ce intesitate sa aiba fiecare nuanta de lumina pe parcusul a 24 h
Uite un mic demo cu ce face contollerul plus ca lucreaza la v3 care cred ca se merita sa fac o donatie si sa o am

Edited by Lucian: ti-am editat eu link-ul sa vedem direct filmul

Am gasit la un pret rezonabil leduri langa connex dar sunt fara documentatie

Acum momentan facem o pauza si asteptam 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 vine
Eu am optat pe varianta asta cu ledurile interpuse am pe rand 22 respectiv 23 de leduri dispuse pe 5 randuri nu sunt toate 5 randuri montate am decat 4 vedem cum se prezinta si daca este cazu pot sa mai pun 3- 4 randuri .La racire am 3 ventilatoare de 120 si le voi conecta la arduinio care le controleaza turatia in functie de temperatura radiatorului,Eu am sa pun inte radiator si apa plexi pentru vapori la testul precedent o parte din leduri erau oxidate
Poze
Lucian inca nu am terminat lampa sunt in lipsa de $ astept urmatorul salariu sa cumpar ledurile restu sunt gata montate Cum voi ave putin timp voi pune cateva poze cu ce am facut .La varu chinez trebuie sa apelez si eu exact pentru aceleasi leduri uv fr ,eu am gasit la un magazin de electronice ledui de 1 w ,la 1.1 ron buc cele albe si 5 ron cele colorate rosu albastru si verde dar nu stiu nimic despre el .Eu am incercat la inceput cu o lampa cu leduri montat provizoriu si am mers in paralel cu 1 neon , am ramas masca cand am vazut cum perlau plantele
Eu zic ca este mult mai simplu varianta cu pop nit sincer eu am renutat dupa ce am reusit sa filetez cc 20 din 230 gauri si am rupt 2 tarozi Eu am prins radiatorul ledului de radiatorul mare cu surub m3x10 si piulita pe parte inversa .
Lucian cu arduinio ai 99999999 de optiunii dar trebuie sa sti sa programezi in cc.Daca optezi pt arduinio eu zic ca ai nevoie de un arduinio mega 2560 si un tft 3.2 pentru inceput sigur vei dori sa comanzi mai multe idei cu controllerul cand vei intelege ce poate face si poti sa pui niste sheilduri. Un mic exemplu de unde poti incepe.
http://code.google.com/p/jarduino-aquarium-controller/downloads/detail?name=JARDUINO+USER+MANUAL+v1.2+beta.pdf

Ai cumparat radiator lol ? la connex daca vrei varianta de 220 lei nu o mai au pe stoc si pe comanda vei pri unul pest 45 de zile Eu am luat modelul asta http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=136156

Ce parere aveti tine acvariu greutate lui de 8 kg sa nu il mai ancorez de plafon
Munca de chinez batran Lucian felicitari pt documentare uite si eu am un proiect DIY cu leduri. Eu am optat pt un sistem cu microcontroller arduinio (super multumit de el) si un display tft 3.2 inc .Poti seta dimingul cum doresti tu pt fiecare culoare si mult mai simplu
Ledurile sunt de 1 w diferite culori (inca testam ) alimentate de la o sursa de pc care o aveam prin casa si 4 dc dc converter pt a seta tensiunea care o doresti si 4 tranzistori mosfet pt diming folosesc PWM de la arduinio
Pentru racire m-am gandit sa folosesc tot ventilatoare PWM care le poti seta turatia in functie de temperatua radiatorului .Urmaresc cu interes subiectul daca crezi ca te pot ajuta cu mare placere
Pregatestete de o noua sonda am avut aceasi problema cu acelasi model de controller si sonda.Sonda este in garamtie 6 luni de la data inscrisa pe cutia cu care a venit sonda !!!!!

Forum Index » Profile for Bita » Messages posted by Bita
Go to: