[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: voicanm
Forum Index » Profile for voicanm » Messages posted by voicanm
Salut si multumesc pentru primirea calda.

Tocmai am facut ceva "curatenie" in acvariu si am scos Limnophila aromatica si Vallisneria spiralis ca nu imi placeau. Am "tuns" Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' si aproape toate firele de Cyperus helferi datorita algei GSA cu care ma lupt de vreo 2 luni deja. Am inceput de o saptamana sa masor din 2 in 2 zile PO4, NO3 si Fe pentru a le mentine constante, adica 10 NO3, 1 PO4 si 0.2 Fe. Am observat ca PO4 se consuma cam tot, NO3 scade de la 10 la 3-4 si Fe se consuma iarasi tot. Vom vedea cum se comporta de acum ca am scos jumatate din plante.

Va rog sa gasiti si cateva poze mai jos. Astept cu interes parerile voastre. Toate cele bune.

image image image image image
Sunt Marius, incepator in acvaristica si locuiesc in Bucuresti. Am inceput in ianuarie anul acesta cu un acvariu de 100l, Rio 125.

Plantat mediu, in special cu Rotala rotundifolia, Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' si Limnophila aromatica. Mai am Pogostemon helferi, Chladoflora (bila), Cyperus helferii si Vallisneria spiralis. Lumina 10 ore pe zi cu un neon JBL Solar Color Ultra T5 28W si un neon Juwel High-Lite Tube Nature T5 28W.
De 2 saptamani CO2 de la JBL, 12 ore pe zi, 1,5 bpm.
Pesti am 2 SAE, 7 Barbus Tetrazona, 5 Otocinclus affinis si am si 4 creveti Caridina Japonica care stau ascunsi.
As mai vrea 12 neoni verzi (Paracheirodon simulans).
Saptamanal masuratori PO4, NO2/NO3, NH4, pH, GH, KH, Fe, CO2, schimb 30% din apa, 1/4 FFM Easy-Life fluid filter medium, Easycarbo 2ml zilnic, mai putin cand schimb apa, saptamanal Profito, Ferro, Phospho si Nitro.
Hrana uscata si congelata.

M-am inscris pe acest forum pentru a face schimb de experienta cu ceilalti membri .
Multumesc.

Forum Index » Profile for voicanm » Messages posted by voicanm
Go to: