[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silb_ro
Forum Index » Profile for silb_ro » Messages posted by silb_ro
Ieri am mai pus o doza. Din pacate astazi mi-au murit 4 neoni. Pe rand, primul l-am gasit de dimineata si trei in cursul zilei de astazi. Restul pestilor sunt ok.
Neonii sunt cei mai recenti pesti din acvariu, au cam doua saptamani. Banuiesc ca ei sunt cei care au adus boala.
I-am cumparat de la Hornbach (ca si restul pestilor). A doua zi dupa ce am sesizat punctele m-am dus la Hornbach si m-am uitat cu atentil in acvariul cu neoni si cativa aveau puncte pe ei...
Ieri am pus doza de Punktol fara sa mai schimb jumatate din apa.
Astazi am schimbat din nou 50% din apa si am pus ce-a dea treia doza.
Toti pestii si melcii sunt ok, la prima vedere niciunul nu mai prezinta pete.
Radu_B wrote:@silb_ro: Cum ai facut schimbul de apa? De la robinet direct in acvariu?

Salut,

Nu. Am o galeata de 10 litri "dedicata" pt acvariu. Intai scot apa in ea - ca sa pot masura cantitatea, dupa care pt fiecare galeata de apa "curata": pun in ea 10l apa de la robinet in care adaug Aquasafe si astept cam 10 min pana sa o pun in acvariu. Am grija ca apa din galeata sa fie cat mai apropiata ca temperatura de apa din acvariu - la inceput puneam apa rece si foloseam un incalzitor de acvariu de 150W ca sa o aduc cat mai apropape de temperatura din acvariu. Acum am ceva experienta si reglez temperatura din robinet eventual mai verific cu un termometru.
Am pus si a doua doza dupa ce am schimbat 50% din cantitatea de apa. Am folosit Aquasafe pt conditionarea apei - nu am unde sa insir prin casa 10 galeti cu apa ca sa rezolv treaba natural si nici nu ma risc sa pun direct de la robinet.
Pana acum totul ok.

Nu am filtrare chimica. Momentan doar filtru intern si urmeaza sa investesc in cel extern.

Pana acum pestii si melcii sunt ok. Inca mai prezinta puncte albe. Nu i-am hranit deloc.
Dupa cate am inteles produsele pt conditionarea apei pot diminua efectul tratamentului. Conform instructiunilor, maine ar trebuie sa schimb 50% din apa. In mod normal folosesc AquaSafe pt apa "proaspata" inainte de a o pune in acvariu.
Faye wrote:Chestia aia cu lipsa hranei apare pe toate prospectele de medicamente. Nu in toate cazurile are si logica, ci doar in cazul tratamentelor care decicleaza. Eu i-am hranit normal pe ai mei cand au avut gris.
Termometrele sunt cu cantec. Eu am 3 si fiecare indica altceva.

Tot punktol ai folosit pt tratament ? Pt termometre - varianta digitala o fi mai ok ?
Salut,

@Iliescu Mihai Ulmis - stiu ca medicamentul nu este facut de niste "prosti", dar eram curios care este explicatia

@Radu_B - si in momentul de fata arata 27C, in camera sunt 25C conform termostatului de ambient. Acvariul este un Eheim cu capac de fabrica si are doua neoane de 38W fiecare care emana ceva caldura.
Termometrul il am de o saptamana cumparat de nou - nu exclud sa aiba totusi o problema. O sa caut altul ca sa pot compara.
Este a doua zi de tratament, nu au primit nimic de mancare conform instructiunilor Toti pestii par ok (inclusiv melcii) si au mai disparut din puncte. Maine schimb 50% din apa prin sifonarea substratului si pun a doua doza.
Salut, acum doua zile mi-au atras atentia doi sau trei pesti din acvariu care se "scarpinau" de substrat si plante. I-am luat la studiat cu atentie si am obs ca majoritatea pestilor din acvariu au pe ei gris - puncte mici de culoare alba. Sunt cam doua - trei (maxim cinci) puncte pe fiecare peste. Nu sunt apatici, mananca si sunt foarte activi - mai putin betta care sta ascuns dar vine la mancare.
Am un acvariu de 300l in care am xipho, neoni, ceva sanitari, un betta, doi melci si multe plante. Nu am incalzitor, dar temperatura este la 27C - conform termometrului JBL cu mercur din interiorul acvariului.
Astazi am pus prima doza de punktol, dar am o mare nelamurire: conform prospectului nu ar trebui sa mai hranesc pestii primele 3 zile. Mi se pare o perioada prea mare si ma gandesc ca nu as face decat sa ii "slabesc"...
Are cineva idee care este logica ?
Multumesc anticipat!
Salut,

Am un acvariu "facut" de curand, aprox. doua luni de zile si am o mare problema: a fost invadat de alge, in unele locuri au o inaltime de 5 - 6 cm. Il tot curat manual, dar bineinteles ca nu reusesc sa iau chiar tot. Algele reapar mereu. Nu am plante naturale, am avut de plastic pe care le-am scos pt ca s-au umplut primele de alge.
Parametrii apei sunt ok, am incercat cu Algizit dar nici un rezultat. Ma tot gandesc ca problema este de la iluminare. Acvariul are 50cm inaltime si doua neoane de aprox 110cm NARVA Daylight de 38W fiecare.
Atasez si niste poze cu problema

Multumesc anticipat pt. orice sfat util!

Forum Index » Profile for silb_ro » Messages posted by silb_ro
Go to: