[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LUPmic
Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Doar atat: Anubiasul nu se planteaza, se leaga de o buturuga sau o piatra.
Spor la reamenajare
"Un admin daca vrea sa stearga threadul de la Carciuma , oricum acolo nu-l vede aproape nimeni."

Nu fii asa sigur
Ti-am raspuns si acolo: home made !
La lungimea asta cred ca iti va face o "burta" frumusica daca nu-i pui intarituri
Vrei sa cumperi aproximativ 100 de pesti daca am socotit bine. Sunt multi !!! Mai ales ca vrei vivipari, vor creste exponential in cateva luni. Mai citeste
Din cate am citit eu si din propria observatie a facut bine ca a inceput cu un bazin mare.
Poate omul chiar nu se pricepe si d-aia a intrebat aici.
"ferari" nu se scrie asa si daca ai bani de "ferari" nici nu trebuie sa stii de unde se deschidde capota sau unde e joja de ulei, daca o avea asa ceva
Pompa de aer ia aer si-l baga in apa, filtrul pe langa faptul ca recircula apa prin el si retine mizerie mai poate adauga aer sau nu la iesire.
Nu e obligatoriu sa se sparga , poate ceda lipitura (sper sa nu o patesti)
Mai bun cred ca e filtrul extern, dar este si mai scump
"si daca tot trebuie sa stau 30 de zile cu acvariul gol...macar sa aflu acum tot ce se poate afla... "

Pai la dimensiunea asta cred ca trebuie sa stai vreo 2-3 saptamani sa se usuce siliconul si inca vreo 3-4 sa il ciclezi.....
Ai intarituri la acvariu?
Pe ce sta acvariul? (masa, suport etc.) Trebuie sa fie neaparat dreapta suprafata.
Te-ai gandit la filtrare?
Am spus asa pentru ca maine-poimaine vrea o planta "care se planteaza" si ...
ultkas wrote:
ultkas wrote:daca vreau sa folosesc doar plante care se leaga pe buturugi, pietre, etc mai este nevoie de substrat fertil? sau se foloseste doar fertilizator gen ferropol si ferropol 24?

?

Nu neaparat.
E mai bun 827 decat daylight-ul. Daca nu ai plante inca, redu timpul de lumina.
Plante e bine sa pui la inceput "d-alea nepretentioase" si "fomiste".Dupa ce termini ciclarea si mai vezi ce si cum poti pune si alte plante(alea care iti plac )
Ai priza programabila? Daca nu, poti lua una mecanica este pana in 15-20 de lei. Lumina o lasi intre 6 si 10 ore in functie de ce plante ai si cate.
Cat de mare este acvariul? Ce filtru ai? Ce neon ai luat? Ai pus substratul JBL?
Daca vrei sa grabesti ciclarea exista bacterii pe piata.
Daca nu va fi ciclat acvariul pana pe 15(verifici cu teste de apa) nu baga alti pesti,daca mor vei dezamagi copilul, incearca sa-i explici cat de cat.
De ce vrei sa bagi furtunul in pietris?
Lasa deocamdata plantele covor, pentru inceput pune plante cu crestere rapida.
Mare grija cand plantezi sa nu tulburi prea mult apa.
Ar fi bine sa pui acvariul pe o masa sau ceva de genul.
E bine sa pui mancare insa sa nu faci abuz ca te umplii de alge.
Pai daca rezista la 900-1000kg pe metrul patrat care este problema?
Daca ai o camera de 10 m2 poti pune 10 tone de apa in camera(un exemplu)
minnardy wrote:Zsolt, un incarcator de Nokia ...legaturile...firu rosu la firu rosu peste tot, iar cel negru la cel negru, tot peste tot Si-s 4 ventilatoare de 12 cm legate pe acelasi incarcator.

Ce Nokia e ala ca la al meu incarcatorul scoate 4,8V, iar @Radek are nevoie de 12V
Daca il clatesti in apa scoasa din acvariu nu pierzi bacteriile.
"Din pacate nu am cum sa fac asta ca mai sus de acvariu nu mai am nimic pe care sa pun bomba."
Nu ai capac la acvariu?
glasforex wrote:ce sa citesc?...
eu vreau ceva poza de ansamblu si tu imi zici sa citesc...

Cu atitudinea asta sigur vei fi ajutat
1. Mare atentie cand umblii la partea electrica!! A se scoate din priza mai intai.
2.Din moment ce se aprinde inseamna ca starterul este bun, desi din ce am vazut eu capacul de la Rio vine cu balast electronic(daca ma insel scuze).

Acum o intrebare, doar un tub face asa, sau amndoua? Daca fac ambele tuburi este mai putin probabil sa se fi stricat amandoua ==> balast defect

Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Go to: