[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: karman_drg
Forum Index » Profile for karman_drg » Messages posted by karman_drg
Message
cand ne inviti la tine la piscina???
No comment, iese ca in filme , felicitari, sa ne mai pui poze sa vedem cum au ramas lipiturile...
tu stii mai bine...
ceresitul si den bravenul sunt cam 20 tubul
bobesku wrote:Parerea mea: foloseste silicon Dow Corning 881. Pe langa faptul ca este evanghelizat in toata lumea, in zona acvaristica, are niste specificatii tehnice de sta pisica in coada.
Uite aici detalii tehnice: http://www2.dowcorning.com/DataFiles/090007c8800033c8.pdf
Eu unul nu m-as zgarci la silicon!!! Este la fel de important, daca nu mai important, decat sticla. Toate tensiunile date de volumul apei vor fi preluate de sticla, si transmise in silicon.

Cat despre sticla, prinderi, dimensiuni si cote, eu unul sunt absolut convins ca meseriasul care o sa ti-l faca o sa-ti dea detaliile la marele fix
Ca banuiesc ca nu te incumeti sa-l faci singur

Ai foarte mare dreptate calitatea siliconul este f importanta, mi se pare chiar mai importanta decat sticla( acvariu crapat nu prea am auzit dar dezlipit mult mai des...) Dow corning intradevar este marca cea mai stimata dar eu nu am avut ocazia sa il folosesc, nu am gasit... si din cate am auzit nu are un pret barbar .

Foaia superioara a fundului ai putea sa o faci un pic mai mica ca sa-ti patrunda mai mult silicon intre marginile ei si fete.135,6x77,6. Silicon eu am folosit ceresit si den braven. eu as pune den braven intre foile fundului !acvariului!) pentru ca este mai fluid si ceresit pt celelalte lipituri pt ca este mai vascos si iti aluneca mai putin foile de sticla. cred ca o sa-ti trebuiasca cel putin 4 tuburi (cred ca 2 tuburi or sa-ti intre numai jos)Mi-ai putea spune care este pretul sticlei de 10,12,15 si 19 la geamgeria de unde ai sa iei sticla.
fundul
1 buc 140x82
1 buc 136x78

frontale
2 buc 140x65

laterale
2 buc 78x65
daca vrei sa aibe baza de 140x82
inainte de tot gandeste-te daca vrei sa il faci de 65 sau 70 inaltime
Salutari!

Ti-am mai propus odata pagina asta, nu stiu daca ai incercato... http://www.theaquatools.com/aquaglossary/aquarium-classifications intra la Aquarium DIY, acolo bagi dimensiunile acvariului si coeficientul de siguranta si iti calculeaza automat tot, din curiozitate m-am jucat destul de mult pt a vedea cum evolueaza rezistenta in functie de dimensiuni. Eu facut cateva acvarii, cel mai mare de 250 de litri 100x45x55 din geam de 8 mm si face o burtica de 3-4 mm pe care capacul nici nu o sesizeaza. Coeficientul de rezistenta pt acest acvariu a fost 3.0(safe)iar la al tau daca folosesti sticla de 19 o sa fie 7,9(super mega ultra giga para very safe) asa ca decizia este a ta, dar sfatul meu de antiintariturist este sa il faci fara intarituri )),daca il faci din geam de 15 ma abtin la propuneri...
Bobesku... salutari
As vrea sa te intreb daca sfaturile care le dai au o baza reala sau sunt pur instinctive (adevarul este ca 800 de litri de apa intr-o camera iti cam dau paranoia) dar eu cred ca sticla este un material destul de rezistent, elastic si tot ce vrei... eu personal pot sa iti garantez 100% ca va rezista perfect daca il face cu fund dublu si laterale de 15 iar fata si spatele de 19 chiar si la o inaltime de 70 de cm. In schimb ar trebui sa aibe f mare grija cu calitatea lipiturilor... nici cea mai mica bula de aer, cat mai mare suprafata de contact si separatoare de 1-2 mm intre fiecare dintre muchiile lipite.
Antoniot, felicitari pentru suport a iesit perfect estetic si rezistent.
Care este grosimea poliestirenului care vrei sa-l folosesti pui?
Eu nu inteleg faza cu fundul dublu.. pentru ce se face fund dublu, pentru rezistenta sa( sa nu se crape geamul) sau pentru a se lipi mai bine muchiile inferioare???. In teorie daca suprafata pe care se aseaza acvariul este plana toata forta este preluata si fundul nu trebuie sa aibe grosimea fundului de sifon)) fundul pare chiar mai putin expus fortelor rele decat fetele, iar pentru o lipitura mai buna eu vad mult mai practica folosirea unor baghete de geam. Eu am folosit doar pe lungimea acvariului, dar tu ai putea pune si pe latime. Inca un sfat, nu tegrabi, lasa ideile sa se adune si dupa alegele pe cele mai bune;).
Pt dimensiunile care le ai este perfect 15, dar pentru orice eventualitate fa-i fundul de 19 si fetele de 15! Si asa impaci si capra si varza;)
Ai putea sa imi spui care este pretul sticlei de 10mm te rog. Pt calcule de volum, dimensiuni si rezistenta foloseste pagina asta ;) http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
mihai86 wrote:din ce vad eu, dopurile de pluta mentin la suprafata batul acela de frigaruie, in care este infipt o felie de castravete.

deci nu m-am inselat... eu pun dovlecel legat cu un elastic de ata pe o pietricica legata la randul ei cu o ata si lasata sa cada pe fund... am observat ca dovlecelul este o delicatesa pt ancitrusi si melci....Oricum super ingenioasa faza cu dopul de pluta si frigaruia!!!
ekosekthor wrote:Dupa cum am promis, vin cu poze.

Inainte sa pornesc filtrul

image

Dupa cateva ore

image

De acvariu sa nu ziceti nimic pentru ca urmeaza sa-l schimb, nu este amenajat deloc si povestea e lunga. Am gasit azi si inele de ceramica si voi inlocui tuburile PVC. Eu sunt multumit de ceea ce a iesit si de cum se filtreaza apa.

Ai niste dopuri de pluta la suprafata apei? si cu ceva infipt in el?? ce este???
djphazer wrote:
karman_drg wrote:Plantele nu am sa le pun chiar pe marginile acvariului, si este o diferenta de doar 5 cm in laterale si 10cm in fata intre partea de sus si baza.


Pai aici te contrazici putin... Ceva mai sus ai spus ca marind baza, vei mari spatiul destinat platelor...


Cum ti se pare mai bine, sa pui un pom pe juma de metru patrat sau pe 1 metru patrat?
djphazer wrote:Suprafata mai multa pentru plante.... care se vor lovi de fetele laterale si vor creste in diagonala... De asemenea, cum luminezi toata baza ?


Plantele nu am sa le pun chiar pe marginile acvariului, si este o diferenta de doar 5 cm in laterale si 10cm in fata intre partea de sus si baza. Iar despre lumina... din cate vad nu este o raza de lumina fix perpendiculara cu suprafata capacului care lumineaza doar baza acvariului...deci lumineaza cel putin 10-15 cm de jur imprejurul bazei!!!
iar forma asta as vrea sa aibe cel nou...cu o inaltime de 60 de cm ;)
Sunt doua motive practice pentru care vreau sa fac un acvariu cu aceasta forma, primul ar fi ca nu vreau sa schimb capacul care l-am tunat cu lumina pe 4 nivele de intensitate... ( pentru curiosi 1-LED-uri albastre, 2- LED-uri albe natural, 3- neon T5 AquaLight si 4- neon T5 SunLight), iar cel de-al doilea motiv este ca il am asezat pe un dulap destul de scund, baza este cam la nivelul genunchilor mei.
Momentan am un acvariu paralelipipedic de 100x40x53 si m-am gandit ca s-ar mari destul de mult vizibilitatea cand stau in picioare daca il fac mai inalt si cu fetele inclinate.

Vroiam sa va intreb daca a probat cineva lipirea a doua fete inclinate.Cum inclinatia este destul de mica nu cred ca ar fii o problema... sunt doar cateva grade mai exact 9º.

Eu am facut o proba super tare, care m-a lasat cu gura cascata cat de rezistent este siliconul (am folosit Den Braven) Am facut un acvariu de de 80x35x50(8mm grosime) adaugand initial silicon doar pe suprafetele de contact dintre geamuri care erau si tesite deci ramanea o suprafata de contact cam de 6 mm, l-am lasat la uscat 2 zile si dupa mi-a traznit sa probez daca rezista. ce credeti?!? L-am umplut ochi si a rezistat cu brio, o pelicula de silicon de 6-8 mm latime si 0.5-1 mm grosime a rezistat la o coloana de apa de 50 ce cm.

De asemenea m-am gandit ca muchiile inferioar-interioare sa le dublez cu niste baghete de sticla de 3-4 cm latime, sa simuleze un fund dublu....cum vi se pare???
Cip20 wrote:Din cate imi dau seama o sa iasa un trunchi de piramida triunghiulara cu bazele egale. Cauta printr-o carte de mate volumul trunchiului de piramida , o sa gasesti singurica raspunsul. Clasa a 9, cand eram eu....

Solutie de lipit ar fi silicon de acvariu, dar datorita unghiurilor interioare foarte mici s-ar putea sa ai probleme.

In comert nu am vazut, am colindat magazinele de curand si nimic de genu...

Poate la geamgiu sa faci pe comanda.

Spor la treaba !

PS : NU MAI SCRIE CU MAJUSCULE CA E FOARTE GREU DE CITIT.
Asta as vrea si eu sa intreb...despre planta si cosulet, sunt incepator si instinctual am bagat cosuletul cu totul in pietris. sincer nu stiu daca asta este cea mai buna varianta de a planta, cum este cel mai bine, lasata in apa cu cosulet cu tot pana se dezvolta mai bine radacinile, sau este mai bine sa indepartez cosuletul si sa o plantez direct in pietris cu sau fara vata, sau cum am facut eu????
 
Forum Index » Profile for karman_drg » Messages posted by karman_drg
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com