Message |
|
Gata, am gasit problema. Se pare ca erau mici scapari de gaz pe la capac/furtun la sticla de 2L. Degeaba am verificat cu sapun ca nu s-au observat. Am aplicat metoda lui Humbert, cu gaura data in capac mai mica decat diametrul furtunului si acesta introdus fortat. Acum functineaza perfect.
Ape limpezi!
|
 |
|
Multumesc tuturor de raspunsuri. Am mai verificat instalatia, am mai adaugat drojdie, dar rezultatul e cam acelasi... Am scos piatra de aer din acvariu si am lasat doar furtunul, si baga CO2. Am zis ca o fi prea fina piatra asa ca am incercat o varianta pe care am citit-o undeva pe forum, cu filtru de tigara pe furtun, dar tot degeaba.
ultkas, am verificat presiunea, nu pare sa scape pe nicaieri, dar pentru siguranta, am etansat si mai bine furtunele in capace.
baj, am sa incerc si varianta descrisa de tine, cu mai mult zahar, iar intr-o ultima instanta am sa ma orientez spre un difuzor homemade, dintr-un filtru mic, si asa cred eu, chiar daca nu e foarte mare presiunea, tot va baga co2 fiindca nu trebuie sa forteze nici un filtru foarte dens care sa dizolve bula.
O seara faina sa aveti!
|
 |
|
Nu, am avut grija sa nu fie apa prea fierbinte, doar foarte putin calduta. Am sa refac tot traseul inslatatiei... altceva nu vad ce as mai putea face, fiindca e ciudat, asa cum am zis, daca nu o pun sa bage in acvariu, face bule in numarator iar dupa montare, mai face dar numai pentru o perioada scurta de timp, iar acum ma intreb, daca ar avea scapari, de ce ar face bule imediat si dupa aia gata?
|
 |
|
Salutare tovarasi,
Am facut un nou setup, plante mai multe, mai diversificate, asa ca m-am pus pe treaba si am facut si o bomba... de fapt deja e a treia, fiindca m-am gandit ca poate am gresit undeva la reteta, si la toate am intampinat aceeasi problema: lipsa presiunii, cel putin eu asta cred ca este. Mai precis, instalatia consta din flacon(PET) 2L pentru compozitie, flacon 0,5L ca si numarator de bule, furtun cu valva antiretur intre cele doua recipiente si valva antiretur pe furtunul care vine de la numaratorul de bule si merge in acvariu, iar ca si difuzor, momentan o piatra de aer, urmeaza sa confectionez unul din lemn de tei. La compozitie am folosit reteta cu gelatina (Dr. Oetker) 20gr si 1,5 cani de zahar, tinut la frigider pana a doua zi, dupa care s-a scos, sa tinut pana a ajuns la temperatura camerei si am adaugat drojdie dizolvata in apa. La primele doua bombe au fost cu drojdie la cub, acum la cea de a treia am folosit drojdie uscata, tot Dr. Oetker. Pentru inceput am adaugat o lingurita rasa, dar efectul nu a fost cel dorit, chiar daca au trecut mai bine de 12 ore de la punerea in functiune, asa ca am mai adaugat inca o lingurita rasa, dar se pare ca tot degeaba. Daca nu conectez instalatia sa bage co2 in apa, totul e ok, scoate 1-2 bule/sec in numarator, insa daca o conectez, continua sa functioneze pentru un minut apoi tot mai slab, pana cand ajunge sa scoata o bula la 2-3 minute. Sa fie piatra de aer de vina sau trebuie mai multa drojdie...? S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?
|
 |
|
Am de vanzare un pachet de plante format din:
hygrophila polysperma: 13 fire de 10-20cm
Riccia fluitans: o portie cam de 10/10cm
Pret 15 lei + taxele postale
|
 |
|
Vand un pachet de plante format din :
Hygrophila polysperma - 13 buc de dimensiuni cuprinse intre 10-20cm
Riccia fluitans - o portie cam de 10/10
Pret 15 lei + taxele postale
|
 |
|
Vand riccia, 3 bucati cam de 10/10 cm, 10 lei/buc. Din pacate a crescut la suprafata si are alge.
|
 |
|
Donez guppy, de preferat in Oradea sau imprejurimi.
|
 |
|
Salut,
Ma intereseaza plantele. Ai PM. Mersi
|
 |
|
La asta ma gandeam si eu, daca lumina e prea multa mi-e sa nu ma umplu cu alge. Din ce am citit, in cazul de acum, cu 2 tuburi de 18W, am 0.4W/l, ceea ce se incadreaza la iluminarea medie, e adevarat, limita de jos... Dar, uite, e buna ideea ta cu un maxim undeva la 3-4 ore, asta chiar nu mi-a trecut prin cap. Le leg separat ca sa le pot aprinde pe rand. Oricum am doua pe un droser de 40W, legate in serie.
|
 |
|
Deci asa cum am banuit, ar mai fi nevoie de inca doua tuburi, sa ajung la 72W. Probabil o sa instalez chiar azi inca doua. Substrat, sub pietris, cum am spus AquaBasis. Si da, parvula are radacina, deci se va prinde. Mersi de sfaturi.
|
 |
|
La inceput de toate tin sa va salut si sa va multumesc tuturor care pana acum ati postat pe forum o gramada de lucruri, idei folositoare, mai ales pentru cei incepatori ca si mine in ale acvaristicii. Din pacate nu prea am gasit alti acvaristi din Oradea, pentru a putea face schimb de informatii sau idei undeva la un suc, sau o bere rece... Cum spuneam, sunt la inceput in ale acvaristicii, si am de gand sa incep cu un acvariu de 90l net, primit de la un prieten care nu il mai folosea de ceva vreme, i-am gasit un loc bun in casa, ferit de lumina directa a soarelui, pe un corp de mobila care sper sa ii sustina greutatea, i-am facut un suport din pal sub fund, care sa-i acopere partea de jos a substratului, de asemenea i-am confectionat si un capac pe care am montat doua becuri fluorescente Osram de cate 18W fiecare cu balast electronic si intre becuri si capac folie de aluminiu pentru o mai buna reflexie (stiu ca se gaseau folii speciale pentru a reflecta lumina, dar nu-mi permit o prea mare investitie), dar totusi inca ma intreb daca cele doua neoane vor fi suficiente... sau va trebui sa mai adaug inca doua... ramane de vazut. Ca si substrat, o sa folosesc JBL AquaBasis si pietris de rau de granulatie maxim 4mm, bine spalat si dezinfectat cu clor. Bineinteles filtru de aer intern, pompa de aer, incalzitor, buturura cumparata de la petshop si un vas de ceramica pe care vreau sa prind riccia. Ca si plante, am achizitionat: Mayaca fluviatilis, Eleocharis parvula si o portie de Riccia fluitans, care urmeaza sa pe plantez azi (aici am o intrebare, e destul sa le infig in substrat, ele neavand deloc radacina, fiind cosite din alt acvariu?) si urmeaza sa mai primesc saptamana viitoare limnophyla, heteranthera, higrophyla, althernanthera, ceratopteris, miriophylum, didiplis. O sa incep astfel azi ciclarea acvariului si pentru accelerarea procesului am sa folosesc BioNitrivec de la Sera si fertilizant lichid pentru plante de la Tetra. Abia dupa ciclare, o sa cumpar pestii, dar inca nu stiu daca de aici din Oradea, sau daca merita sa fac un drum pana in Ungaria la Debrecen, unde am inteles ca sunt doua super petshop-uri. De asemenea, o alta intrebare care o am este daca sa pun sau nu si melci? Voi ce parere aveti?
Daca undeva am gresit, sau daca mai aveti unele sugestii, le astept.
|
 |
|
Salut,
Crezi ca ar putea sa supravietuiasca unui drum prin posta pana la Oradea? Daca da, as vrea si eu cativa. Mersi!
|
 |
|
|
|