[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad

(Cu trei Oscari mari si un Pleco de ~40cm)
OffTopic: NO3 este intre' 3 si 5. (cu ~90 apa schimbata acum, 4,5 zile/ <Marti la ora 11AM, am golit bazinul)

Presupun ca este vina' filtrarii biologice...

>
@Dan P: Probabil, asa ar fi procentul. (acum o luna, am prins si cantarit' Tigerul mare si cel mic: (1,180 si 930 grame. am scazut, greutatea prosopului dupa ce am bagat pestii la loc')

250g diferenta.... Acelasi bazin, veniti toti in acelasi pachet, aceeasi mancare, acelasi' ETC.

Totusi: 250g de peste, nu este chiar de neglijat. (este aproape portia recomandata pentru consumul saptamanal)

@Quaz: exista o sansa de 50% sa fie pereche. (ori sunt, ori nu)

ocean wrote:Si hop prima depunere:

Paranghelie! Felicitari.

Exista familie reproducatoare, acolo.

(in zilele noastre, se poarta: lg b tq +.... nu mai stii ce si cum, referitor la perpetuarea speciei...)
Mai este unul disponibil. (Tiger)

Si un JD. (daca reusesc sa il prind)

Acuma: o dilema am... (pe care il scot? ca sa nu raman cu pereche)
Merci!

De la Dan din Targoviste au venit. @dan-iulian

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/44793.page la postarea 20, sunt prezenti. (cand ereau' mai junoiri)
Oscarii "RED" lipsesc din bazin. (au crapat' ori sunt mutati' la casa mai buna)

Acum: sper ca se face/alege de o pereche si va fi inca un Tiger de donat. (mai mult ca sigur: ajunge la @marcusyon, daca mai are loc in galeata la momentul cand se decide perechea)

Poza cu bazinul gol' :

https://youtu.be/l7Ir5izi_jo

Una peste alta: au scapat 'carnatii' asti mici de stres'...

Nu mai au pe cine' abuza...

Capsunile' astea: sper sa creasca repede... (sa halesc' in doua-3 zile capsune coapte)
Adica: ceva' asa?
image
image

Daca merge manevra: halesc capsuni la mine in gura.
Selah wrote:
EverSad wrote:Chiar nu este o problema!

Mai mult de atat nu se va curba. (rama superioara este solida si plina de silicon..)

Rama superioara ramane fixa si doar ce poate apasa sticla in silicon rezulta ca si curbura.

O curbura de ~1Cm la 120Cm, nu conteaza...

Curbura nu are chiar un centimetru, totusi intariturile mai tin ceva. Probabil undeva intre 5-8mm. Sper sa fie ok.

Am fost generos' cand am scris de centimetru... (daca ma pot' cita: chiar nu este o problema...)
Chiar nu este o problema!

Mai mult de atat nu se va curba. (rama superioara este solida si plina de silicon..)

Rama superioara ramane fixa si doar ce poate apasa sticla in silicon rezulta ca si curbura.

O curbura de ~1Cm la 120Cm, nu conteaza...
Nu de probleme mecanice/ajustari in timp este vorba... (sunt convins ca se ajusteaza cand este cazul)

Intrebare: Plantele astea, consuma NO2... (nu raman flamande`/ se diminueaza, Nitrobacter? )

Offtopic:
flo77 wrote:niste bile de argila(de alea ca ale tristului, daca tot le am).
Bilele mele' este cat sacul de ciment/beton...

Bayek wrote:Si arata si super frumos. Dar nu se pune eadacina intr-un vas sau ceva, cu roca vulcanica sparta?

Ce rost' are? Radacinile se dezvolta in bazin si o sa arate frumos.

Bubele' in configuratia asta, sunt:

- Plantele vor creste si trebuie remodelat spatiul superior.

- Remodelate "prinderile" (se vor ingrosa buruienile)

- Radacinile tunse... (la vara')

Asa va putea scoate si lemnele/usile superioare de la bazin. (se vad plantele)

Tigeru' ala, are un model misto.

La restul platicilor: nu ma pricep'

Da jaguaru'... (trebu' sa imi iau unul)

Cate kile de peste ar fi acolo?
Daca nu strica, de ce nu?

Pestii au duso' bine si cu mai putina filtrare... (cu NO3: 50, pana la schimbul de apa)

Dar daca tot am pitici la neuron': Sa fie' filtrare biologica in exces.
Plm... Bilele de argila: sunt doar in poza.

Voi merge pe clasic: Prima canistra cu spartura de lava si a doua, cu substrat.

Doresc a detine si a treia canistra (serie).....

Asta presupune: 18L spartura' de lava si 36L substrat...

Abia ajug la proportia de 10%.
Domnu' admin...

La ce este acolo, ai inceput de Miercuri amenajarea?

Cat a durat de la bazin gol la rezultat?
Daca aveti timp de studiu' (si sete de cunoastere)...

Verificati ce se poate scoate/deriva din: Ferita, Perlita, Ledeburita.

(nu va lasati' influentat de: Ceramita, in studiu)
Pai, cand erea' bilele in cada: se facea spalarea. (si au fost spalate in 4-5 'ape')

Din ce a iesit dupe' ele, as fi putut 'crafti' doua caramazi bizuite.

In poza de la canistra, se vede ca nu este umpluta maxim...

Am bagat deasupra, doi saculeti de substrat si grataru' ca sa las spatiu pentru miscarea bilelor in canistra.

Sunt doar 13-14L de material in canistra. (din 18)

Sper ca se misca acolo. (verific in uikend' daca saculetii au ajuns pe fundul canistrei)
_______________________________________________________________________________________
Ca tot a fost confirmat:...

Este roca vulcanica, acoperita cu un strat subtire de argila: treaba, devine curioasa din punct de vedere 'marketing'... (se vinde produsul: bile da' argila)

Personal, as cumpara roca vulcanica in forma sferica... (dar: neacoperita de praful de caramida)

Cum structura rocii vulcanice, nu permite modelarea (facila) in forme sferice: ma taraie' neuronul in directia ideii ca nu este roca vulcanica.

Concluzie/rezultatul sinapsei: NU este roca vulcanica. (este Perlit "spoit" cu praf de caramida)

Pam Pam ! Si ploaie da' stele. (plm)

LL Edit: bine ca nu am apucat sa bag bilele la stiulau' (cu marketingu' asta dubios, risti sa ai imbunatatiri corporale cu materiale neconforme)
In vata reala (a alora de 98%) li se rupe stiuletele, in asteptarea baniilor dati de "la stat". (ajutoare diverse ca: nu vrei sa muncesti)

Mai bine, sa nu fim' Chimisti'.... (aia de se pricep la Chimie... /anorganica: da plus 3 la evaluare)

LEdit: Mendelev, are deja poza la Luvru' (in Paris)... Este drept ca: o poza mica... (dar tabelul lui: este calumea')

Cine dracu' mai stie masa atomica si electronii de valenta, a tuturor elementelor din tabel? (de aia: este jupan' Mendelev' asta de la Rusia)

LLL Edit: stiu ca se scrie cu doi de E (numele rusului)

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: