De cand am dat drumul la cele 3 reactoare DYI, in acvariu lucrurile arata mai bine, coralii se deschid, pestii sunt veseli. Intrebarea mea e daca miscarea mediilor in reactoare e prea mare sau prea mica ,ca la asta inca nu stiu cum trebuie sa se invarta. Pe net am vazut mai multe tipuri de reactoare si tot atatea debite la pompa, unele se misca incet ,altele foarte tare. La mine cam asa e acum :
display
Scuzati-mi fundalul sonor, Badea vorbea pe undeva pe perete!!!
Mitzi wrote:Stiu, si de aceea o sa-mi iau si eu test de la Hanna.Este pe lista de cumparaturi.Sa vad, daca e o sa schimb Poshguard-ul si pun unul nou, fresh. Si, daca tot am comis-o, macar sa o arat.In seara asta am luat un Zebrasoma Flavescens.Motivul a fost pentru ca este puiut.Are mai putin de 4cm si semnele distinctive de pui.
Pana acum , de un an de cand ma uit prin magazine, nu am mai vazut asa mic.
Pestele l-am aclimatizat si cand am dat de mancare a venit si el repede si a halit fulgi de la Ocean Nutrition si Mysis congelat.
Te salut ,
De unde ti-ai luat Tangul si la ce pret ,ca sunt si eu in faza de a-mi achizitiona unul. Sa ai parte de el!!
apropate toti au sta cred prost la ele, multi acvaristi trec prin toate trei. Rabdarea este virtutea acvaristilor de marine, nic eu nu am avut-o asa ca ...
Ai inteles gresit ,eu nu la asta me refeream ,dar stiu ca intre voi nu va inesalti si am mers pe incredere ptr ca eu nu -i cunosc , acum am inteles poza respectiva
I-am luat de la ciprian01, eu nu -l cunosc ,dar nu m-am indoit inca de nimeni pina acum de vreunul dintre voi . Si sumbi si-a luat doi asa ca el, din ce am vazut ,cunoaste cu ce se manca wudermanii si acvaristica marina.
Dupa o periada destul de lunga pina sa=l stabilizez oarecum ,micul meu papator de bani incepe sa creasca. Micii zaosi de care spuneam nu demult ca stau inchisi de 5 luni, de cateva zile sunt semideschisi. Restul vituitoarelor vad ca incep sa creasca , micul clown e un mare ahos si asteapta mancarea de seara. pe viitorul apropiat greau sa mai achizitionea un Tng galben si 2 fire fish, dar fire fishii sa nu fie zburatori ca celalti doi ,care au plecat prin casa cand nu era si eu ... Apropo ,sapatamana asta am luat un cleaner si 2 Wudermani ,wudermani care parca nu stiu ce e sa manci o piptisia...
Am un osmozor de vreo 7-8 luni. Fac apa in medie 10 litri pe saptamana sau 20 de litri la 2 sapt, doar cand am avut probleme cu sistemul am schimbat mai des apa. Intrebare de incepator cand stiu ca trebuie sa schimb membrana sau cele 2 medii de filtrare ale osmozorului?
Sa aveti o zi frumoasa
Al meu cown sta ca prostu intr-un colt, opus de locul unde-i anemona si nici nu se uita le ea. Sincer nu stiu daca cu genul ala de coral se imprieteneste vreodata clownul.
Deci in euphyllia globescens are vreodata sanse sa se joace?
Ma bucur ca ai devenit activ pe forum, sincer am vazut 2 acvarii care mi-au placut, al tau si al lui shubi, si aceasta comunitate a celor de pe forum ma face sa cred ca inca in Romania nu toata lumea e rea. Aici pe acest forum am vazut oameni care stiu sa dea un sfat ,stiu sa vanda la un pret corect ,sau sitiu sa nu te fenteze doar ca ei au mai multa informatie.
Acvariul tau e profi deja, si simplitatea de a-l intretine cred ca e cheia lui. Cred ca ce omoara placerea unui acavrist ... e lipsa de rabdare, toti vrem sa avem lucrurile foarte repede.
Nu stiu ce sa fac cum sa scad Ca, ca e cam mare, 480, iar Mg e cam e mic ,e clar, trebuie sa fac aditii de Mg. O sa mai las asa cateva schimburi de apa ,ca de ieri am revenit la red seea coral pro coral, o sare care o perioada de cateva luni nu am mai folosit-o. Ideea e ca de cand am dat start la reactorul de matrix, de biopellet si de phosguard ,apa arata impecabil si vechii mei zaosi de care-mi facem probleme au dat semne de viata.
La cat timp schimbi phosguardul? Schimburi de apa si eu le fac saptamanal si am revenit la red sea coral pro.
E prima oara intre voi ,cei care stiti cu marinele cand aud ca un test de la Salifer nu e ok, asta e ,acum am pierdut 30 ron.
Va salut , Azi mi-au venit inca 2 teste de la Salifert pe care nu le-am avut, PO4 care e -0 si Silicat, pe care spre rusinea mea nu stiu siugur daca -l fac corect. Engleza ma tradeaza ,si e diferit de celelalte teste pe care le am, adica are si grila pe carton colorata si seringa subtire ca la Ca si Mg.
Sincer pe you tube nu am gasti testele de Silicat si sunt putin in ceata.
Apropo displeyul meu arata de 2 zile foarte bine , foarte clear la apa, in interior parca a venit primavara, poate fi de la biopellet , de la phosguard, sau de la faptul ca am scos bio balls-urile din sump. S-a intimplat ceva ,dar in bine.
Deci sa revin , ma poate ajuta cineva cu testul asta de Si?
Va salut si sa aveti un week -end placut