Am uitat sa specific , ca locuitorii acvariului vor fi oscarii.
Profit de zilele de vacanta si mai avansez cu decorul.
Am folosit polistiren extrudat in care am decupat mai multe fasii verticale pentru circulatia apei.
Incalzitorul l-am pozitionat in spatele decorului in dreptul celei mai mari gauri.
Gaurile le-am acoperit cu plasa si acum incep cea mai grea si murdara operatie: taierea pietrei in fasii.
In a doua faza am decorat peretele
A aparut acvariul si ceva accesorii
Urmeaza decorul pe care il vreau pe laterale, si ... gata inspiratia
aici as avea nevoie de putin ajutor: 1. pot folosii fasii de calcar lipite pe polistiren extrudat ?
2. cum trebuie pozitionate in si out-ul filtrului ? in spatele decorului ...este necesar burete suplimentar de filtrare?
3. incalzitorul se poate masca in spatele decorului? si daca da cum se formeaza circuitul apei?
Negocierile au dat rezultate
Trebuie sa amenajez spatiul pentru acvariu
In prima faza am construit un perete de rigips in spatele caruia am inclus suportul pentru acvariu
Da, e clar ca trebuie sa ii separ, sunt in negocieri cu familia sa mai construim un acvariu.
Deocamdata nu pot scoate decorul pentru ca este singurul refugiu pentru cei mici.
Intradevar acum doua zile aparusera niste puiuti , mai este doar unu ascuns in corali.
Trebuie sa parcurg informatiile de pe forum si ma apuc de construit.
Va urmez sfatul si dupa mesajul de salut, deschid acest topic despre noua mea achizitie.
Dupa aprecierile voastre se pare ca acvariul meu seamana cu o "varza" Multumesc Koala pentru identificarea exemplarelor, mai adaug niste imagini
acvariu 150x60x60
Am fost nevoit sa transfer acvariul in cateva ore ,asa ca nu stiu cati pesti sunt, de care, nu am introdus toata apa.
Am inceput sa ma informez din mers si am vazut cateva greseli pe care le-am facut.
Urmeaza sa le amenajez locul ,suportul si toate accesoriile. M-am speriat cat de multe sunt, dar sper sa ma ajutati sa le rezolv pe toate.
Va multumesc anticipat.
Sunt Claudiu , am o testoasa de 12 ani si de o saptamana am preluat un acvariu plin cu ciclide. Am foarte multe de invatat de pe acest forum si sper sa ma descurc (cu ajutorul vostru).