[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin123
Forum Index » Profile for catalin123 » Messages posted by catalin123
Am uitat sa spun: UV-ul vine cu invoice, nota de transport si GARANTIA (de 2 ani).
PID este un acronim pentru metoda de regulare a temperaturii: proportional-integral-derivative. Nu intru in detalii, insa pot sa spun ca acest controler (si acest tip de controlere) sunt folosite in industrie pentru regularea temperaturii diverselor procese tehnologice. Detalii aici: http://en.wikipedia.org/wiki/PID_controller
Este un controller de temperatura industrial (parca Japonez) fabricat acum 2 ani.
Este setat sa controleze conform PID. Poate fi setat si numai P sau PD. Toti parametrii PID pot fi de asemenea setati. Accepta toate tipurile de senzor existente.
Pretul unui controller asemanator nou incepe (in functie de dotari) de la 150 EUR. Modelul pe care il am este 300EUR, pentru ca e "full option".
CORECTIE: controlerul aditional de temperatura nu face parte din oferta (eroare de "tipar") ramane numai termostatul incalzitorului (care merge perfect - printre altele).
Inca doua bonusuri la acvariu:
1. http://www.flickr.com/photos/9659778@N02/1971705156/ Toate sticlutele sunt peste jumatate pline; parte din ele sunt aproape pline. In cutia mare alba, sunt 2 saculetzi de carbune activ - nefolosite.
2. +9 neoni
Il vand pentru ca nu ma mai pot ocupa de el:
Se vinde si pe bucati (1,2 sau 3)

1. Sterilizator AquaCristal UV-C 18W (NOU - 2 luni) : 120EUR
2. Filtru Extern Eheim Classic 500L/h (stare buna) : 45EUR
3. Acvariu 150L (stare f. buna, 3 intaritoare, sticla de 9mm, silicon negru) + suport (f. rezistent) + Capac LightGLO + Incalzitor 240W (NOU - 2 luni) + Pompa Aer + Timer lumina + controller temperatura auxiliar profesional + doua filtre interne resun SP-2500L + pesti (1 scalar mare + 1 catfish 15cm + 4 sanitari mari) + decor (3 buturugi mari + 2 pietre mari + 1 pestera) : 310EUR

Total: 475 EUR , daca le iei pe toate: 450EUR.
Plata in lei la cursul zilei (sau in EUR, cum ti-e mai bine).
Imagini: http://www.flickr.com/photos/9659778@N02/sets/72157603091438613/
S-au dat
Schimb 11 neoni in stare f. buna (putini km la bord ) cu plante.
Nu am mai facut schimburi pana acum asa ca nu stiu ce sa cer.
Trebuie doar sa reziste la 28-29 grade C.

Contacteaza-ma aici.
Am uitat: daca vrei, poti sa-mi donezi niste/o planta. Daca nu, n.p.
Donez urmatorii:
3 Callistus
1 Labeo mare (~5cm, il stiu de mic ;) )
1 Jandarm junior
1 Scalar mic
3 nu-stiu-cum-se-chiama (vezi poza asta: http://i196.photobucket.com/albums/aa135/catalin123_bucket/trei1.jpg )

Singura conditie este sa ai grija de ei (stiu ca ai grija de ei, dar tb. sa fi sigur )

Contactati-ma aici.
Salut.

Am o mica problema.
Am 2 discus mici (4-5cm). Unul dintre ei se comporta cam ciudat: se apropie de celalalt, se lasa pe o parte si incepe sa tremure din aripioarele dorsala si ventrala si din coada. Dupa asta, celalalt se apropie si incepe sa-l ciuguleasca... Ce-i cu tremuratu? E normal?
Plus, nu inoata decat cu o aripa (dreapta). Stanga o tine mai tot timpul stransa si lipita de corp. Doar la nevoie (cand trebuie sa accelereze) da si din standa -in mod normal.
Re. broscuta de calciu, buna idee dar...la 200L o fi prea mult una?
Folosesc apa de la robinet care, conform testului (TetraTest 5in1), are KH=3.
Schimb apa 1 data pe saptamana, cate 1/4. In acvariu am KH cat am spus.

O fi tester-ul "stricat" ?

Apropos, care este KH-ul optim pt. scalari ?
Da, te rog detaliaza. Ai idee daca influenteaza si PH-ul ?
Si cam care ar trebui sa fie valoarea optima pentru un acvariu cu scalari (maturi) ?
Ok, deci in afara de produsele specializate, a testat cineva vre-o metoda "in casa" ?
Oki, meric mult.
Cum pot sa normalizez KH-ul ? In acvariu am undeva intre 0 si 3 (nu stiu exact pt. ca test-ul este pe intervale)
Si e ok ca siguranta a pestilor ?
Am nevoie sa lipesc niste tzevi de plastic.

Avetzi idee cat de sigur e Bison EPOXY 5min (ala incolor) ?
Dupa lipitura vad ca suprafatza e lucioasa si dura. Practic se poate si pili.
Ei spun "buna rezistentza la apa", dar asta nu inseamna neaparat ca se poate scufunda in apa.

Mercic.

Forum Index » Profile for catalin123 » Messages posted by catalin123
Go to: