Message |
|
Bine v-am regasit... am fost in vacanta (Grecia) iar acu' am inceput munca.
O sa incerc sa ma mobilizez sa fac ceva cu bazinul, da' e greu... afara e canicula si ma asteapta inca 2 saptamani de concediu (in august).
Va pupa koala! 
|
 |
|
'neata!
- arunca pietrisul ala si pune nisip marunt (genul de nisip "de constructii").
- arunca toate "decorurile" acelea... TOT!
- bazinul trebuie sa fie ca un colt de natura, nu ca "ceea ce vezi in filmele cu Nemo".
- uita-te la rubrica "Donatii" si ia cateva plante naturale... vad ca nu ai lumina, deci nu vor creste cine stie ce.
- nu ai nevoie de termometrul acela... temperatura apei = temperatura camerei.
- pune nisip si cateva plante pe partea din spate.
- dupa 2 saptamani, ia 2-3 pestisori mici si aia e tot... ii hranesti cate putin, odata la 2-3 zile.
- schimba-le cate 5-10 litri de apa la fiecare 1-2 saptamani.
- o sa tot faci greseli, dar suntem aici ca sa ajutam cu sfaturi si pareri.
|
 |
|
Bogdan_g wrote: Salut,
Intentionez sa-mi mut acvariul in casa noua si ma intreb daca e o idee buna? E vorba de un ansamblu (acvariu, bolovani, nisip, apa, filtre, sand) care are cam o tona pe o amprenta la sol de 60/200 cm. Ma intreb daca va tine sapa in conditiile in care am incalzirea in pardoseala?
Multumesc anticipat
Nu vor fi niciun fel de probleme, stai linistit.
- eu am bazin de 200x55 cu sump dedesubt... la bloc. Din 2008.
- incalzire in pardoseala nu inseamna ca iti fierb talpile... sumpul ala nu va sta direct pe ciment, asa ca nu e bai.
- pui polistiren sub sump si ai scapat de orice fel de grija legata de asta.
|
 |
|
Saru'mana tante Faye si bine-ai revenit printre noi!
- daca ai un mascul de Ancistrus si mai multe femele, atunci o sa depuna cu toate.
- o sa te umpli de pui... sa te vaz cum scapi de ei, ca nu e deloc usor!
|
 |
|
E doar o chestie de gust, pestilor nu le pasa... pune-le pe alea care iti plac tie si aia e!
|
 |
|
Mda, ce sa zic, foarte misto!
|
 |
|
Cei mai pasnici "albastri" pe care i-am avut eu au fost Presudotropheus elongatus... da' nu au dimorfism sexual, asa ca femela arata la fel ca masculul. Mie mi-a convenit de minune.
|
 |
|
- Decorul ramane acelasi, pentru ca peretele de piatra este lipit de geam cu MUUUULT silicon si nu cred ca se mai poate scoate de acolo (fara sa sparg geamul).
- Intentia mea este sa imi reuseasca un "perete de plante" printre care sa se mai vada cate ceva din pietrele fundalului... sa vedem ce-oi reusi.
- La o adica, am la dispozitie lemnele mari din care sa pot incropi un fel de buturuga imensa. Pozitionata direct pe nisip, cumva "pe lungimea" bazinului.
- Nu am cautat inca pestii, dar nu cred ca sumatranii sa fie greu de gasit. Ma rog, acu' douaj' de ani se gaseau pe toate drumurile.
|
 |
|
Depinde cat de "gros" vrei sa fie stratul de nisip... poti incepe cu 15 kg si vezi daca iti place. Poti completa oricand.
Vezi ca Aulonocarele cresc mai mari... da' totul e o chestie de gust. Ia ce pesti iti plac tie, nu ce pesti ne plac noua! 
|
 |
|
Sumatranii, pestii "copilariei" mele acvaristice... alaturi de Tetra si Conchonius.
Am o nostalgie legata de asta, asa ca voi incerca un altfel de "bazin"... timp de ani de zile am fost preocupat doar de "cichlidae", asa ca am decis sa incerc si altceva.
Bazin: 200x50x55 cm... cu sump (100 litri apa)
Filtrare: ~50 litri de matrix & spartura lava
Lumina: Leduri
Imediat dupa vacanta o sa iau niste nisip de la Hornbach si o sa incerc sa plantez cateva plante easy... NU vreau "fitze" si nu o sa ma incurc cu CO2 si alte "specialitati"
O sa fac o lista cu plantele pe care le caut, dar accept orice sugestie.
Pesti: probabil 100 sumatrani + ancistrusii mei (6-7 bucati) + niste Corydoras.
===
O sa revin imediat ce fac ceva practic... deocamdata, totul e la stadiul de "ma gandesc sa fac asa".
|
 |
|
quaz wrote:Am eu !
Te sun , Ricardo !
Multumesc frumos!
|
 |
|
Ohohoho, felicitari!
|
 |
|
Frumos proiect!
- eu as zice ca 2 saci (2x25 kg) de nisip ar fi suficient... gasesti si la Hornbach, gata spalat si cernut.
- cauta niste bolovani d-aia "de rau"... rotunjiti. Vezi ca sunt niste bazine misto aici, facute cu astfel de pietre (cauta la "Creme de la Creme").
- la pesti, te-ai decis?... vrei musai-musai 3 familii, sau merge sa iti fac o recomandare bazata pe 2 culori: Labidochromis careuleus (galben) + Pseudotropheus lombardoi (albastru).
- poti lua cate 10-12 exemplare din fiecare si faci un card frumos... ambele specii au si femelele colorate, deci nu te vei trezi cu niste "stavrizi" spalaciti.
- sunt specii calme si se inteleg intre ele... vezi la mine in semnatura, bazinul "Marele african".
|
 |
|
Am nevoie de o sursa pentru pompa de recirculare... ma gandesc ca poate careva dintre voi are pompa arsa si a ramas cu sursa "pe plus".
|
 |
|
Aceasta poveste s-a incheiat ieri...
- am dus pestii la Ionut (AquaPlanet - Clinceni).
- masculul avea 34 cm lungime si 18 cm inaltime... nu l-am cantarit, da' era "barosan".
- am ramas cu un bazin gol si cu 4-5 ancistrusi... undeva, in grotele din perete, se ascunde si acel Botia.
- in august vreau sa ma ocup de acvariu... nisip, plante easy si sumatrani. Poate si niste Corydoras.
Cam asta a fost povestea... voi incepe un alt jurnal.
|
 |
|
Ala era magazinul lui Relu Iosif... da' e poveste veche, cel putin 10 ani.
Nu stiu daca si unde mai "activeaza".
|
 |
|
@Blue14
Dragule, suntem o mana de oameni aici si e pacat sa nu lasam loc de "Buna ziua!". Nu merita sa iti strici numele pentru cateva sute de lei.
Nu stiu care e povestea si nici nu este treaba mea sa "fac politie pe forum", dar eu te sfatuiesc sa dai banii inapoi si aia e.
In rest, pentru toata lumea ar trebui sa fie valabila zicala aia cu "Cine nu deschide ochii, deschide punga".
Fiti atenti si incercati sa va luati toate masurile de siguranta atunci cand cumparati ceva de la persoane fizice.
|
 |
|
Colegul Liniste22 si-a schimbat usernameul... acum este Ariath.
|
 |
|
o zi minunata sa aveti domnule Barbu!
|
 |
|
necky wrote:Salutare,
As vrea sa va cer o parere referitoare la un filtru de apa pe care-l am deja montat...
- daca bazinul tau o sa fie apa, pietroaie si ciortani,
- daca nu o sa vrei corali duri,
- daca nu te deranjeaza oleaca de alge pe pietroaiele alea,
- daca "te simti norocos".
Atunci DA, poti folosi acel filtru pentru un bazin cu apa sarata... cu grija si atentie la celelalte caracteristici ale apei, vei putea tine un bazin marin.
O sa iti mearga si ceva corali "moi"... dar NU corali duri, deci fara "fitze". O sa ai de luptat cu algele.
In general, daca vrei sa bagi bani in fundul pestilor marini, atunci investeste si intr-o instalatie de osmoza... o sa te lase sa dormi linistit.
|
 |
|