Message |
|
|
 |
|
dapai deja veniti cu presupusu ca nu mai am chef de aburelile voastre.
pai sa stiti ca am chef, numai ca eu din cauza aceea mi-am cumparat 8 ramirezi sa am mai multe sanse sa se aleaga intre ei, si sa faca o pereche, dupa ce se aleg perechile, am sa dau cilalti ramirezi... si adaug niste neoni sau guppy.
dar deja nu va inteleg.... dupa cum mi se pare pana acuma, nu a fost o idee prea buna sa ma inregistrez pe acest forum.
voi aveti ceva in cap... dupa cum vad aveti prea multi bani si loc... cineva va bagat un lucru in cap... si nu vil mai poate scoate nimeni(poate pestii...  ).
va mai zic asta: deci am un preten care tot un acvariu de 100l are, si intr-o vreme a avut vreo 4 carasii(doi dintre ei aveau cam 17cm si ceilati mai mici),4*niste guppy,6*neoni,3 gurami,2*melci,1*plati,1*ancistrus,4*coridorasi. Sa va zic sincer traiau bine, linistiri cam 2 ani, dupa ce mai dadea din pesti si cumpara altii, nu din cauza ca ii mureau caci din cauza ca sa plictisit de ele.
Marimile acellea pentru acvariu recomandat pentru anumite specii de pesti este numai o medie...ceea ce inseamna ca nu este chiar neaparat sa atinci marimea aceea.
Voi cei cu mai mare experienta...  stiti voi multe, recunosc dar trebui sa va purtati mai respectuosi fata de mai tineri si fara experienta.
|
 |
|
unul dintre ramirezi sa retras.
voi ce ziceti imi va muri sarcul? ca imi este mila ca nu inoata cu ceilalti...
daca aveti ceva idei varog sa scrieti cat mai repede...
multumesc,
alpha16
|
 |
|
multumesc, bune siteuri mi-ati dat.
raman dator
|
 |
|
Am 8 ramirezi, chiar astazi i-am luat. Fiecare dintre ei sunt draguti in felul lor.
Va rog dati-mi niste informatii despe ei: ce calda sa fie apa, Ph-ul, si alte lucruri car sa imi foloseasca.
va multumesc,
alpha16.
|
 |
|
Deci acum mi-ai zis-o  . hai ca esti un baiat tare.
sa zicem ca tu ai un acvariu de 50litri... si tu neaparat iti cumperi un filtru de 50l ... pai tu te-ai gandid vreodata ca ti-ar ajunge si unul de 30l?? Ti-l curata apa cat pentru o saptamana.
eu zic ca un filtru conteaza mai mult la un acvariu de 240l.
deci mai bine nu imi scrie pe topicul asta daca ai ceva cu mine. Eu am scris ca am un filtru de 30l si un burete+pompa care curata 90l pe ora.
Daca ai citi tot topicul, ai vedea ca am renuntat la 2 melanchromisi . Mai bineraspunde si tu la intrebarile cerute... ajuta omul, ca si eu incerc cel mai bun pentru ramirezi mei :X ;)
P.S.: Sa zicem ca eu nu scriu chiar foarte bine in romana dar nici tu... Mai bine taci!Data viitoare nu te mai baga in seama. Inainte sa iti mai zic una alta.
|
 |
|
Imi puteti spune cateva despre ramirezi, cat de calda sa fie apa, Ph-ul apei...
am un http://www.bitkiliakvaryum.com/UserFiles/Eleocharis_Acicularis.jpg si am vazut ca cateva ramirezi tot il ciupesc  .. ce ziceti imi va supravietui cu cei 8 ramirezi ?
pai da Rebella, a trebuit sa fac si eu ceva pentru acele pesti... sa sper ca vor avea un stapan si un mediu mai bun.
|
 |
|
draga POMI[i] , am trecut IMDIAT pe RAMIREZI, pentru ca e de 100 ori mai usor sa ii tii, nu in privinta de ce au nevoi
caci sunt mai mici
de tinut temperatura, phul apei e o nimica toata pt mine. Tu ma crezi ca habar nu am la acvaristica... DA nu ai de unde stii cate stiu...
poate ca nu ma prea stiu cu ciclidele, dar cu siguranta pot sa le fac un mediu cat mai bun.
tu tot cu nigrofani aia vii pe mine, da te-ai intrebat vreodata daca imi plac..macar un pic?
poate tie ti-au murit pe loc cate unu...da asta nu inseamna ca si la mine asa se va intampla
asa terog nu fii chiar asa negativist.
|
 |
|
2-3 ori pe zii... sper ca nu iti trebuie si gramajul...
eu deja mi-am cumparat 4 PERECHI DE RAMIREZI
Am dat la un magazin cele doua chilide 
|
 |
|
scuze snakefish, dar nu m-am putut abtine, si cer iertare din nou pentru limbaj.
Ce pesti imi recomandati dar sa fie la fel ca elongatusi(colorati) ...
dupa ce dau cei doi pestisori, am sa cumpar 3 perechi si niste neoni.Acvariul sa fie plantat cu multe plante + niste ascunzisuri.
Va astept parerile sa vad ce spuneti.
Va multumesc, si scuza-ma Snakefish.
|
 |
|
acum va zic de ce am vrut sa imi cumpar ceva care seamana cu elongatusi.... este pentru ca au o culoare foarte frumoasa, si as vrea foarte mult sa vad cum se imiperecheaza.. si cum tine femela ouale in gura.deci daca aveti vre-o ideie ce pesti asemanatori sunt atunci varog sa mi-le scrieti.
multumesc.
|
 |
|
in magazin masculul avea culoarea la fel din poza data, dar dupa ce l-am bagat numa pe ei in acvariu, a inceput sa isi schimbe culoare....
Ma bucur ca snake stie mai multe deoarece el are spati pentru acvarii de 320l... Dar vedeti ca eu nu prea am asa mult loc
si nu am de unde experienti asa multe. Imi pare rau de limbajul meu dar va rog fiti mai intelegatori.
In momentul acesta embii pesi sunt bagati in acvariu dar fara nisip... numai doua locuri de ascuns, si le-am gasit pe cineva..dar ideea e ca si el tot 100l are. Eu il dau, dar in schimb eu imi voi cumpara 4 pseudotropeusi elongatus(1barbat+3femele) la comanda.
|
 |
|
BAH! SNAKEFISH crede-ma ca m-am cam saturat cu chestile tale.... deci de ce crezi ca nu imi bag un filtru mai tare? pentru ca am un preten care tot un filtru de 30l si un filtru cu burete... si lui ii se tine apa curata mai mult de 2sapatamani...deci terog lasa-ma cu aburerile tale...asta daca nu stii atunci mai bine nu te baga.
stiu sa folosesc searchu, dar pe net gasesti toate porcariile de la a...z, deci in ziua de azi nu te mai poti bizui pe informatiile de pe net!
si deaceea am venit pe forumul asta ca m-am gandid ca ma puteti ajuta.. si inca cred asta!!!
|
 |
|
vai de capul omului... si atunci ce sa fac? ce cand am fost in magazinu vietii de unde mi-leam luat vanzatorul o zios ca is o pereche.deci eu eram extrem de fericit, dar la-m intrebat ca daca e bine sa se bata... el o zis ca nu are nimica. deci va dati seamaca ca le-am luat in loc.
Totusi cum imi dau seama daca ii barbat sau femela, ca de amandoi is femela ma duc in bagazin si il fac pe ala sa inghita pe unu dintre astia... si il pun sa imi si invete cum se diferntiaza melanchromisi....?
|
 |
|
Bun...vad ca nu prea m intelegeti....
deci nush ce ii faza cu sexul pestilor.. ca deja ma dispera.
deci ieri le-am modificat acvariul, le-am mai pus pietre
acum parca "barbatul" are o culoaarea mai inchisa..dar tot se vede ca ii si galbena.
dupa cum am citit numai barbati pot sa isi schimbe cuolorile, si daca e asa atunci celalat peste nu si-o schimbat pana acum deloc culoarea.
am sa va trimit niste poze dar numai maine.
in legatura cu permarganul de potasiu... nu se poate gasi la farmacie... daca ziceti ca nu e bine sa o folosesc atunci nu
dar atunci spunetimi la ce bun e albastrul de metil?
Apa e incontinuare cetoasa... maine am sa le schimb apa 100%.
va multumesc, alpha16.
|
 |
|
mersi mult, oare permanganatul de potasiu si albastrul de metil gasesc si la farmacie?
dupa ce am scris topicu acesta, am mai bagat niste pietre la pesti si dupa cum vad le place mult mai mult :X:X.
|
 |
|
MihaiA09 --- am vrut sa fiu scurt si la obiect.... nu cred ca nu ar intelege cineva, dar hai sa lasam asta pentru ca nu e nevoie sa ma inveti ;)  ...oricum mersi pentru oferta ta
Avalon90 -- iti ultumesc pentru raspuns
as dori sa va mai cer un sfat. Am adus nisip din grecia, si l-am curatat bine(fiert,spalat, tot ce mi-a venit in cap am facut ca sa desinfectez apa)...si nici acum nu este apa curata.
am un filtru ATman AT-F300 si o pompa cu burete.daca are cineva vreo modalitate buna de a limpezi apa , as fii foarte recunoscator.
va multumesc,
alpha16.
|
 |
|
buna tuturor,
am o femela si un barbat Melanochromis auratus... mi-am facut un acvariu de 100l, si nush dc dar barbatul isi schimba culoare in galben....si atunci nu se prea bat, dar cand se schimba in culori inchise iara le apuca...
va rog ajutatima si pe mine cu ceva sfaturi.
va multumesc,
alpha.
|
 |
|
mersi mult minnardy ;)... sa vad daca gasesc asa ceva la Cluj...  ca inca nu am vazut peaici, dar dupa cum arata Apistogramma cacatoides.... mi-ar placea sa imi bag o pereche... :>:X:X
Imi poti spune cate ceva despre Apistogramma cacatoides?  cat de calda sa fie apa, ce mancare sa le dau?
|
 |
|
da-le fulgi si alea ajuta la culoare...

|
 |
|