[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andreea_bubu
Forum Index » Profile for andreea_bubu » Messages posted by andreea_bubu
va multumesc pt. raspunsuri.o sa va tin la curent cu ce se mai intampla si cu ce informatii mai gasesc.
pai chiar nu e nimeni pe aici care sa-mi poata spuna detalii mai multe?din ce cauza apar?cum se poate scapa de ele?

momentan am schimbat 3/4 din apa si am curatat foarte bine pietrisul cu aspiratorul chiar cu riscul s deciclez acvariul si am pus in apa schimbata Tetra Aqua Safe,Tetra Crystal Water si cateva picaturi de verde de Malachit pt. dezinfectie.urmeaza ca peste 3 zile sa schimb 1/2 din apa si sa curat iar pietrisul si sper sa scap de aceste larve.
am citit acum despre ce e vorba.problema este ca azi am schimbat apa si am curatat putin pietrisul cu un aspirator si au aparut in acvariu inca vreo 3-4 astfel de larve din pietris.3 foarte mici se vad ca niste fire de ata iar una in stare mai avansata.Ce ma sfatuiti sa fac sa scap de aceste larve?
ciudat mi se pare ca a aparut in acvariul meu...am vazut pe internet un caz unde avea asa ceva dar avea un fel de lac ma mic unde crestea guppy.acolo fiind in aer liber e de inteles.multumesc pt.ajutor
De cateva zile mi-a aparut o vietate in acvariu.La inceput a fost f mica,ceva de genul unui fir de ata de lungime de 1 cm.Am crezut ca e un gunoi ceva si nu am bagat de seama.Dupa cateva zile am observat in apa ca acel fir de ata crescuse si era un fel de viermisor cu picioare,ca un fel de paianjen cu coada.Astazi am gasit aceasta de culoare maronie,mult mai mare.Am scos-o din acvariu si i-am facut si poze,poate stie cineva despre ce este vorba.
trimiti si in tara?
Cred ca daca ma documentez bine inainte nu voi avea mari probleme in a avea un acvariu marin.De asta am cerut aici pareri(din partea celor care au astfel de acvarii) sau care au cunostinte,pentru a avea o vedere de ansamblu asupra acestui lucru.Nu vreau sa il fac repede,vreau sa il fac treptat,si sa il am la gata undeva in ianuarie-februarie.
Multumesc,o sa tin cont de sfaturile voastre.M-am hotarat sa incep sa-mi fac singur un acvariu de 200 l.Vreau sa-l fac de apa sarata pentru ca vreau sa tin in el doi pesti Amphiprion percula (pesti clovn).
Cat\de greu si costisitor e sa faci un asemenea acvariu si sa-l mentii?
Am o intrebare despre compatibilitate.
Am luat ieri 2 zebre si le-am pus impreuna cu guppy.Se bateau la inceput iar dupa,guppy s-au retras intr-un colt iar zebrele inotau in tot acvariul.
Momentan am separat zebrele.
Nu sunt compatibili?
Vreau sa cumpar o planta Anubias Barteri si Java Moss.Ma poate ajuta cineva?
Pe reef.ro am gasit Anubias Bateri dar Java moss nu este.
Daca vinde cineva asa ceva il rog sa posteze sau sa ma contacteze prin pm.
Multumesc!
Am mai gasit inca doua plante care imi plac foarte mult.eu vreau sa iau o buturuga pt. acvariu si mi-a palcut foarte mult planta care e pe aceasta buturuga din poza.
http://img215.imageshack.us/i/acvariu.jpg/

Si poate ma puteti ajuta si cu denumirea plantei din urmatoarea poza :
http://img268.imageshack.us/i/8662009061411.jpg/

Multumesc pt ajutor!
nu,nu este al meu.momentan sunt in cautare de idei pt decorare.
voi pune poze cand il termin.
Ce alte plante imi mai recomandati pt. acvariul meu tinand cont ca este mic si sa nu fie pretentioase?
Asta care este in poza mi se pare destul de buna si este si estetica.Unde as putea gasi de cumparat?
Imi poate spune cineva ce planta este aceasta din poza?
http://img268.imageshack.us/i/tetra2.jpg/
Si daca se intretine greu si ce fel de substrat trebuie sa am pt ea.
Multumesc!
Buna ziua!De o saptamana am cumparat un acvariu de la Aa-Aquariums de 15L.Am hotarat ca pt. inceput sa incep cu acesta,iar in viitor daca imi va placea voi cumpara unul mult mai mare.
Problema mea este ca am pus pestii in el de 4 zile iar astazi apa era murdara,mirositoare.Eu am inteles ca apa se schimba o data la saptamana.Acvariul are urmatoarele dotari:

Model No.:
AA310LGW
Product Name:
12.4" Rect. Aquarium (15L / 4 US Ga)
Description:
- Fish@Hotel.Series
- 6W Fluorescent Lamp
- Tank top integrated filtration for easy and convenient maintenance
- 3 stage filtration, Mechanical, Chemical and Biological

Aquarium Dim: 31.5 x 25 x 30cm / 12.4 x 9.8 x 11.8inch (L X D X H)
Capacity: 15L / 4 US Ga.
Input: 220-240Vac 50Hz
Watt: Less than 9W
Lamp: 1 x T5 6W Fluorescent Lamp Tube
Colors Available: Black & Silver

Acvariul arata asa : http://www.aa-aquarium.com/showroom4.php?id=16&level=3&line_id=24
Este identic cu acesta.Azi cand am desfacut filtrul si am curatat acvariul am vazut ca are 4 bile de plastic striate,si un burete in care este un saculet sa plasa cu ceva negru in el(carbuni presupun).

Mai trebuie ca cumpar vreun accesoriu la acvariu?(in afara de termomentru,incalzitor).Ma refer doar pt. a mentine limpezimea apei.Am pus in apa si solutie pentru conditionarea apei Sera Aquatan si inca o solutie Sera Bio Nitrivec(mediu lichid pt. filtre biologice cu bacterii purificatoare pt. acvariul de apa dulce.
Pestii i-am hranit de 3 ori pe zi cu larve rosii,pureci si fulgi pentru a diversifica.Acei fulgi au un miros neplacut dar de fiecare data le-am dat pestilor putin pt. a nu ramane in apa.
Acvariul se poate umple pana sus sau trebuie lasati cativa centimetri ?
In acvariu am 4 guppy si vreau sa ma adaug 2 neoni eventual.
Astept parerile voastre.
Multumesc.

Forum Index » Profile for andreea_bubu » Messages posted by andreea_bubu
Go to: