Message |
|
Acvariul meu are mai mult mai mult de o luna de la start, cu ciclarea efectuata, iar pestii i-am intridus de o saptamana;
Intr-adevar in timpul ciclarii am avut diatome incredibil de multe in masa de apa (NO3 era de aprox 150-200mg/l) dar acum este cristal....numai ca se coloreaza frunzele...
In legetura cu lumina...trebuie sa fac modificari ale capacului pentru ca vreau sa mai pun in functiune un tub
|
 |
|
ai pm?
|
 |
|
da, la mine se sterg cat de cat, dar raman totusi usor patate, pai ales in zona nervurilor
|
 |
|
Da exact acelasi lucru se intampla si la mine....
@dimonty
Ai cumva si o pelicula fina..."uleioasa" pe luciul apei? Pentru ca la mine este...
Cred ca s-ar putea sa avem diatome...
|
 |
|
Fix aceeasi planta o am si eu, ma refer la acea "Hygrophila" care de fapt nu stiu ce este exact, si fix aceeasi problema cu pete maro pe majoritatea frunzelor...
@dimonty:
De unde ai luat plantele?
|
 |
|
Pai mi-se tot depune pe frunzele plantelor si trebuie sa le scutur in permanenta...Nu e normal...totul s-a produs la 2 zile de la momentul resetarii acvariului.
Varatia parametrilor chimici ai apei este ok dupa parerea mea.
Am facut si treaba cu lumina 0 timp de aprox 36h nimic
De cate ori scutur frunzele, apa se umple de particule, dupa care se depun iar peste tot...
|
 |
|
Acvariul este aproape ciclat; 3-4mg/l de amoniac se descompun in mai putin de 24h
Valorile de nitrati au inceput sa scada,
Vata vroiam sa o las in filtru doar cateva ore ca sa vad ce se intampla si cate particule retine...
|
 |
|
Nu am turba in filtru,
M-am gandit sa inlocuiesc pentru o perioada primul burete de aspiratie al filtrului cu vata. Porozitatea buretelui fiind prea mare, am impresia ca nu retine "praful" din apa...
|
 |
|
Nimic....de marti seara pana azi dimineata nimic...
doar fluctuatii intre densitatile observate de mine dimineata si seara, in rest...stau si astept 
|
 |
|
@Radu.U
Am facut exact cum mi-ai sugerat; rezultat...nu s-a schimbat nimic. In continuare apa este plina de particule in suspensie.
Stau si ma gandesc daca nu cumva au ramas bule de aer in substrat, care in momentul in care s-au ridicat la suprafata, au antrenat si partea fina, prafoasa din substrat.
@ReBella
Granulometrie:
Pietris: 3~4mm
Nisip: 1~1,5mm
Am un substrat de grosime cuprinsa intre 4~5cm fara substratul fertilizant care are cam 1,5cm
Ce sa mai fac???
|
 |
|
1. Da, am scos toata apa, am sters acvariul cu servetele uscate, am introdus substratul+2cm pietris si 2cm nisip, am reintrodus apa + plante
2. Nu stiu daca sunt sau nu sunt alge, pentru ca ma induce in eroare mirosul apei, asemanator, cum am spus, cu cel al substratului, pe care l-am simtit in momentul aplicarii acestuia.
...Nu stiu ce sa zic...
|
 |
|
Aseara cand am ajuns acasa si am verificat acvariul am observat ca apa are un aspect tulbure datorita unor particule foarte foarte fine, de culoare maronie (din ce imi dau eu seama), prezente in toata masa de apa, inclusiv pe zona de suprafata (luciul apei) formand o pelicula.
Acum s-au depus si pe unele din frunzele plantelor, dandu-le acestora un aspect oarecum prafos.
Daca introduc in apa o bucata de foaie de hartie alba, la scoaterea acesteia, pe ea se vad efectiv o multitudine de astfel de particule.
Mirosul pe care il degaja apa, de la aparitia acestor particule, este identic cu cel al substratului fertilizant (TetraPlant - Complete Substrate) pe care l-am introdus sambata, la re-setarea acvariului, fapt ce ma face sa ma gandesc ca de aici si problema...
Acum intrebarebarile mele sunt:
1. S-a mai intalnit cineva cu un caz asemanator? si daca da, Ce a facut?
2. Ce imi recomandati sa fac?
Mentionez ca acvariul e in faza finala a ciclarii iar valorile la ora actuala sunt:
- NO3 aprox 200mg/l (JBL Quick test)
- NO2 10mg/l ( 10 este valoarea maxima pe test si nu stiu daca am valori mai mari - JBL Quick test)
- NH3 aprox 0mg/l, (Terta NH3/NH4 test) asta dupa ce aseara am introdus amoniac 25% pentru a obtine o concentratie de 1.5--2mg/l
Fotografii la masa de apa am incercat sa fac dar nu se vede mai nimic...
Va multumesc
|
 |
|
Verifica topicul asta: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=8933
Mie aproape ca mi-a disparut in 2 zile; azi dimineata mai era foarte putina
|
 |
|
Nu este nici de la mancare pentru ca nu am adaugat nici un pic.
O sa vad maine daca s-a mai extins...
|
 |
|
nu am introdus in apa nici o alta substanta in afara de amoniac...
treaba este ca a aparut in cursul noptii sau al zilei de azi, si are totosi o suprafata destul de maricica...
|
 |
|
Merci fishyman
mie nu-mi mai merge imageshack asa ca am adaugat si aici

|
 |
|
Acvariul se afla in faza terminala a ciclarii, pe care am facut-o cu NH3.
de mentionat este faptul ca sambata am facut o resetare, prin care am introdus substrat fertilizant "Tetra", folosind in continuare aceeasi apa cu care am inceput ciclul azotului.
Astazi am observat o chestie ciudata pe fundul bazinului: mai multe zone (mai exact 3) cu aspect gelatinos, aproximativ transparent, asemanator cu o meduza...
Va rog sa-mi spuneti si mie ce este aceasta materie si cum sa rezolv problema petelor cu aspect de "Predator" :-)
Va multumesc!
Am atasat aici si o poza http://img198.imageshack.us/img198/3026/p1020223res.jpg
|
 |
|