Message |
|
imi plac sudurile la suportu ala, daca eram in stare de asa suduri imi faceam singur suportul la acvariu. Luate la flex proeminentele poate arata asemanator, dar important e sa fie si rezistente sudurile.
|
 |
|
din pacate nitratii nu se reduc prin filtru de osmoza. Nu am incercat acel filtru supliementar (sistem Aquili) care stiu ca filtreaza si putina apa.
|
 |
|
ce dulce e revenirea nu ? cunosc sentimentul
bine ai revenit
|
 |
|
daca imi iau vreo pedeapsa ca fac reclama aia e
filtru l-am luat de pe eurohrana unde intradevara era cel mai ieftin, a durat si multicel pentru ca vine din Polonia, iar comunicarea cu magazinu e praf, dar a fost totu ok, eram ingrijorat psotasem si pe un grup fb dar am vazut ca toti au avut aceeasi experienta, deci e ok. A costat vreo 650.
lampa de pe endler ca am vazut ca aveau acelasi pret ca si pe siteul chihiros, chiar cu un 10% reducere, prima comanda etc era 2100 am dat vreo 1900.
|
 |
|
Am eu la acvariu, pentru ca am avut carasi, un Oase Biomaster 600 si un Ultramax 1500. Pot spune ca Aquael-ul parca imi place mai mult, are sertarele intregi avand prefiltrul sus, care se scoate fara a scapa apa pentru ca are robineti independenti IN si OUT care oprindu-i succesiv poti crea depresiune in canistra si astfel la desfacere nu scapa apa. La Oase trebuie sa decuplez un pic si cupla cu furtune, altfel iese apa cand scot prefiltrul si nu e placut fiind in mobilier de PAL. Buretii par mai buni la Aquael, chiar daca poate nu-i vei folosi, iar debitul este mai mare vizibil. De silentios e silentios nu am ce zice. Eu chiar de ieri l-am oprit, ramanand doar cu Oase, singuru motiv pentru care am ales sa tin Oase e incalzitoru inclus. Acum am pesti pasnici Leeri, guppy si e risipa de energie 2 canistre.
Am si un chihiros wrgb II de 120 cm, e super lampa imi place, nu pot da mult sfaturi despre ea ca nu am plante cu pretentii si am schimbat ?i multe in ultimul timp, fertilizare, am trecut pe apa RO etc. ca sa pot spune ca doar lampa a facut nu stiu ce diferenta.
|
 |
|
eu am un eheim de 120/40/50h sticla de 10 fara intarituri, face ceva burta dar e normal. Daca il faci de inaltime 40 cu sticla de 12 in niciun caz intarituri. Zic eu.
|
 |
|
am schimbat si eu odata un filtru asa din mers, am lasat in paralel doar 1 zi si l-am scos pe cel vechi. O perioada am masurat NO2 ?i NH4 dar nu au fost probleme. Cred ca daca acvariul are substrat atunci nu e deciclat la inlocuirea filtrului deca partial.
|
 |
|
Momentan am o ciorba in acvariu dar vreau sa o complic si mai mult
- 8 guppy, 3 masculi si 5 femele cred, plus ceva puzedrie de pui de la ei, cei care sunt mai mari par aproape toti femele
- 6 zebre clasice albastre 5 dungate 1 cu puncte
- 6 cory jully ?i 4 clasici paleatus
- 3 platy, 2 femele si un mascul
- 5 Leeri, micuti deocamdata
- 1 Betta, posibil sa-l mut in alt acvariu.
Acvariu aproximativ 200 litri net, plantat bini?or iar plantele au inceput sa mearga bine.
Problema e puietul de guppy, parca nici nu as renunta la ei, dar sa am totusi populatia sub control. Din acest motiv am introdus pestele Betta, dar nu pare sa faca cine stie ce treaba. Guppy e posibil sa-i mai raresc, dar poate mai adaug 2-3 Platy pentru culoare.
Ma gandeam sa iau un grup de 6 conchonius. Am mai avut acum multi ani, din ce tin minte nu sunt agresivi ca tetrazonele, nici macar in joaca. Punand 6 ar fi ok cred eu, s-ar juca intre ei, dar nu vreau sa creez alte probleme. Probabil voi renunta la alti pesti ulterior precum zebrele care oricum nu prea sunt asa vizibile.
O parere un sfat ? Mai ales cei care aveti conchonius sau ati avut, ce experiente ati avut cu ei ? Niste conchonius voalati sunt chiar frumosi.
|
 |
|
La mine se confirma productia de 5 litri la 80 minute, a umplut butoiu de 60 litri in 16 ore, iar acum ca am luat butoi nou, a umplut 120 litri in 32 ore.
Am masurat si evacuarea la canal, 5 litri in 20 minute, deci arunca fix 4 litri de apa pentru 1 litru de apa RO.
Am facut ieri un prim schimb de apa cu apa RO, de 30%, cat e la mine cei 60 de litri. Nu am remineralizat. Am de gand sa fac in total 4 schimburi de 30% cu apa RO fara remineralizare, cand voi ajunge, zic eu, la un GH de 3-4 si KH 6. Apoi voi face apa la 4-5 grade GH si KH si voi schimba mereu dupa mineralizare. Fac gresit oare ?
Valorile de start la mine la robinet sunt GH=14, KH=25.
Am un TDS metru de pe aliexpress, imi arata 700 la robinet, 740 in acvariu si 44 la apa RO. Am mai testat apa de condens de AC si era 47-50. O fi corect, nu stiu ca nu am cu ce compara. Nu stiu cat trebuie sa aibe apa de dupa osmoza. Important e sa vad cand creste ca sa stiu ca trebuie sa schimb filtrele.
|
 |
|
interesant. Abia azi am pus in functiune acel filtru Aquili. Are un debit vizibil mai redus pe iesirea RO decat pe cea reziduala Cred ca pentru 10 litri RO arunca minim 20 daca nu 40 litri apa. Am masurat doar apa RO si mi-a dat 5 litri in 80 minute, adica 90 litri la 24 ore. Sa fie de la presiune, nu stiu, acum ar trebui sa fie presiune ok la retea.
Daca diferenta Dennerle-Aquili e asa cum pare, merita clar diferenta de bani.
Daca mai e valabila oferta, acum chiar as vrea sa probez acel filtru Dennerle.
|
 |
|
multumesc pentru oferta, nu e insa cazul pentru ca am cumparat de vreun an de la un constantean printr-un grup de fb un osmozor aquili cred, tot ceva similar cu 3 cartuse, strictul necesar. L-am pus in pod si acolo a ramas. Nu prea concepeam eu sa fac apa RO ca e greu cu acumulatul apei in bidoane etc sa nu ma dea nevasta-mea afara  ). Acum ca tot renuntasi la carasi si vrand iar sa am un acvariu plantat, parca ma gandesc serios la varianta de apa RO. Am tras iar prin pod din baie la acvariu prin garaj furtun de 6mm cum e folosit la filtre, si pot pune in garaj un bidon sa prepar apa (peretele unde tin acvariul in living da in garaj). Daca rezolv cu evacuarea apei uzate rezolv si schimbul de apa doar din robineti, fara sa mai intind furtun prin casa.
Eram curios de acele cifre, s?-mi pot face niste calcule.
|
 |
|
ce debit real are acel filtru? In cat timp obti 10 itri de apa RO ? Cata apa arunca pentru a livra 10 litri de apa RO?
Sunt din ce in ce mai tentat sa folosesc astfel de filtru, m-am saturat de mizeria de apa de la robinet. Conform buletinului Raja pentru zona Mangalia am NO3 peste 40, iar duritatea am masurat-o eu cu teste picaturi JBL si am GH=14 si KH=25.
Chestia e ca nu-mi plac cichlidele africane. Ma gandesc in prima faza la o utilizare combinata 1/4 apa robinet si 3/4 apa RO, ulterior poate trec pe utilizare minerale speciale de acvaristica. De mic copil visez si eu la un GH=4, la o apa mai plant-frendly.
|
 |
|
legat de scalari, poate vei fi mai norocos, au si pestii comportamente si comportamente.
Despre Manado pot spune ca e ok, eu am avut. La prima spalare plutea un mic procent din total, prea putin ca sa conteze. In acvariu arata bine eu nu am pus nimic peste el. Singura problema ar fi ca nu prea poate fi sifonat, daca practici asta. Daca vor fi multe plante oricum nu poti sifona. Eu nu aveam plante pretentioase, nici nu puteam tine cu GH14 si KH25. Deaia am renuntat si la CO2, era aproape useless.
Ulterior am renuntat la Manado ca am trecut pe carasi dar l-am pastrat, ma voi intoarce cu placere la Manado, arata bine.
|
 |
|
Ttonyy wrote:Si luptele astea sunt garantate, toti scalarii sunt agresivi, sau a fost doar un caz izolat? Eu am vazut la cineva un acvariu cu mai multi scalari si chiar pareau sa se inteleaga bine.
pai tocmai de aceea cred ca se intelegeau ca erau multi. La 6 nu cred ca va fi pace.
|
 |
|
din 6 scalari foarte probabil se va putea alege o pereche, iar asta se va face cu lupte crancene intre ei. Apoi cand vor depune icre, si se va intampla aproape saptamanal, vor vana efectiv neonii. La mine se dadeau si la cory, ceea ce nu se intampla in mod normal. Am ajuns la concluzia ca scalari ori tin multi ca sa li se inhibe simtul teritorial, iar daca sunt putini, poate doar daca sunt de acelasi sex sa fie ok sa nu aiba pentru ce sa se bata. Eu tot 6 scalari am avut, dupa ce au inceput luptele a trebuit sa-i scot pe cei foarte batuti pentru binele lor.
|
 |
|
extinctoarele alea au in ele doar CO2 sau si alte prafuri/mizerii ? Se poate folosi la acvariu direct ? Cu reductor etc evident
|
 |
|
de ce s-a oprit aici acest topic ? sunt curios cum a evoluat. Au trecut aproape 2 ani, mai sunt guppy in acel acvariu ?
|
 |
|
eu la robinet zona Mangalia am GH=14 si KH=25, deci se poate mai mic. Testat cu testere lichide JBL. Nu stiu ce plante as putea tine eu la apa asta, sigur nimic fancy, cele easy s-a dovedit ca merg.
|
 |
|
Va salut
si eu sunt interesat de subiect, am cumparat recent o lampa chihiros wrgb2 si nu stiu care ar fi regula pentru plante. Mai mult rosu fata de albastru? Mai mult albastru ? C? din cate stiu verdele e doar pentru noi.
|
 |
|
ce nu inteleg la acest tip de acvariu gen Father Fish, de ce sa fie fara nici un pic de miscare de apa !? Nici in natura nu e chiar asa.
|
 |
|