FlaviusTech wrote:Tocmai planta ieftina are acele g?uri severe pe ea. Echinodorus grisebachii Bleheri ... celelalte par ok.
Nu aveam sanse sa cumpar local plante...pestii o sa ii iau local.
Nu asa era ordinea? Plantele mai intai, apoi pestii dupa ce vad daca au succes plantele?
Vreau sa am gazon pe cel putin 3 sferturi din suprafata..... iar restul plantelor in spate pentru scalari.
Cat trebuie sa tin asa acvariul? Cand e recomandat sa incerc 4 scalari mici?
Este ok, deocamdata. Plantele astea vezi tu ce rezista, dar nu o sa reziste multe.
Incearca sa cauti acvaristi la tine in localitate si sa iei de la ei plante, se vor adapta mult mai usor la tine si vor fi ok.
Gazon, pentru el trebuie lumina buna, si tu nu ai. Deci noh...greu va fi daca nu pui o lampa de calitate.
Bacteriile de care ti-am zis le gasesti doar in pet shop uri care au si acvaristica si nici in alea toate, alternativa e sa comanzi de pe internet. La Farmacia Veterinara nu sunt sau nu prea sunt pt acvaristica.
Acvariul ar trebui sa finalizeze ciclul azotului in 4-5 saptamani, sau mai mult...depinde ce faci tu. Deci pana nu este ciclat nu prea as introduce pesti, eventual ceva corydorasi si ancistrus.
Substratul per total cum arata mie mi se pare prea gros...si nu prea imi place cum arata (adica acum ai 3 culori si in natura avem 1 singura culoare...intelegi ?). Era fain daca faceai cum a zis Bayek mai sus, sau macar lasai doar de ala negru.
Mediul scalarilor sa stii ca nu e cu substrat negru...ei traiesc in amazon si acolo este substrat bej..crem, ceva de genul....din filmarile ce le am vazut io pe net
Nu a zis nimeni sa reproduci exact mediul scalarilor, dar totusi trebuie sa ai un acvariu apropiate de natura, cat de cat.
Hrana JBL Week-end este doar pt cand pleci in concediu, in rest nu o folosi. Si atunci cand mergi in concediu peste 1 saptamana da...in rest sub 1 saptamana pestii nu au nimic.
Totusi, in loc de hrana asta iti recomanda hranitor automat.
Nu ai mai zis nimic de filtru. Ce filtru ai la acvariu?
Scalarii mai ai rabdare pana sa ii cumperi.....este timp. peste 1 luna minim.
Mai cauta plante la tine in localitate si mai adauga plante...