Message |
|
Ei sunt. Nu-i asa ca sunt super!
|
 |
|
miaunet wrote:mersi  carasii au crescut foarte mult de cand i-am luat, sanitarii la fel.
cum determin daca ventuzele sunt masculi sau femele?
Prin ventuze, daca cumva te refereai la cei din plecostomas sp., atunci sper sa te ajute textul de mai jos.
Reproduction, Sexual Differentiation:
Sexing many loricariids is not difficult, but takes a trained eye. In some, definitive gill cover spines and pointed genital papilla of males can be made out; in most species sexually mature males tend to be more broad in the head. Looking to the females, they are decidedly broader and rounder in appearance. When fecund and sucking onto the side of their tank, eggs can be seen with a flashlight through their vent area. Due to mixed species shipments, the wannabe breeder is encouraged to purchase and stock a given species in as large a grouping and system as practical, and provide propitious circumstances (food, habitat, water quality) for nature to take its course. Most species of loricariids are recorded as male-nest building and parented; females only being tolerated if egg bearing, then driven out once theyÆve laid their eggs. Otocinclus are listed by some authors as "egg scatterers" contrasting with most of the other egg-laying loricariid genera. Young of the family hatch out in 4-20 days... with many folks listing baby brine and spinach as first foods. For much more on spawning accounts see the references below, particularly Burgess (1989).
http://www.plecos.com/plecos/art_robert_fenner.php
|
 |
|
miaunet wrote:apa era proaspata, in primele poze nu avea nici o zi, nu cred ca se putea face asa in cateva ore (din cate tin minte, parea verde de cand a pus-o in acvariu). acum da, are alge (plantele s-au innegrit si apar niste chestii mici, negri si poroase pe geamul acvariului)
dar, dupa cum spuneam, nu ma pricep 
sunt super pestisorii, mai ales aia micii!
|
 |
|
Radu.U wrote:poate intr-adevar "gadila acvariu zilnic" dar asta nu inseamna ca stau 24 ore.
Si eu imi ofer minim 10 minute pe zi acvariului, ba sa-l privesc sau sa rezolv o problema. La partea cu plantele o fac saptamanal
si eu zic ca merita 10 minute pe zi ca sa ai un acvariu demential
Ai perfecta dreptate! Eu nici nu observ cand trece timpul cand privesc acvariul. Partea proasta :-) este ca in timp ce il privesc imi vin tot felul de idei legate de amenajare...dar trebuie sa ma abtin, sa reduc la minim interventia mea odata setat acvariul....Plus ca ma ingrijoreaza absolut orice comportament care mie mi se pare a fi iesit din comun al pestisorilor...si urmarea este ca incerc sa caut cat mai multe informatii si invariabil, fiind lipsit de experienta, exista posibilitatea sa dau si peste informatii eronate din surse nesigure.
|
 |
|
miaunet wrote:din pacate aparatul meu de fotografiat este imprumutat si nu am timp zilele astea sa il recuperez (imi fac licenta), dar promit ca atunci cand il recuperez sa vin cu poze noi  pana una alta, asa se prezenta acvariul imediat dupa instalare , colocatara a fost foarte incantata de idee
E super colocatara! Sunt sigur ca dupa ce a zarit pestii in acvariu si-a indreptat atentia spre stanga imaginii! :-) Cred ca un card de neoni ca la mine ar fi o fascinatie maxima pentru ea!
Mersi inca o data pentru aprecierile la adresa acvariului meu. Sper din toata inima ca toate valorile sa se mentina la fel si peste cateva saptamani. La cat am citit despre ciclare, ecosisteme, etc... am inceput sa am cosmaruri noaptea.
|
 |
|
miaunet wrote:tenta verzuie este de la fundalul acvariului, apa era proaspata, plantele noi
cat despre micuti, ei abia azi au aparut, mi-a promis tata ca imi aduce un acvariu micut care il foloseste el in general ca maternitate. iar albastru de metil am folosit pentru ca era un fost borcan de gogosari 
Felicitari pentru micuti! Dar hai si tu cu o poza de acum a acvariului...
|
 |
|
miaunet wrote:arata foarte frumos acvariul tau, n-am observat ca face parte dintr-un concurs, sa ma scuzi 
Mersi mult! Dar, apropos de concurs, doar mi-am incercat si eu norocul sa vad daca se uita cineva la imaginile mele pe site-ul de la acvarii de vis. Tot incercand sa ma documentez pe net depre acvariile plantate am dat peste niste concursuri de am ramas masca la vederea acvariilor postate acolo! Oamenii aia nu cred ca au altceva de facut toata ziua.....
|
 |
|
tropikana wrote:Bine ai venit!
Pentru ca nu ai pus poza (vezi ca exista buton de preview  ) o sa incep cu carcoteli pe "text impus":
Mie nu mi se pare ok valoarea aia de 10 la NO2. Urmareste-o pentru ca va mai creste. Acvariul tau nu este ciclat si este posibil sa ai probleme cu pestii, care sunt prea multi pentru cele 2 saptamani de la setup.
Nisip granulatie fina  . Acum depinde ce intelegi prin "fina". Daca e nisip de plaja, iti va sufoca radacinile plantelor. Daca e nisip 2-4mm e ok.
Nu exagera cu fertilizantul lichid (sper Feropol si Feropol24). Pana se adapteaza plantele, foloseste jumatate din cantitatea recomandata.
In rest, apa limpede!
PS: Schimburi de apa faci?
Am gresit maxim valorile! De fapt am 10 NO3 si 0 NO2...  Fertilizant lichid folosesc intr-adevar Feropol...si mersi mult de sfat, caci cam eram tentat sa abuzez de el.
|
 |
|
miaunet wrote:e foarte draguta poza cu acvariul din magazinul respectiv, dar o poza cu acvariul tau personal ar fi mult mai buna 
Ha!...Ce-i drept m-am inspirat la setup de la un acvariu dintr-un magazin de profil, dar numai in ceea ce priveste radacina de mangrova si nisipul. Dupa asta a inceput chinul...
|
 |
|
miaunet wrote:iti recomand sa uploadezi imaginile pe un site gen www.photobucket.com sau www.tinypic.com , imageshack, etc. sunt multe optiuni, eu personal lucrez cu photobucket. uploadezi imaginea acolo si iti dau ei linkul pentru postare pe forum (cel cu img)
Bafta 
Mersi mult de tot. Merge!

|
 |
|
miaunet wrote:iti recomand sa uploadezi imaginile pe un site gen www.photobucket.com sau www.tinypic.com , imageshack, etc. sunt multe optiuni, eu personal lucrez cu photobucket. uploadezi imaginea acolo si iti dau ei linkul pentru postare pe forum (cel cu img)
Bafta 
Sper sa mearga de data asta:

|
 |
|
miaunet wrote:img la un link de pe alt site nu merge, mai bine faci o poza la acvariul propriu si pui aici 
Spune-mi cum! te rog...ca ma chinui de ceva vreme cu asta....
|
 |
|
sper sa se vada imaginile...
in legatura cu schimburile de apa....da, la fiecare 3 zile cam 20%.
Intre timp am adaugat si cateva bilute JBL proflora 7+13 la radacina grupurilor de plante. Valoarea NO3 a scazut la 10mg/l.
Am adaugat in acvariu si un tester permanent de CO2 care la o zi de la montare imi indica ok, kh 4-6, ph 6,8.
Pestii par super ok...oricum am emotii, abia astept sa mai treaca vreo 2 saptamani.
|
 |
|
|
 |
|
Sunt la 2 saptamani dupa setup si deocamdata valorile sunt ok 10NO2, 0NO3, >4 GH, 6KH, 6,8PH.
Ce spuneti?
Acvariu: 54l AQUAEL.
Fauna: 1 xiphophorus helleri; 1 xiphophorus helleri berliner; 6 paracheirodon innesi; 6 lamprocheirodon axelroxi; 1 sturisoma festivum; 1 plecostomus sp.; 1 pomacea bridgesi.
Flora: echinodorus grandiflorus; bacopa caroliniana; cabomba caroliniana; micranthemum umbrosum; egeria densa; lilaeopsis mauritiana; Cryptocoryne parva.
Substrat: nisip auriu granulaţie fină + fertilizator lichid JBL.
Decor: 1 fragment radacină mangrova; 1 piatră.
Tehnica: Filtru intern AQUAEL fan 1 plus 50-230 L/h; Încălzitor cu termostat AQn 75W; Lumină F15W T8/D; Termometru intern cu alcool.
[/img][/url]
|
 |
|