[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Am un coleg care vine o data la doua saptamani la Bucuresti, ma bate gandul sa-l foloseac ca sa trimit chestii in tara. Ai voie sa transporti corali la bagaje de mana?
Prinde viata. E fain ca e inca foarte curat si fara alge, diatomi si cyano.

Intrebai mai devreme cand incepi sa schimbi apa. Raspunsul ti-l da testul de NO3. Mai mult de 15 ppm, schimbi apa. Ce procent? Iti zice regula de trei simpla.

Dupa ce ai nitratii in zona sigura poti incepe sa adaugi incet animalele.
Acum e timpul sa incepi un topic cu acvariul tau si sa ne tii la curent cum merge lupta impotriva algelor.
Am vazut noul Red Sea all in one de 130L, Red Sea Max 130C. Overflow-ul cascadeaza cam 2 cm, dar nu m-am prins cum au facut asta.
E tare fain, mi-as schimba cubul cu unul din ala (are 110 L in display, 20 L de filtrare).
M-am prins cu http in loc de https, dar mai greu.

Aud ca v-ati ingropat in zapada? Eu am inca iarba verde in gradina.
Multam din nou pentru link. Si pentru aprecieri.
L-am cam neglijat in ultimul timp.
Gabriel wrote:
Daca te refereai la altceva si vrei sa se intareasca repede iti sugerez sa aiba varsta minima legala

Am recitit toate postarile legate de putty, sunt mai amuzante in acest context .
Multumesc, chiar voiam sa te rog, dar sunt lenes.

Vreau sa adaug ca la ultimele 15 secunde din clip se poate vedea noul meu goby in toata splendoare lui (are o inotatoare caudala mortala).
Se intareste inca in mod legal.

Am pus video update de 90 de saptamani pe YouTube.

Stiu ca arata destul de rau, dar nu am de gand sa imbunatatesc nimic pe partea de estetica sticlei, coralina verde va mai ramane o perioada pe loc. Acvariul acesta are sticla puternic zgariata in urma bunavointei fiicamii, a nevestei si a soacrei. Cred ca are sticla de o compozitie mai moale, intrucat nu au reusit sa il zgarie si pe celalalt care e facut cu sticla onesta, cu sclipiri verzui.

Macar coralina verde mai acopera din zgarieturi.

In trecut visam sa iau alt AquaOne AquaNano40 si sa mut piatra dintr-unul in altul. Acum stiu ca daca fac mutarea ar fi bine sa mut intrunul mai mare si daca tot upgrade, as incepe de la zero. Singurul motiv pentru care mai tin acvariul asta e ca e foarte matur si e o plasa de siguranta in caz ca nu merge totul ok in celalalt acvariu (tot ce am transferat din motive de sanatate - corali, anemone etc. si-a revenit).

by koala: Ti-am reparat eu linkul clipului...
Multumesc pentru vorbele frumoase.

Scoica este o Tridacna derasa, o am de aproape o luna si pare fericita (si cu o margine de crestere de vreo 4-5 mm).

Coralii ciuperca sunt toadstool leather corals din genul Sarcophyton, sunt cam 10-12 fragi din coralul pe care il am in celalalt acvariu. Am coralul mama (/tata, nu stiu ce sex este) de mai mult de un an si e un coral foarte rezistent care iubeste multa lumina, mult flow si clowni in el. Are o palarie verde fluorescent cu polipi foarte lungi.

Am pus si filmul facut in ziua cand am facut poza.

Livestock:
Pesti:
- 2 clownfish (Amphiprion ocellaris);
- 1 orange-spotted goby (Amblyeleotris guttata) cu pistolshrimp (Alpheus ochrostriatus);
- 1 tailspot blenny (Ecsenius stigmatura);
- 2 redspot cardinalfish (Apogon parvulus);
- 2 gold neon eviota (pigmy) goby (Eviota pellucida).

Creveti:
- 2 cleaner shrimps (Lysmata amboinensis)
- 2 sexy shrimps (Thor amboinensis)
- 1 peppermint shrimp (Lysmata wurdemanni)
- 1 white spots anemone cleaner shrimp (Periclimenes brevicarpalis)

Melci:
- Nassarius distortus
- Cerith
- Gold-Ring Cowry (Monetaria annulus)
- Dove snails (fam. Collumbelidae)
- Limpets

O stea de mare - sandsifting star (Astropecten polyacanthus)

Anemone:
- 2 Mini Carpet Anemone (Stichodactyla tapetum)
- 5-6+ Aiptasia mirabilis
- 3 Actinia fragacea

Corali:
LPS:
- Grape coral (Euphyllia cristata);
- Frogspawn coral (Euphyllia paradivisa);
- Hammer coral (Euphyllia paraancora);
- Duncan coral (Duncanopsammia axifuga);
- Pineapple coral (Blastomussa merletti)
- Plate coral (Fungia repanda)
- Candycane coral (Caulastrea furcata)
Softies:
- Sarcophyton sp. (unul galben cu polipi scurti si zece fragi cu polipi lungi)
- Pulsing xenia (Xenia umbelata, doua varietati, una roz, cealalta cu cafeniu)
- Zoanthus si Palythozoa, diferite combinatii de culoare
- GSP (Briareium sp.)
- Ricordea yuma
- Mushrooms (Rhodactis inchoata, Actinodiscus sp.)
Un gorgonian fotosintetic (?Pseudoplexaura).

by koala: Am reparat linkul de Youtube.
Au trecut 40 de saptamani de cand i-am dat drumul, asa ca un FTS (click pe poza pentru marimea originala).

image
Fratilor, daca se intareste greu si vrei repede, zice sa-l bagi la microunde pentru 10 secunde.
Sau poti face amestecul si incepi lucrul dupa patru ore. Ideea e sa te joci putin cu el sa ii inveti comportamentul, apoi poti obtine rezultate bune.

Eu folosesc pentru fixarea coralilor doar putty, am incercat cu Superglue gel de la Ecotech si am fost destul de dezamagit.
Cum credeti ca mi-am fixat in piatra Sarcophytonul? Si uite ca dupa un an, desi a crescut de probabil ca are un kg de apa in el, e inca fixat de piatra.
Mai e un secret, sa nu fii zgarcit cu el.
kirucd wrote:Toate cele pe care le-am folosit eu se intaresc rapid, in decurs de cateva minute.
Doar cel de la Aqua Medic se intareste ca si acesta in cateva ore, l-am descoperit dupa
ce um02122 spunea de timp de lucru de 2 ore. Pentru lipit fraguri pe pluguri mi se pare
foarte un, pentru lipit fraguri sau plaguri pe live rock nu mi se mai pare atat de bun, daca
nu opresti pompele din bazin ai toate sansele sa nu reuseasca lipitura.

O zi buna,
Dragos

Sincer sa fiu, cel de la TMC e destul de faramicios. Cel de la D-D insa este de o calitate foarte buna si mi-a facut placere sa lucrez cu el la fixat piatra si pentru fixat lps/SPS. Vezi aici cum arata lipiturile de la rockworkul din acvariul peninsula (pozele cu piatra afara sunt fara putty, cele din acvariu dupa ce s-a intarit putty).

Eu l-am luat de la magazin. Produsele D-D ar trebui sa fie disponibile via Germania in Romania.

Pe site zice: Available from all good retail shops. UK Recommended Price -£4.40
Link-ul de pe site-ul producatorului e: http://www.theaquariumsolution.com/aquascape-construction-epoxy-coralline-algae-colour
Scurt update:

Am mutat Catalaphyllia din acvariul fiicamii in cub pe 13/01/2014, e inca in viata dar e in surviving mode. Il las in speranta ca poate se recupereaza.
Goby-ul meu (Amblyeleotris guttata) a sarit din acvariu pe 12/01/2014.
Pe 26/01/2013 (duminica trecuta) am gasit in sfarsit un goby de pe wishlist - Amblyeleotris aurora, asa ca l-am luat acasa. Mi-a acceptat crevetele fara probleme si s-au pus amandoi pe treaba. Si-au extins vizuina sub Catalaphyllia.

Am promis ca pun poze cu epoxy putty pe care il folosesc, azi am liber asa ca am apucat sa-l dezgrop si sa-l pozez.

Am apucat sa mut Catalaphyllia in cub pe 13 ianuarie, traieste inca, dar avea semne de boala. Daca e sa supravietuiasca, asa are o sansa.

Am scazut nitratii intre 10 si 25 ppm si restul coralilor arata bine.
Piatra se poate sprayia cu apa sarata cat e afara pentru aquascape. Livrarea se face in hartie de ziar umeda.
Mie mi-a venit cu piatra vie in cub. Si stii cum ne bucuram pentru orice apare pe piatra vie ...
Eu unul eram fericit si ca-mi creste aiptasia mare.

In plus prin plasare langa nisip in zone slab luminate am tinut-o usor sub control pana acolo unde era sa o pierd de tot.

Mie imi place pentru ca e plina de copepozi, care par sa o consume cu placere.
Putty e o rasina epoxy inerta, folosta pe larg aici. Cea de la AquaMedic se intareste in 6 ore, ceea ce inseamna ca trebuie fie sa faci amestecul si sa astepti cateva ore inainte de folosire, fie sa o pui la cuptor ca sa grabesti procesul. Eu am lipit arcul din acvariul peninsula si a tinut, cand a trebuit sa schimb acvariul l-am scos si pus in celalalt acvariu fara sa se desfaca.

Desigur, cimentul e o optiune mai trainica, mai ales ca se pare ca nu aveti acces la putty de calitate.
Reef putty e format din doua parti moi care sa intaresc cand sunt framantate impreuna. Ai cateva ore de la preparare ca sa-l folosesti. Am gasit ca cel de la AquaMedic e usor de folosit.

Ideal sa lipesti punctele de contact, sa securizezi cu sfoara etc pe care sa o inlaturi cand se intareste putty. Se poate face afara din acvariu sau in acvariu, dar poate consuma oxigenul din apa si tulbura apa, asa ca folosirea unui skimmer e necesara pentru oxigenare. Eu l-am folosit la consolidarea aquascape-ului din acvariul cu aquascape peninsula. De asemenea, e foarte util la fixarea de piatra a coralilor sps si lps.

Legat de aquascape, asta e partea artistica unde fiecare se exprima cum simte si in general e important sa-ti placa tie, tu trebuie sa traiesti cu acvariul in casa.

Desigur, exista si aspecte practice, precum evitarea zonelor mari de contact cu nisipul, crearea de suficiente zone expuse la lumina pentru plantarea coralilor, crearea diferitelor paliere de lumina pentru corali cu necesar diferit de lumina etc.

Legat de partea artistica, principiile de la acvariile plantate pot fi aplicate. Evitarea simetriei, regula de aur, crearea de spatii negative, crearea de perspectiva, roata culorilor etc.

Articolul pe care il recomand si de unde am invatat masiv este Aesthetics of Aquascaping de Paul Whitby http://www.reefsmagazine.com/forum/reefs-magazine/100520-aesthetics-aquascaping.html

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: