Message |
|
tocmai am identificat una dintre boli e fungus , dar din pacate am identificat-o pe un sanitar ce l-am gasit astazi mort, dar ce am vazut la aripioarele lor cum le era roasa membrana semana cu finrot , azi mi-a murit un sanitar si un guppy , am fost plecat toata ziua de dimineata zi seara cand am ajuns am observat asta
|
 |
|
Va salut din nou , am mai avut probleme cu pestii , mureau subit fara urme de boli , si mi-ati spus ca problema principala era suprapopularea, ei de data asta problema e alta e o boala care arata foarte urat , am avut 3 guppy unul mi-a murit , avea inotatoarea din spate si o parte din coada imbracata intr-un fel de ciuperca alba , ciuperca care am mai vazut-o si la alt peste , un guppy caree si el mi-a murit , am mai vazut la guppy ca la inotatoare la coada nu mai avea membrana de care se ajuta sa inoate ,ci nulmai coditele de care era atasata membrana (ca si cum ai avea un fel de inotatoare la mana si ar disparea membrana si ai ramanea numai cu degetele) ceea ce am vazut la cel putin inca unul sau doi pesti care la randul lor a murit , m-am gandit ca e ceva trecator si odata cu pestele moare si boala dar am vazut ca mor unul dupa altul si nu stiu ce sa ma fac , cei mai dragi pesti sunt niste sanitari la care am vazut la unul dintre ei ca inotatoarea de pe spate nu mai are membrana si ma tem ca va muri si el nu stiu ce sa ma fac ce boala este asta si cum pot sa imi scap pestii ,aceeasi ciuperca sau boala face sa se erodeze si membrana inotatoarelor ? acvariu de 100 l , 6 sanitari , 2 ancistrusi (de carasi am scapat mai raman 2 scalari pui, care probabil ii voi dona) 4 neoni, 2 xifo, 3 guppy si 2 melci. am pietris cumparat in el pentru acvariu , pietris folosit pentru ciment dar similar celui cumparat , si ceva roci ce le-am adus din cheile turzii deoarece aratau foarte frumos ,sunt albe , asta spun in eventualitatea in care ar putea avea pietrisul vreo legatura dar n-am avut probleme de genul asta pana acum , si mai am un soi de planta dar nu stiu cum ii spune . va multumesc
|
 |
|
multumesc tuturor pentru sfaturi am sa ma apuc de treaba 
|
 |
|
Hoplosternum thoracatum astia sunt sanitarii mei , si inca un lucru 2 neoane de 18 w unul de 1350 lumeni si celalalt de 1200 lumeni imi ajung pentru acvariu ? are 100 l
|
 |
|
si restul pestilor pot ramanea fara sa fie prea multi in acvariu ?
|
 |
|
mai am 2 carasi nu sunt chiar maturi dar sunt marisori, 4 sanitari lunguieti maronii cu mustati  astia imi plac cel mai mult, 2 sanitari scurti , nu le mai tin minte cum ii cheama , 4 neoni , 2 ancistrus , 2 scalari , 2 melci , 7 guppy si 4 xifo , si o turma mare de pui cativa guppy si restul xifo , dar nu sunt in acvariul mare ci intr-unul de 15 l . poti sa-mi dai si un sfat pentru ei daca e ceva mai important de stiut . multumesc
|
 |
|
multumesc pentru sfaturi , si va mai cer unul , am scris in primul post ce pesti am in acvariu , mai scadem un guppy ce l-am gasit astazi la micul dejun al melcilor , si va intreb din ce am scris mai sus ce imi recomandati sa pastrez , din ce am ca sa nu fie suprapopulati , sanitarii imi plac mult n-as vrea sa renunt la ei, mi s-a golit destul de mult din acvariu in ultimele zile de cand am adus ultimii pesti cred ca vreo 4-5 s-au dus...
|
 |
|
ceea ce n-am precizat in postul de mai sus e ca si incalzitorul e pe cale de achizitionare daca are importanta... temperatura se pastreaza undeva intre 20-21 grade
|
 |
|
da, este un burete bolborositor, si daca prin sistem de filtrare te referi la filtru de apa , e in plan de achizitionare, mi-a fost destul de limpede apa si nu m-am grabit sa iau dar voi lua, nu am de mult timp acvariul cu pestii , sunt incepator ,pestii o parte i-am primit si de acolo am inceput, am citit si partea cu inceputul ce ai nevoie si cum sa faci , poate nu chiar toate lucrurile dar in mare lucrurile importante da. sper sa nu va enervez daca intreb din necunostinta de cauza de ce mor pestii din suprapopulatie daca primesc mancare si ma rog spatiul sa zicem ca nu se calaresc unii pe altii , in sensul ca oamenii pot trai si 4-5 intro camera daca au conditii chiar daca sunt mai multi , nu e comod ,dar... am inteles ca nu am facut bine aglomerandu-i si n-am sa mai fac lucrul asta dar nu imi dau seama cum ii face asta sa se imbolnaveasca. sper sa nu fie stupida intrebarea si sa nu enerveze pe nimeni... multumesc pentru link-uri , si inca o intrebare daca se poate , daca imi iau un filtru intern de apa imi ajuta si la filtrarea algelor verzi ? am citit din ce ai scris ca nu e bine sa schimbi toata apa odata dar am probleme cu algele verzi si asa ma gandeam ca scap si in acelasi timp fierb si pietrele ca sa nu mai ramana alge nici pe ele... multumesc pentru raspunsuri, am sa am grija sa nu ii mai aglomerez si sa speram ca nu au sa mai moara .
|
 |
|
am un acvariu de 100 l in care am 4 sanitari maro lunguieti 2 sanitari tip scurt , 2 carasi , 2 scalari , 4 neoni, vreo 5-6 guppy , 3 xifo , si inca 2 pesti care seamana cu plecostronus dar am inteles ca nu depasesc 12 cm, o planta si niste pietris . de cateva zile mi-a murit un xifo mare avea un fel de pojghita alba in zona gurii si putin inspre cap, acum am schimbat ceva apa din acvariu si am mai gasit 2 molii moarte ce leam luat de cateva zile si inca un guppy care cred ca erau din puii ce iam avut ,iar guppy avea un fel de ciuperca in zona capului pe o parte niste pori albi can de 5 milimetri multi. lumina am 2 neoane si cam de la ele primesc toata lumina, lumina de la geam imi inmultea f mult algele verzi si leam acoperito. apa leam schimbato complet de vreo saptamana si am bagat putina sare iodata, am auzit ca e buna sarea daar nu multa. imi puteti spune de ce miau murit pestii si ce sa le fac sa nu mai gasesc surprize de genul asta. am si filtru de aer. va rog . multumesc
|
 |
|
|
|