| Message |
|
|
|
Samy intr-un fel ai facut o introducere la ce vroiam eu sa intreb.
@end-er Cunosti care este kH-ul apei tale de larobinet? Daca apa este prea moale as adauga ceva carbonati. Daca ai ce iti trebuie, poti sa urmaresti cum evolueaza pH si kH in acest timp.
@samy in timpul ciclarii, de ce as vrea sa am pH scazut?( tine cont ca vrea sa foloseasca metoda cu intuneric total, fara plante sau animale).
|
 |
|
|
|
Esti sigura ca parametrii apei sunt buni? Ii gasesti morti dimineata ? Esti sigura ca ai aerare destula sau nu-i gazezi cu CO2? Care-i kH? ( un kH mic inseamna variatii PH)
Esti sigura ca mancarea nu-i contaminata,expirata?
Eu daca nu stiu ce au incep cu schimb de apa.
|
 |
|
|
|
Bine ai revenit!
Cr substrat vrei sa utilizezi?
Ma bucur ca vrei sa vrei sa utilizezi Dark Start Method ca metoda de ciclare(nu zic la umbra ca e de fapt la intuneric, un fel de noapte polara).
Bineinteles ca aceasta metoda se preteaza mai ales daca folosesti substrat activ(gen ADA Amazonia 2) care elibereaza amoniac/amoniu un apa.
Referitor la aceasta metoda sunt curios daca o sa faci doar o schimbare masiva de apa la sfarsit sau o sa faci schimbari de apa atunci cand concentratia de NH3/NH4. sau NO2 cresc peste 4 ppm?
Nu cred ca este necesar(as zice indicar) sa folosesti CO2 la aceasta metoda, desigur pareile pot diferite.. In schimb filtrele trebuie sa functioneze din plin.
Tine-ne la curent cu evolutia ciclarii.
|
 |
|
|
Selah wrote:O sa studiez site-ul. Multumesc flo77.
Acum ma duc la magazin sa caut sera omnipur. Sper sa gasesc
Pierderi am avut deja, destule as zice eu.
10 ember tetra din 15
2 panda cory din 7
3 galaxyrasbora din 6
3 neoni au murit ieri din 6…
Sincer ma aduce la disperare putin situatia. As vrea sa pot face ceva sa ajut pesti sa nu moara, dar parca moartea mi-a luat-o înainte zilele acestea
Imi pare rau, nu am stiut ca ai avut pierderi atat de grele. Ce are scalarul este probabil o problema minora in comparatie cu ce te confrunti
Ce simptome au avut pestii care au murit? Cat timp a durat de cand au aparut simptomele si pana au murit.? E bine sa te gandesti sa-i izolezi pe cei bolnavi si in nici un caz sa nu-i lasi sa moara in bazinul principal(( spre exemplu NTD se raspandeste la pestii care consuma din cadavrul uni peste care a murit de acea boala).
|
 |
|
|
Ceea ce are scalarul tau ar putea fi un nodul bacterial. Nimic ingrijorator. O discutie interesanta aici:
http://forum.simplydiscus.com/showthread.php?134603-anybody-know-what-this-is/page2
Ca sa vezi pozele trebuie sa ai cont, dar discusul acela are un punct asemanator cu ce are scalarul tau, dar pe coada.
Se pare ca a scapat deel dupa vreo 2 saptamani, a imbunatatit filtrarea si a facut schimburi zilnice de apa 50%. Se discuta si despre folosirea conurilor de arin sau frunze de catappa. Tu ai putea folosi unprodus din comert(vezi fisierul lui @alinutz80 ptr . blackwater conditioner. Daca punctul ala alb are aspect de vata atunci este foarte probabil sa fie un fungus. Tu esti cea care poate face o determinare cat mai aproape de adevar.
|
 |
|
|
Selah wrote:Astazi e a 3 zi de tratament cu Exit care nu are nici un efect si probabil trec la altceva. Dar ma gandesc ca ar trebui sa fac un schimb de apa înainte, nu? Daca da, cam cat la suta din volumul de apa ar fi indicat sa fie schimbat si ce altceva este necesar sa mai fac?
Pe site-ul de la Esha spun ca nu e neaparat necesar un schimb de apa. Totusi nu vad nici un motiv pentru care sa nu faci un schimb de apa. Daca incepi un alt tratament, la modul de utilizare al medicamentului respectiv s-ar putea sa ceara un schimb de apa la inceputul tratamentului.
Poti studia si tu site-ul, poate iti vin idei:
https://www.eshalabs.com/esha-exit/
|
 |
|
|
EverSad wrote:Ce seamana cu 'gris' dar nu are forma de 'gris' ?
O singura varianta: ....
Mi se pare o deductie logica.
In schimb mie nu mi se pare ca seamana cu gris(dupa poze). La gris corpul pestelui este plin de puncte albe.
|
 |
|
|
|
Eu nu ma incumet sa sugerez o boala sau tratament. In schimb as recomanda ca daca ai inceput un tratament sa-l continuui pana la sfarsit. Deasemenea la orice medicament folosesti este indicat sa te informezi care este substanta activa.
@eversad din curiozitate, ce te-a determinat sa spui ca este epistilys?
|
 |
|
|
|
Ca sa nu fiu inteles gresit: nu cred ca este gris(Ich), dar unele medicamente folosite in tratarea grisului pot trata si infectiile cu fungus. De exemplu Ich-X poate fi folosit in tratamentul contra Saprolegnia.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca e gris, dar nici la ce m-am gandit eu nu pare a fi. La gris pestii sunt plini de punctulete mici albe.
Eu as urmari cu atentie topicul colegului @eversad referitor la Oscari.
|
 |
|
|
|
Da, cam nasol sa-ti moara atatia melci deodata. Dar ca regula generala pentru orice medicament planuiesti sa folosesti: alege cativa melci "erou" pune-i intr-un recipient separat, pune aceeasi doza din medicament in acel recipient si vezi cum se comporta "eroii". In felul asta eviti surprizele neplacute.
|
 |
|
|
EverSad wrote:
flo77 wrote:Te incumeti sa-i faci tratament cu permanganat de potasiu?
Cu permanganat de potasiu, in nici un caz. (trebuie sa fac tratamentul in bazin)
Incerc cu albastru de metilen. (nu decicleaza si nu omoara melcii)
Dar ca sa sti, pe instructiunile de la Kordon pentru albastru de metil scrie ca omoara plantele si este periculos pentru filtru biologic. Cand am facut tratament pentru fungus pe icre(adevarul este ca problema fungusului s-a rezolvat) am considerat filtrul deciclat fara sa fac masuratori(mai ales datorita interferentei intre culori).
Am sugerat permanganat de potasiu pentru ca il scoti mai usor din sistem dupa terminarea tratamentului.
|
 |
|
|
|
Greu de spus dupa video.
In orice caz nu ii mai lasa sa moara in bazin si mai ales sa fie mancati de alti pesti.
In video mie mi s-a parut ca petele pe ei sunt destul de marisoare si nu chiar albe, mai mult o tenta de gri. Este adevarat sau ma insel eu?
|
 |
|
|
|
Te incumeti sa-i faci tratament cu permanganat de potasiu?
|
 |
|
|
|
E bine ca incepi un tratament. Va trebui sa urmaresti evolutia pestilor si daca nu vezi nici o imbunatatire va trebui sa-l schimbi.
In alta ordine de idei , eu raman la parerea ca nu este gris/ich . Cel putin pozele nu sunt concludente in aceasta privinta.
|
 |
|
|
|
Daca pata aia pare mai mult ca o decolorare si daca incepe sa se intinda ar putea fi altceva. Eu sper sa nu fie.
De cand ii ai pe ember tetra?
|
 |
|
|
|
Arata bine!
|
 |
|
|
|
Nu prea vad eu bine, dar din poze nu pare a fi Ichyophthirius multifilis.
|
 |
|
|
Vorbeam de partea a doua, aia care incepe cu fmm.
Si nu-ti face sange rau, s-a vrut o gluma.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
alinutz80 wrote:
Dar totusi ai putea invata o asistenta sa schimbe putina apa....si eu la birou l am invatat pe un coleg .... si daca e grav il rog pe el sa schimbe apa
Exclus. O sa fac o instalatie de auto water change, cand o sa am timp.
Momentan ii slugaresc pe altii in tari straine, fmm austria cu cine te-a inventat
Samy, esti pe faza?
|
 |
|
|