[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: robygym
Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Pana azi in acvariu am avut 2 pompe de valuri, doua chinezarii care pentru banii pe care i-am dat cred ca si-au facut treaba. Azi mi-am luat un Jebao Wirles RW4. Acum nu stiu ce sa fac , sa renunt la ambele pompe ale mele sau sa mai tin una sa-mi miste apa la suprafata sau sa las doar noua pompa??? Si intrebare ptr cei care au modelul ,am inteles ca e wirles, care-i metoda de a te conecta la ea wirlles???
Cum s-a stins lumina ,apare la interval monstrul din Loch Ness, e o placere sa-l vezi cat de repede se misca. Partea frumoasa e ca zilele trecute am mai gasit inca una printre pietre, destul de maricica, asa ca pe viitor am sa am una de dat sau vandut.

Zile astea ,am reusit sa ridic noile vietuitoare din acvariu, de pe nisip pe pietre. Desi Kh in continuare e mare in display pare toata lumea ok. O singura xenia plusing vad ca nu -i convine ceva, dar asta e ... Din pacate lumina nu ma lasa sa fac pozele in asa fel ca sa redau culorile reale, in poze sunt mult mai steres. Oricum va trebui pe viitor sa intensific culorile la unele vietuitoare.
Astazi dimineata am rafcut un Kh la apa de osmoza si mi-a iesit 0,3, deci apa de osmoza e normal. A, inteles chestia cu sarea ,aia cred ca e problema.Mg e ok ,e in parametri normali 1350, la Ca o sa incep sa fac aditii,deci pana acum nu am aditionat nimic in bazin si trebuie sa-mi cumpar. Sper sa nu fie si testul aiurea, ca ies diferente mult prea mari de la o zi la alta, e in termen, nu e expirat ,dar poate a luat-o razna.
Apa cu sare vad ca e problema, apa de osmoza are 3,2 iar apa cu sare peste 17. Nu inteleg de ce ca nu e sare noua si cand pun din galeata o amestec bine. Ideea e ce fac acum, merg in continuare sa schimb apa cu kh asa mare?
Salifert, am repetat testul de 2 ori ,am sa mai fac si astazi inca unul. Sarea e Red Seea Coral Pro, asta o folosesc de la inceput pina acum. O sa fac acum un test si la apa de schimb sa vad cat am.
Dupa cateva zile pe la Marea Neagra nu am put veni acasa cu mana goala. La intoarcere, dupa 10 zile mi-a fost cam frica ca-i lasasem acvariu pe mana lui taica-miu, dar arata ok ,doar gemurile putin murdare. Azi dupa ceva teste am KH mare 17 ,6 si Ca cam mic, 350 si cred ca de aia Pagoda mea nu arata prea bine, este singura careia vad ca nu-i merge in bazinul meu. Dupa curatire si introducerea de noi vietuitoare arata cam asa :
Deoarece fac aceasta operatiune manul, doresc sa achizitionez un contorler pentrua dima lampa de la acvariu. Doresc sa cumpar un controler la un pret acceptabil, de bugetar. Astept oferte pe PM sau la numarul 0740076466
Va salut Robert
Va salut,
Am in acvariu o ciuperca verde, care era in apropierea unei ricoredeea, ricordeea care o vedeam retrasa in partea unde o atingea aceasta ciuperca. Unde am citit despre ea se spune ca e pasnica, a mea vad ca nu. E posibil sa nu se deschida ricordeea din cauza ei, desi acum e cam tarziu ca am mutat ricordeea pe nisip pe fundul bazinului.

Dupa cum crie si-n titlu , am nevoie de ceva mancatori de alge, nu am foarte multe, dar pot avea pe viitor. Melci in display nu am acum deloc. Am creveti de Marea Neagra, un cleaner si 2 wudermani.
Astept oferte pe PM pentru ceva melci, crabi ... (nu carnivori , ca am avut pina azi de astia)
Bine ca am sesizat ca -i dau tarcoale si am reusit sa-i arunc inainte de a-mi face daune la ea.
Inca odata ms ptr sfaturi
I-am avut de anul trecut in bazin , dar au fost pasnici. Mi-a adus cineva din Grecia si erau mici. Nu au apucat sa faca nimic grav , doar ca nu mi-a placut ca erau prin jurul sciocii, e sanatoasa si deschisa.
Merci baieti , sunt deja in sump , bine ca nu am apucat sa plec in concediu ,ca mai gaseam doar carcasa de la scoica... In sump nu au ce sa haleasca carne, si daca ma enerveaza am sa-i indrept spre capacul de la Wc. Trebuie sa -mi mai iau ceva CUC, ca la melci stau cam prost.
Va salut si inca odata merci ptr sfat.
Va salut, rog identificare a acestor melci, sunt Rapane de Marea Neagra si cat de sefti sunt pentru reef??? Azi aveam 2 in reff si -i dadeau tarcoale noii scoici acghizitionate. Pentru siguranta le-am bagat in sump.
Sa aveti o zi placuta.
Se poate inchide ,hidrometrele cica fa-si fac treaba prin Bucuresti.
Pai femela de la cel albastru cupa ce si-a crescut puii nu a reusit sa se refaca in totalitate cu imunitatea si dupa cateva luni a plecat la cei drepti si unul l-am dat unui prieten sa incercerce sa -si faca o perechie. Ce am acum in acvariiu e sanatos ,doar unul nu-mi place ca e cam fitos la mancare. Dar eu merg pe un principui simplu, cine e sanatos rezista si se adapteaza la mediul pe care-l au .
Trebuie sa vad cum sa fac cu pozele ,am ceva cam mult albastru in lampa si ies foarte ciudat pozele fata de realitate.
Zilele incerc sa vad ce solutie as avea sa pot dima lumina din lamp la un pret acceptabil. Daca stiti variante acceptabile primesc oferte cu placere. Va salut Robert
Ieri am fost in vizita la Timisoara si am reusit sa gasesc un prieten pentru Nimo al meu cu care s-a imprietenit foarte repede si m-am pricopsit si cu un mic coral leather
green.

eu i-am invatat cu apa de robinet ,nu am carat apa de cativa ani decat de al robinet la acvariu.
Va salut ,
Dupa cateva luni unde atentia mi-a fost orientata doar spre acvariul marin, zilele trecute mi-am intors privirea si spre regii acvariilor de apa dulce. Am fost putin pe la onesti la un meserias de acolo in discus si mi-am facut un up-data la dulceag.
Asa ca cu noul display si cu noii locuitori chiar ma bucur din nou de el.

Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Go to: