[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Esti sigur?
Eu am reusit dimmare PWM doar cu lipituri interne (mi-a dat astfel +, - si un fir de DIM pentru fiecare canal).
Oricum, s-a prajit relativ repede si am renuntat la modificari.
Dimmarea facuta direct nu iti permite sa dimezi in pasi mici sub 10%.
Apar si pestii la vanatoare la un moment dat.

dimidragos wrote:da, multumesc de ajutor tuturor, am plasat cam aceeasi intrebare, pe un site din strainatate si nu are rost sa va spun cate raspunsuri am primit. mi ar fi placut sa comunic in limba mea, cu romani de ai mei dar asta este...Lipsa de interes si participare pe unul din putinele forumuri de apa sarata din Romania. Cam de asta merg toate lucrurile in o singura directie si aia e cam nasoala.....Ciao

Bye!
pyrnhia wrote:Daca mai observ vreo "chestie" o si iau...chiar daca trebuie sa car si vreun pietroi de vreo 3 kg pe care ar fi atasata

Ce sanse ai sa iti supravietuiasca captura unui drum de pe litoral pana acasa?
dan.pavelescu wrote:Nu e cam aproape de fereastra? Ce zic algele?

Ma gandeam la ce zicea Dan de geam si de alge.
La acvariul asta, am soare direct in el cam jumatate din zi. Fara sa treaca prin vreun geam. Nu am alge care sa napadeasca geamul, plantele sau lemnul. Desi mormolocii ling orice obiect pana cand e curat. Si rontaie frunzele plantelor. Apa are insa o tenta putin vierzuie.

Banuiesc ca daca tii mormoloci de broaste si folosesti doar live food pentru pesti (Daphnia, bloodworms etc.), nu ajungi sa ai o problema cu algele desi nu schimbi apa niciodata, nu ai un filtru sau circulatie a apei si primesti multa lumina solara.
Si o poza cu tot acvariul (e plin cu plante de apa din lac).

Am pus si niste pesti de vreo saptamana.

Daca exista meduze, nu vad de ce nu ar exista corali.
Salinitatea e o problema, variatiile de temperatura e una si mai mare.
Bigbibi wrote:Ventilatoarele baga amandoua.
Sunt gauri in ambele laterale si spatiu intre profilele U pe care sunt atasate ledurile.
Din ce am citit pe net, e mai eficient sa sufli aer rece peste sursa de caldura, decat sa incerci sa scoti aerul cald.

La asta lucrez, cum sa echilibrez sirurile...

Cutia= comatex alb, 5mm. cablurile de suspendare sunt prinse direct de rama de aluminiu , deci cutia nu sustine decat propria greutate + ventilatoare.

Daca ambele ventilatoare baga aer, nu ai o problema pe mijlocul cutiei? Aerul care intra se distribuie in doua directii, de-a lungul cutiei. Aerul care merge spre laterale iese din cutie. Cel care merge spre mijloc, se intalneste cu cel din celalalt ventilator. Nu prea are unde se duce, asa ca ramai cu aer cald in cutie.
Fain.
Imi place cum a iesit cutia.
Cum ai setat ventilatoarele, sa scoata amandoua sau unul baga, altul scoate?

Legat de TC420, nu functioneaza cu PWM. Din ce inteleg eu, e facut pentru controlat benzi de leduri, la care controlul se face prin varierea tensiunii, nu a intensitatii curentului.

Cand pui siruri de leduri in paralel, risti sa le arzi pe toate (furt de curent, se arde un led intr-un sir, pierzi si restul sirurilor). Ca sa eviti asta, trebuie sa te mai uiti pe scheme pe internet. Eu am preferat varianta cu sursa AC/DC si LDD pe fiecare sir.
Dane, era un coleg din Constanta care facuse un UPS modificat cu acumulatoare de camion.
dan.pavelescu wrote:Nu e cam aproape de fereastra? Ce zic algele?

Te saluta.

Acvariul asta nu vede lumina directa de la soare niciodata.
Doar vara am soare in living room, si intra in partea opusa a camerei, pentru vreo doua ore dimineata.
As zice ca am uneori soare din directia opusa, pe usa de la intrare, cand se reflecta in geamul casei din fata, dar nici asta nu se intampla pentru mai mult de jumatate de ora.
Nimic nou, acvariul supravietuieste.
E tare interesanta experienta acvariului cu sump si overflow.
Ca o prima observatie, daca ajungi sa ai Aiptasia pe tevi, slabe sanse sa scapi de ea.
Din fericire, armata de Peppermint shrimps rade orice, nici mana mea nu scapa neinvestigata daca o tin peste 10 secunde in acvariu.

dan.pavelescu wrote:Te vad io cum prinzi muste ca sa hranesti brotacii

Sper sa nu, contributia mea s-a limitat la curatat acvariul, descurajat pietrisul colorat, cochiliile si bilutele de sticla si sacrificarea unei buturugi, pietre si nisip inert negru care au stat suficient la dospit incat sa colcaiei de larve, viermisori si Daphnia (mi-e oarecum neclar cum au aterizat in acvariul in care am facut ciclarea). Vreau sa zic ca am inclusiv un melc minuscul de apa dulce, in conditiile in care eu nu am adaugat nimic viu in acvariu (gen plante).

Acvariul acesta a prins iar viata.
A prins fiica-mea mormoloci si a decis sa-i creasca.
Acvariul e pus in gradina langa un gard de sarma si primeste vreo 5-6 ore de lumina solara directa. Asta daca e soare.

Pune bre poze la clowni, sa inteleaga ce vrei de la ei.
dan.pavelescu wrote:
Plm, la pretul asta ce sa mai fie, sa stau capra?

Nu inteleg, cum adica capra?
Adica asa?

?!?

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: